Jump to content

Colorado

Members
 • Posts

  979
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Kön
  Male

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

4,729 profile views

Colorado's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

11

Reputation

 1. Ja den är godkänd av Mäster det vet du väl. Jo det finns det beror på vilken sorts lack man använder. Skall ta ett snack med den andra mäster får vi se vd vi kan hitta på.
 2. En sån där makapär skall väl sitta på ett matt lackat cane eller vad sägerr ni grabber
 3. Tack för din omtanke Jag mår efter omständigheterna bra ingen fara jag tänker inte kasta in handsken än på ett bra tag. Snapphanar är sega gubbar skall du veta.
 4. Hej och tack alla som har varit behjälpliga med svar själv har jag tillbringat dagen på sjukhuset. Ulf har ju bra förklarat hur det ligger till med bambun tack för det. Maskinen eller maskinerna finns på ett museum för redskap minns inte vad det heter, trots att jag varit där 2 gånger. När man ser fräsen förstår man att det inte gick att göra några precisionsjobb i den. Jag kan kanske få fram mer information om det här men då behövs det nog en annan tråd. Däremot tycker jag att den som konstruerat maskinen var riktigt klurig med den tidens mått sett.
 5. Ja minsann en fjäder kan det bli många hönor av ibland.
 6. Ja du Rolf så är det ju enligt boken. Att det inte kan bli frågan om hantverk av hög klass förstår man när man sett Hörgårds maskiner. Lika förbaskat var hörgårds spöna ganska populära i Sverige. Men som sagt det var då det -------------------
 7. Starta en ny tråd om vilka spön som är mest värda frågan från början var ju om någon visste något om ett visst spö.
 8. En enkel fråga från mig, som borde veta. Vad kallades dom utväxlade rullarna i Lightweight serien. Det är det engelska namnet jag frågar efter.
 9. crystalflyshop har spöet drygt 4 lapp.
 10. Har du kollat på webben Crystal fly shop men dom kanske har slut på dom. Bästa 4:a jag någonsin hållit i min hand.
 11. Det var roligt att höra får väl se hur det går eller som någon sade än är du på banan. Med vänlig hälsning Nils Ingvar
 12. Du har ju helt rätt såg en annons i dag " det är en 5:a men drar bättre med en 6:a" kanske mer "känsla" vad fan vet jag jösses. Med vänlig hälsning Nils Ingvar
 13. Visst vore det roligt att ses någon gång. Vet bara inte hur jag skall ta mig till Uppsala, då bilkörning är uteslutet. Vet heller ingen som far förbi Karlskoga på vägen dit och hem. Vi får se hur det blir med det hela.
×
×
 • Create New...