Jump to content

empe

Members
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by empe

 1. Jag och svågern fiskade våra invanda platser Tjörn/Hakefjorden. Jag fick en skadad på 53 cm efter bara en halvtimme på söndagsmorgonen och tänkte att det här blir ju bra. Men sen hände ingenting vare sig söndag eller måndag.
 2. Håller med. Har provat och gillat flera, men säsongens favorit har varit en helt svart i storlek 8. Den har givit flera roliga regnbågar och både harr och öring i Ljusnan.
 3. Vilken tur att det finns uppmärksamma TV-tablåläsare. Höll på att missa. ;D
 4. Så jävla ont kan det väl ändå inte göra??? Måste vara bättre än dagen i Tyttbo i alla fall. Eller hur gummiflugan? Grattis Yr! Avundsjuk ??? Inte ett dugg (försöker jag intala mig)
 5. Ganska mycket folk. Flest vid Balforsen, men förra året var jag så gott som ensam vid Härsingen hela förmiddagen.
 6. Premiären i Tyttbo är den 22 april i år.
 7. [glow=red,2,300]Nu kräks jag igen![/glow] Men vad kan en havsöringspremiär på västkusten vara? Det måste ju var trist... och tråkigt... och dötrist... och fullständigt underbart (stor suck) Eftersom jag är 50 mil för långt bort från där jag helst vill vara nu och ni är där vill jag ha rapporter och bilder och bilder och rapporter så jag kan kräkas lite mer, längta och tycka synd om mig själv. [glow=red,2,300]Skitfiske[/glow]
 8. Fy faan för premiär den1 april när påsken ligger i mars. Har varit på Tjörn och tittat till alla favoritställen, men spöna låg som tur var kvar hemma i Gästrikland. [glow=red,2,300]Jag är avundsjuk så jag kan kräkas på er som går och gottar er åt att det bara är några dagar kvar[/glow].
 9. Skriv upp mej också. Alltid kan jag hitta nån fluga jag är nöjd med.
 10. Var i Tyttbo på premiären och hade ett (för mej) bra fiske. När det är bäst vet jag faktiskt inte. Sämst har det varit när det är mycket vatten i älven. Bästa platsen tycker jag är vid nacken allra längst upp i Härsingen.
 11. Premiärdag i Tyttbo. Ensam vid Härsingen. (Alla andra var vid Balforsen) Efter att ha tagit två på zonker kunde jag inte hålla mej. Måste bara prov mina nya brown-grizzzly variant. Efter några kast hoppar en öring bredvid flugan. Efter ytterligare några kast hoppar den igen och tar flugan på vägen upp. Härlig dag. Känns som om livet återvänt.
 12. Den har jag i en ask efter en av flugringarna. Jag bara väntar att få prova den.
 13. empe

  Gävle

  Hur har fisket på Billudden gått för dej Fredrik?
 14. empe

  Gävle

  Jag ska försöka återföra ämnet till sin utgångspunkt. När man kan börja fiska vid Gävlekusten vet jag inte, men förra våren fick jag tips om ett hett ställe. Utsidan av Billudden, ett naturreservat som ligger straxt söder om Skutskär, ska vara bra. Problemet är att fisken går efter en kant ca 50 m ut. Antingen får man ha båt, flytring eller kasta låååångt. Uppgiftslämnaren hade köpt sitt första spinnspö (han är inbiten flugfiskare) för att kunna hänga med en flytringsägande kompis och fiska där. När jag provade där en majdag förra året fick jag bara en liten öring men såg fina bitar som hoppade och for omkring långt där ute. Sammanfattningsvis är Billudden en fantastiskt vacker plats att tillbringa en fiskedag på, men det är svårt att nå fisken vadande.
 15. Jag har just prövat att byta handtag och rullfäste på ett "skitspö". Handtaget var helt kört och jag hade inte råd med ett nytt spö. Handtaget skar jag bort med kniv. Rullfästet togs bort/demolerades med bågfil och våld. Änden på klingan tog lite skada så jag fick kapa ett par centimeter. (Med ett bra spö hade jag nog varit försiktigare) Resultatet blev i alla fall lyckat.
 16. Jag fick ett par bitar rådjursskinn av en jägare i bekantskapskretsen förra vintern. Efter att noga ha skrapat rent insidan spände/spikade jag upp det med håren nedåt på en bräda, gned in rikligt med salt, satte ett myggnät över och ställde att torka ett par veckor på lagom varm plats. När skinnbitarna torkat lade jag dem i en plastpåse i frysen ett par veckor för att bli av med eventuella kvalster. Klart att användas. Fungerar utmärkt till de flesta hjorthårsflugor.
 17. Fråga i stället vad man inte kan binda med icedub. Montana binder jag med svart UV- icedub bak och ljusgrön icedub som framkropp. Fukar kanon. Kroppen på zonkers och muddlers i alla möjliga och omöjliga färgkombinationer passar utmärkt. Favoriter är dock svart kropp/svart vinge och vit kropp/vit vinge. Icedub i peakock-färg (eller hur det stavas) kan med fördel användas på de flesta nymfer/kläckare/våtflugor där man som orginal ska ha påfågelhearl. Kort sagt, icedub är en favorit som fungerar för det mesta.
 18. såg den ut typ såhär eller? fast denna har ju ingen silver skalle... en liten miss... Ja, typ. Fast med silverskalle och lite röd i baken. Jag tror ju inte att det är så viktigt.
 19. Min aborrfavorit (för att jag har fått störst fisk på den) är en vit zonker stl10 med silverskalle och en kropp av ice dub UV pearl. Fick några borrar från lånad flytring i somras med en topp på 860g i en liten skogssjö i Gästríkland.
 20. empe

  Kroklexicon?

  Det är inte just krokstorlekar jag är ute efter utan mer form och funktion. Med ett namn och nummer på en krok som man inte känner till vet man ju inte riktigt hur den fungerar. Har den till exempel kortare skaft / större gap en de krokar jag har hemma? Är det tunnare eller tjockare gods? Krokar av samma storlek och form av olika fabrikat använder i alla fall jag till olika sorts flugor om jag har tillgång till dem just när jag tycker mej behöva just "den" flugan.
 21. empe

  Kroklexicon?

  När man läser flugmönster står det ju alltid (nästan) specifserat vilken krok som använts. Men om man nu inte hittar det märket hos sin lokale handlare!!! Vad jag undrar om någon av er känner till om det finns någon sorts kroklexicon, en översikt och jämförelse (med bilder) över de krokar som finns på marknaden i dag. På nätet eller i bokform?
 22. Nä, det är ju just det.
 23. empe

  Tyttbo

  Sista dagen i Tyttbo är slut om en halvtimme. (2:a november alltså)
 24. empe

  Tyttbo

  Äntligen! Efter en förbannat trög höst hade jag en riktigt rolig dag i Tyttbo. Två öringar uppe och tre tappade efter en stunds drillande. Dessutom ett antal hugg och nyp. Jag trodde att 3,5 grader i vattnet skulle göra fisken lika slö som i april, men det vart massor av sprattel och bök innan det gick att landa. Sist men inte minst avgjorde det vilken fluga jag ska välja till nästa omgång av flugringen.
 25. empe

  Gysinge Fredag

  Du Suck, fortsätt gärna rapportera om dina dagar i Gysinge så att vi andra kan fortsätta hoppas.
×
×
 • Create New...