Jump to content

Ismo

Edgemember
 • Posts

  15,218
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  378

Everything posted by Ismo

 1. Har du helt rätt i! ..hade nu oxå använt Neoprene i flytring t ex..lr. riktigt kallt vatten..lr som kustfiskare.. Men att använda dom att gå i..på sommarn...inte ens under vapenhot. Å har lagt av att använda Goretex vadar jacka fiskandes under sommarn..vart dyngsur när jag hade på min senaste(å sista).. Knallandes uppströms Kalixälven för en massa år sedan nu...fii faan vad svettig jag vart.
 2. Håller med!.. Har ägt en sk Håv våg!...det visade sig väga nästan 2,5- 3hg! ..för lite.. En bör kontrollera sådana oftare..
 3. Säkert var det så! men märklig hantering av fiskarnas vikt..å godkännande av dom..i en ändå seriös sommar tävlng för många. Dom har dock skärpt sig. Både NSD & Kuriren.
 4. Skall försöka gräva DJUPARE! ..i detta ämne..VEM FICK VAD?
 5. Så är det!..Sjöharrar är!!! dom fetaste..enkelt.! En BRA sjö! så är dom där. Men mycket roligare att fiska Harr i strömmande vatten...även om en inte hittar dom allra största i en ström. Minnes NSD -fisket...även Kuriren var iblandad i dett sommar fiske. Minns en Harr som skulle ha tatts i nång skogssjö!--den var runt 53-55cm..vägandes ÖVER 3kg!!!? Ingen bild fanns...han som fick fisken sa.." DEN VAR TJOCK!"...den vann. Sen var det en som vann ..tror det var 2 år i rad..med Harrar strax över 2kg i dom övre delarna av Kalixälv..INGEN BILD-BEVIS..där heller..
 6. Då! med mina Neoprenes..Målselv. 4st Laxar...hängandes på felsätt... Menas med!..skurit av halsen på fel sätt!---låtit Laxen hängandes så..huvet uppåt.!
 7. Minns 1990 uppe i Målselva! Ägde då ettpar Neoprenevadare.. jag å jobbarkkompisen.campade i den övre Campingen..fanns e nedre oxå-kvar? Nå!..fiskade i den nedre delen av älven..RASRISK område utan dess like. Fick en Lax där på spinn..runt 8,4..8,6kg nått..var väl runt 21-22gr +.. Kanske 1km att gå max...å lätt uppför hela tiden...tror det var 5mm..kan varit på 3mm?..den senare jag köpte. Neoprene..det var sista gången. När jag väl kom till "våran" Camping...så satt vadarna kring anklarna(Pingvin gång)..kortaste steg jag tatt i min karriär..
 8. Denna kan ni väl inte ta bort!..denna är seriös! Skämmes!! ..annars.
 9. https://sverigesradio.se/artikel/7224120
 10. OOooohh! Laxtuber i sugrör! Börjar likna Båge flugor.
 11. Ismo

  Ismopuppa

  Har kollat nätet sista mån. Ang Puppan.. SATAN i....GATAN..vad folk har snot Wilssons ide om hur en bränner en bak-kropp till en Puppa!!!..finns ingen hejd. Wilsson är Fadern till detta..ni andra kan dra åt H-ete!!!
 12. Inga Fimpar/Sugrör för Bågar tack!..men i övrigt..går det bra. I övrigt kan det bli billigt.!
 13. En fråga! Vad är det för sugrör med en små tofsar instoppade i ena änden + med en liten enkelkrok.
 14. Flytta ner vettja!..då får du Båge med på menyn..dom är hala att greppa...som en blöt tvål...
 15. Vi lägger ner EGDE!...gäsp!
 16. Ismo

  Kängor

  Vad jag inte förstår numera!....VARFÖR???..skall dagens Vadarkängor vara som Slalomkängor???..styvare än ens K...k!
 17. KLART! Å betalt....nu snackar vi flugor..
 18. Ismo

  Kängor

  Tror det var för att dom luktade så dåligt!..förpestade butiken...lr Postgången..helt enkelt!
 19. Ismo

  Kängor

  Fick dom GRATIS!!????
 20. Hur många har en ..lr kommer att äga en egen Fiskebil? Lyfter på hatten.
 21. Precis! ..att kunna varirera hemtagningen är nyckeln till framgång...gör så hemmavid KIruna både i sjö & älv...sen länge. I sjö!!..så slänger oftast mer längs med strandlinjen! pga att Öringen simmar längs med stranden i sitt födosök. Inte ut å in som skinnet p K"ken..
 22. Precis! Vad Kvänerna kämpar med...dom var först!..menar dom. Dom är som Hund å Katt numera!..därav löser många Kvän kort numera..(fiske) 100 pix/år. Har själv löst det tidigare..men!!..löser numera Kommunens kort. Trots att jag är irriterad över att 65-70 % av det jag betalar för den..går till Matti Berg.. Vad gör dom för pengarna?...INTE ETT SKIT!..har aldrig gjort det heller.
 23. Matti Berg! ..Vilket skämt karln är..på bästa sändningstid TV4 ..tror jag det var med en Jihde... Pekade på en måltavla föreställande en REN! Mig veterligen!!..så har det ALDRIG!!!..existerat sådana måltavlor.
×
×
 • Create New...