Jump to content

magnus.nilsson

Members
 • Posts

  1,287
 • Joined

 • Last visited

About magnus.nilsson

 • Birthday 07/13/1980

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Malmö

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  j.magnus.nilsson@gmail.com
 • Telefon
  0739396244

Recent Profile Visitors

3,168 profile views

magnus.nilsson's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

21

Reputation

 1. Detta är kanske lösningen på den eviga problematiken...?
 2. Kan passa på att varna för Casco Rubberfix som ersatte Liquisole förra året. Tror den funkar bra till sulor och liknande, men blir inte tillräckligt följsam för att i längden fungera till vadare. Jag limmade mina Scierra i grenen i vintras och fogen börjar redan spricka. Aquasure eller Stormsure är bättre val. Inför denna säsongen har jag köpt på mig Melco Tape, både för elastisk för neopren och stum för 3-lagers membran. Ska bli intressant att se hur det håller i längden.
 3. Jag kapar tråden och frågar om nån har erfarenhet av att tejpa om vadare. Jag har ett par som läcker längs nästan alla sömmar. Funderar på att försöka tejpa med Seam Tape från extremtextil.de istället för att kladda på Liquisole som vanligt. Är det en bra idé? On Topic: lys igenom jackan och limma med Liquisole eller liknande, det behövs inte mycket!
 4. Fantastiskt! Tur att det är ordning på vissa. Många tack!
 5. Absolut, tack. På min våg väger den 37-38g och den är 11,7 meter. Borde vara en Atlantic Salmon #9/10 F/I eller F/S1 då? Färgerna stämmer inte riktigt överens med dagens, men det kan ju ha ändrats.
 6. Finns det nån vänlig själ som kan säga vad detta är för klump? Har ett svagt minne av att det är en SA Atlantic Salmon F/S1 eller F/I, men hittar inga bilder som bekräftar det. Spetsen är lite genomskinlig så att dacron-kärnan syns igenom. Färgen är nog lite ljusblåare än vad bilden visar...
 7. Köpte ett par Vision Ikon Zip i vintras, får se hur de håller. Bara använt dom sex-sju dar ännu. Pratar ni om Ape-Tor?
 8. Ja, det blir ju snabbt en jäkla massa grejer och fixande. Jag pallar nästan aldrig ta med mig två spön längre... Ska kolla blixtlåsen! Crazy: tack för erbjudandet, hör kanske av mig framöver. Jag har själv använt en automatisk Baltic i många år, borde nog servas. Köpte precis en liten enkel Restube. Verkar skitsmidig, grymt liten. Den är inte automatisk och man måste hålla i den så den ersätter inte en riktig flytväst. Ska använda den vid Emån i dagarna.
 9. Låter vettigt. Tänker mig att använda den mest för att komma i position och inte för att täcka stora ytor. Flytväst, bra väder och aldrig frånlandsvind är givet. Tyvärr är jag nog ofta ensam, så därför hade åror känts rätt skönt. Tror jag siktar på en gammal begagnad Drifter eller Fish Cat och uppgraderar senare till åror. När man planerar är det ju grymt lätt att underskatta hur mycket logistiken påverkar. Fiske med vadare är ju faktiskt hyfsat krångligt redan. Säsongen är snart slut, men det sköns schysst att mjukstarta med höstfisket etter gädda i sjöar och inre skärgård. Så har man tränat upp paddelmusklerna till våren.
 10. Hur mycket mer vindkänslig är Scouten jämfört med mindre ringar? Jag har själv en stor Ally-kanadensare och den är brutalt vindkänslig om den inte är ordentligt lastad. Jag tänker mig att alla stora uppblåsbara borde drabbas av det.
 11. Scout har jag tittat på, den ser grym ut. Jag tänker att årorna är en extra säkerhet också om man skulle få kramp eller tappa en fena... Visste inte att det fanns en uppblåsbar Hobie. Måste spara veckopengen ett tag till för en sån bara... Optimalt hade varit att hitta nåt under 5000, begagnat eller nytt. Scouten verkar inte speciellt vanlig i Sverige eller?
 12. Tänkte skaffa något för att fiska havsöring på sydkusten. Sjödugligheten är viktigt, samtidigt vill jag ha något som går in i bakluckan på bilen. Vanlig flytring, flytring med åror eller nån av de ramlösa pontonbåtarna kanske? Vad tror ni är bästa alternativet?
 13. Otroligt sorgligt. På NRK finns också en intervju med Lars Metlid. Han säger att den befarat omkomne var en duktig laxfiskare i god fysisk kondition och att alkohol inte varit inblandat.
 14. Såhär mitt i vintern kan man väl lyfta denna gamla fina tråd...
 15. När tejpen på sockorna är borta så ska man vara extra försiktig och inte dra i neoprenet. Sömmen verkar inte ha samma hållfasthet utan tejpen. Ett tips är att ha tunna plastpåsar över strumporna för att minska friktionen när man tar på och av skorna. Det ser muppigt ut, men det funkar. Jag tror att Martin på GFF har skrivit om det...
×
×
 • Create New...