Hoppa till innehåll

keckepro

Edgemember
  • Antal inlägg

    116
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Om keckepro

Information

  • Bostadsort
    HELSINGBORG

Senaste Profil Besökare

641 profilvisningar

keckepro's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

0

Gemenskaps Rykte

  1. Ja det ær sant. Ska kolla om man kanske kan ha en sådan tur så man hittar en bricka som man kan lægga bakom som passar så att det ser snyggt ut också. Vi får se hur det blir. Nu ær grejorna på væg i alla fall. Så kanske med lite tur får jag dem på Fredag.
  2. Ja det ær ju det som ær nackdelen. Igår tog jag en på 4 kg och tappade en på 10+. Min kompis han tog tre stycken mellan 7 och nio kilo och kamperna varade høgst en minut åt gången. Skittrist tyckte jag. Etiskt korrekt tyckte han. Men sen så fiskar han før att slå nya rekord. Jag fiskar før att det ær så jævla kul att drilla fisk. Kanske dærfør man vanligtvis håller sig till flugspøet?
  3. På tal om storlek på beten. Jag har varit ute några gånger med en arbetskamrat här i Norge och trollat/jerkat/spinnfiskat efter gädda. Jag är helt novis på det här och kan knappt hantera en multirulle, men han jag fiskar med är lite av en gäddguru här. Det är helt sjukt vilken storlek det är på betena vi använder. Vi fiskat i princip inget under 30 cm. Kolla in hans blogg här: http://pikewallis.blogspot.com/ Vi får även "smågäddor" på 2-3 kilo på dessa beten. Jag har aldrig ägnat mig så mycket åt gäddfiske men när man tänker tillbaka hur man startade karriären med att ro rapalawobblers på 10 cm så är ju detta helt bissart. Enligt han och hans fiskekamrater så gäller devisen stort bete = stor fisk. Än så länge får jag säga att det stämmer.
  4. Men du Magnolia, jag kom att tänka på en sak. Jag sätter ju inte muttern direkt i rullfästet utan den sätter jag ju inuti klingan i så fall för rullfästet ligger ju över klingan. Eller ska man låta det sticka ut en bit? För då blir ju den spödelen längre i alla fall
  5. Hej på er! Nej det ær inte færdigbyggt. Magnolias førslag var faktiskt rætt så bra. Tror jag kør på det. Finns det någon svensk återførsæljare som sæljer gummiblandade ringar? Detta kommer gå snabbt. Spøet skall fiskas med om två veckor. Tænkte jag ska hålla er uppdaterade med bilder och annat godis så fort jag får grejorna.
  6. Kunde inte motstå frestelsen att köpa ett Z-axis 690-4 kit från guides n blanks. 330 pund för ett helt kit är väl ändå ett helt ok pris. Tänkte att jag ska göra det med full wells och fightingbutt eftersom jag kommer ha det först och främst efter havsöring i både kust och åar. GnB verkar väldigt trevliga och serviceminded när man snackar med dem så det återstår att se vad man får hem. Det som jag behöver köpa till är en fightingbutt. Eftersom jag tänkte få gjort detta snabbt (mitt förra projekt tog ca ett år) så undrar jag om ni vet någon svensk dealer som säljer färdiga schyssta buttar. Vill ha en liten enkel med korkblandad gummi på sista ringen, ungefär som på lpxe RS serien. En annan undran jag har är om någon har en länk till hur man kapar klingor? Måste ju kapa ner bottendelen om jag ska ha på "slåssröven" så att alla delar blir lika långa. Man vill ju helst inte misslyckas med det momentet. . Såg för övrigt att de säljer billiga buttplugs på mudhole. Om man inte är insatt så kan man ju undra vad vi spöbyggare egentligen sysslar med .....
  7. Ja jag har læst en hel del om det. Ær det fint? Någon som varit dær? Vad jag helst vill undvika ær ju att dær står någon med mark/sluk och dænger precis bredvid.
  8. Tjenare! Jag tänkte ta någon helg i Gaula nu i slutet på Juni. Tänkte bara köra upp (bor i Oslo), fiska som fan 2-3 dagar och sova i bilen. Jag har snackat med en kille som bor där uppe och han sa att jag skall söka mig till kortvattnen i övre Gaula vid den tiden. Bra med fisk och lite folk. Är det någon edgare som har erfarenhet av några bra vald med kortfiske? Kanske till och med sugen på att hänga med? Det är ju rätt så bra för man är ju inte låst till en plats utan kan variera platserna lite allt efter hur fisket är. Vi kallar det fishpacking.
  9. Nær jag ska skala av coatingen så brukar jag ta en avbitartång och klippa lite førsiktigt i coatingen dær den ska skalas. Efter det tar jag en fireline och slår en løs kærringknut på den. Drar knuten øver fluglinan och drar åt från den punkt coatingen skall av. Sedan drar jag utav bara helvete. Lægg gærna något emellan firelinen och handflatan annars brukar det kunna skæra in lite i handen .
  10. Jag har precis varit ute och dängt gäddflugor med en nyinköpt outboundlina. Har ett Lecie 10' #8 modell F och köpte en Lina #7. Den väger 18 gram och laddar spöet perfekt. Dock så blåste det som fan idag, dessutom från fel håll så jag fick skjuta baklänges och kunde inte ge den vad den tål. Var inne i en butik i Lilleström (här finns väldigt många gäddflugfiskare) och tänkte först köpa någon pike lina, men försäljaren lyckades övertala mig om att ta denna i stället. Jag fick tom byta den efter en fisketur om jag ville, men han gick i god för att ja inte kommer att göra det. Men linan känns helt underbar! Tom med en stor zonkerfluga kunde jag få till väldigt tighta loopar. Blir en sådan lina till min nya sexa också som jag ska köpa i dagarna.
  11. Jag råkade trilla en gång när jag vadade. Mobiltelefonen var blöt men fungerade. Sen några månader senare när jag satt på jobb så kände jag något jävligt varmt på låret. Tog upp telefonen och då brann den jäkeln. Fick ett brännsår både på låret och handen . Ärlig som jag är så försöker jag få det till att det är fabrikationsfel från Nokia och kräver en ny telefon plus ett litet tilägg för sveda och värk. De var villiga att göra någon kompromiss om jag inte gick till media med det. Men sen när de tog in telefonen så kunde de se att den var fuktskadad eftersom där sitter en form av markering som löser ut när den kommer i kontakt med fukt. Så den pinnen gick inte Däremot så tog min hemförsäkring det på allrisken. Fick mer en gott betalt för telefonen. Man kan nästan säga att jag tjänade på det.
  12. Det var ju skönt att det ordnade sig. Blev lite rädd när jag läste och såg att det var du som skrev. Tänkte först att skiten hade knäckts när du drillade tvåkilosöringen. Det hade ju inte varit så kul eftersom det var jag som sålde spöet till dig. Krånglar de på försäkringsbolaget så kan jag skriva ett kvitto till dig. Själv har jag slarvat bort kvittot. Förhoppningsvis så får du så pass mycket pengar att det täcker ett begagnat spö + självrisken.
  13. Hej! Jag har ett Lecie 10' klass 8 model F. Är supernöjd med det! Har testat rätt så många spö, men detta är en klar favorit! Klumpvikter på ca 17-18 gram för överhandskast och ca 21 gram för underhandskast funkar perfekt för mig.
  14. keckepro

    Råån

    Ja det får vi ta och göra tycker jag!
  15. keckepro

    Råån

    Tack för tipset! Släpper han på något vatten där? Blir nog en runda efter jobb i morgon. Suger i fisketarmen. Men jag tyckte att Roger snackade något om att gamla klubbhuset skall öppnas igen? Då borde vi iaf bygga en bro över ån där.
×
×
  • Skapa ny...