Jump to content

matto

Edgemember
 • Content Count

  716
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About matto

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Bor

Recent Profile Visitors

850 profile views
 1. matto

  Pauls fiskedagbok

  Härligt att se dina bilder igen Paul! Här fiskas det mest vertical jigging ute i en stuga utanför Borås. Det har blivit fin abborre och gös, abborre strax under kilot och gös på 4.2kg. Riktigt god mat såhär i semestertider. Blev ett par öringturer hemma i hälsingland också med några torrflugeöringar som resultat, riktigt kul, men de är faktiskt jigging med oväntat nog får jag säga, vilka hugg
 2. matto

  Pauls fiskedagbok

  Härligt med rapporter igen paul, saknade dom i det fiskefria Uppsala Men 3 veckor till sommarlov, då ska de fiskas! Kommer ner till Borås i midsommar så spara lite fisk till mig också
 3. matto

  Pauls fiskedagbok

  Härlig läsning grabbar! Här i norr ligger isen tung! Jag var ut på min första och ända pimpling för i år. Blå himmel och 11 grader varmt, då mår man för bra även utan flugspöt. Jag hade turen att ta en av sjöns äldre fiskar, eller som fått gå i sjön ett tag. De var trögt och jag stoppade spöt i ryggsäcken för att ta en macka. Med den lediga handen tog jag tag i linan och lirkade lite när de plötsligt sög tag ordentligt. Jag röck till och försökte dra upp fisken med händerna men direkt tog de tvärstutt och fisken rusar med ett sår i fingret som följd. Jag slänger mig på spöt och slirbromsen på mitt lilla pimpelspö får bekänna färg när fisken rusar. Vem har sagt att inte pimpel kan vara kul? Efter mycket möda får jag upp den genom hålet och kan konstatera att de är den finaste bågen jag fått, iaf i dessa breddgrader. Perfekta fenor, urstark slank fisk med massor muskler, den har garanterat gått i sjön ett tag. I sommar hoppas jag få dessa på tort, då lär man få fullt upp!
 4. matto

  Baltak?

  Undrar om man ska dra dit i morn kanske..
 5. matto

  Pauls fiskedagbok

  Ja förstå vad kvinnor kan göra med oss män Hon är snäll och har inga problem med att släppa iväg mig så de är lugnt (fast de kanske hon skulle ha om hon visste vad vi råkar ut för på våra resor HAHA), nog mest pga mig jag knappt kommit ut, men i veckan blir de gös-fiske igen. Har käkat upp halva den jag fick senast, så behöver fylla på lagret med Sveriges godaste matfisk Ännu en gång grattis till en perfekt fiskesemester!
 6. matto

  Bäcken hemmavid

  Haha ja tusan risk för de! Undrar vad den väger, säkert närmare 4kg än 3 iaf gissar jag Vi borde komma ut och fiska snart förresten tycker jag!
 7. matto

  Bäcken hemmavid

  Haha jag slutar aldrig förvånas över de där diket, helt sjukt, de är mot alla lagar och principer egentligen! Fast de som gör de så underbart med att sånna här vatten faktiskt finns. Härligt att få se ännu en av dina husöringar, de verkar finnas några elmers där så framtiden är ju dessutom säkrad Såg du inte gäddan denna gång?
 8. matto

  Pauls fiskedagbok

  Underbar läsning *faller ner på knä* Hade jag inte varit förblindad av kärlek och känslor nu så hade jag slitit av mig håret av avund, men istället kan jag njuta till fullo av era bilder och rapporter. De är bara att gratulera till en underbar fiskevecka. Nästa år hänger jag med igen
 9. Tack Paul! Ja de hädas för fullt, men att släpa vobbler är kul och sitter i sedan barnsben! Gös är ju klart den godaste fisken så den vill man ju kunna få med. I morgon ska jag laga till halva fisken och imponera på nya svärföräldrarna jag träffar för första gången. De får bli lite havsöringfiske snart!
 10. dåligt med öringfiske nu så laddar upp en bild med mig gös från dagens fiske. Den vägde 4.5kg på vågen här hemma. De var en strålande dag på sjön och man fick även lite färg. Dock är den inte fångad på fluga
 11. matto

  Pauls fiskedagbok

  Snyggt grabbar!!! Måste komma ut med, mest fiskat i nya tjejens badkar nu. Man får tusan komma ut innan rocken-perioden är över!
 12. Tack Paul! Blivit dåligt fiske men haft desto större framgång! Detta var första turen för bäcköring i år och ser de som svårt att toppa detta haha, sen har de blivit en h-ö tur och då fick jag en godkänd, mer än hela förra säsongen Ska satsa på gös nästa gång tror jag, vill ha en sån i ugnen, godaste fisken som finns!
 13. Ok Här kommer några bilder på öringarna som jag exporterat från videon, därav sämre kvalite 3st julfeta grisar i finaste landskapsdräkt, kan inte bli bättre eller finare! Varför åka 120 mil till fjällen när de finns även i söder
 14. Ojoj vilken fisketur jag haft i samma vatten idag, knappt så jag kan tro de! Eller vad sägs om sviten 8hg, 1.1kg ich 1.4kg *uppskattade vikter* de två största tagna på tort dock inga bilder men de filmades så kan nog få ut bild från filmen. Härlig första tur med torrfluga, ändå var de väldigt sparsam kläckning av danica och gul forsslända så blev helt chockad av storleken på fisken! Grymma bilder Paul, önskar jag haft dig med som fotograf idag, de hade blivit grymmare än fisketidningarna återkommer..
×
×
 • Create New...