Jump to content

es

Members
 • Posts

  232
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Umeå

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  emil_sundqvist@hotmail.com
 • Telefon
  0768547571

Recent Profile Visitors

4,702 profile views

es's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

13

Reputation

 1. Guideline Lecie 10 fot #5 med det ergonomiska handtaget I bruksskick. 900 kr inkl frakt
 2. Kattsta

  Tar Rio afs 5/7 om den är kvar.

  Swish ? Tomas

 3. Hardy Marksman 2S 14,8 #10/11 kastar riktigt trevligt med Rio verstitip #9 den väger ca 38g, men det kanske är för tungt ändå
 4. lema

  Hej längden tilltalar mig avvaktar lie har fått lite förslag

  1. lema

   lema

   Vilket skick är ditt lecie i? inga slag eller skrapor vad du kan se? följer tuben med?

   Hälsningar Lennart M

  2. es

   es

   Hej, det är bruksskick och det följer med en tub, dock inte orginal. Kan försöka ta någon bild när knodden somnat. 

   Mvh Emil 

 5. Frostis

  Hej! Vi kör på 300 kr då. Skicka adressen så lägger jag det på lådan så snart jag kan. Har du swish? Skickar det i två olika brev så (tar på jobbet) slipper man fraktkostnad.

 6. vit/grön kanske är en guideline 3cast eller 4cast
 7. Ett switch har oftast ett handtag som är en blandning mellan enhands och tvåhands. Det passar varken till enhands eller tvåhands.
 8. Min högst personliga åsikt är switch är ett spö som är max 11 fot långt och kastar max 23 g. Det används i mindre vattendrag efter havsöring, lax och öring. Det är ett komplement för enhands #7 då man går på fel sida av älven och inte kan underhandskasta med enhands. Jag undviker gärna skagit-kaststilen ( heter de dubbelspey, perry-poke, t-snap etc?) med enhands på fel sida av älven om fisken är skygg. Då är det enklare att underhandskasta med ett switch. Men det är inte nå roligare att kasta större flugor/tunga sjunkspetsar med switch, och att kasta med enhandsfatting är inte heller roligt. Är målet sjunkande linor eller stora flugor så hade jag gått på ett äkta tvåhands. Kanske ett 11,6-12 fot som kanstar 25-30 g. /Emil
 9. es

  Ny lina

  Kolla på Hardy Scandi rocket, liknande vikt som scandi short med längre belly samt 12 fo tips.
 10. Mitt tips är att inte gå upp i storlek, en polare gjorde det och neoprenstrumpan veckades inne i skon=obekvämt, sen fick han snabbt nötningsskador på insida knän/smalben eftersom att tyget veckade/korvade sig. Tror han hade LTS eller om det var Guideline. Jag har ett par G4 som firar 10 tioårsjubileum nästa år.
 11. Hardy har ett eget versitip system som heter något i stil med Scandi rocket. Där finns det bodys och tippar i många olika densiteter och vikter. Sen är de betydligt billigare än Rio. De tillverkas av Airflo som även gör guidelines linor har jag hört. Annars gör guideline, Rio och SA fina linor.
 12. Tackar, jag förstår vad du menar. Problemet är fortfarande att jag måste veva av all backing från rullarna. Det är flera km:(
 13. Orkar aldrig fixa, det blir ju flera km av vevande
 14. Jag förstår vad du menar, har själv upplevt det på en haspelrulle i barndomen. Det känns ändå som att problemet undviks om man har motstånd när man lägger på backingen.
×
×
 • Create New...