Jump to content

J.M.E

Edgemember+
 • Content Count

  387
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About J.M.E

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 09/01/1981

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Blekinge - Sölvesborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jimmy.m.ekstrand@gmail.com
 • Telefon
  0761722855

Recent Profile Visitors

4,138 profile views
 1. Hej jag bjuder 2000:- för spöt pga penga brist och vet att den är värt det du begär. Mvh Onur

  1. J.M.E

   J.M.E

   Hej. Jag noterar ditt bud men avvaktar ett tag till. //Mvh Jimmy

 2. Precis. Nedan stycke är taget från http://www.fishinggarner.com/m2013/art14.htm och beskriver havsöringens tuffa vintertid. "En av de viktigaste förutsättningarna för succe under vintern är att välja rätt plats. Att det är storskillnad mellan platserna vid den här tiden är obestridligt. Ett fenomen som har stor betydelse för fiskarna på västkusten och delvis på sydkusten är "det osmotiska trycket". Fenomenet går, enkelt beskrivet, ut på att havsöringen konstant har en fysiologisk utmaning, eftersom den måste kompensera för kustvattnets salt-innehåll. En havsöring har normalt en salthalt på cirka 9 promille. Om salthalten i det omgivande vattnet är över 9 promille, måste havsöringen, populärt uttryckt, dricka vatten. Är det däremot under 9 promille behöver havsöringen göra sig av medvatten, för att behålla rätt saltbalans i kroppen. På västkusten är salthalten högre än 9 promille. I Östersjön ligger salthalten på cirka 7,5 promille, men faller ju längre norrut man kommer. Det här innebär att havsöringen måste använda en del energi för att upprätthålla rätt saltbalans. Havsöringen är samtidigt ett växelvarmt djur, vars ämnesomsättning fungerar optimalt vid en vattentemperatur på cirka 14 grader. Ju kallare vattnet är, desto större del av energiförbrukningen går åt för att upprätthålla saltbalansen. Därför söker sig havsöringen på västkusten till områden där salthalten är lägre. I teorin borde det innebära att alla havsöringar under vintern uppehåller sig i Östersjön och längst in i vikarna. Med andra ord skulle det vara nästan omöjligt att fånga en havsöring vid Helsingborg eller Malmö. Så är det naturligtvis inte - men det råder inget tvivel om att det är betydligt längre mellan fiskarna på de här ställena under vintern."
 3. Lägre salthalt (bräckvatten) = större havsöring. "Det betyder indirekte at ørreder har det bedst i saltholdigheder svarende til Østersøens, så længe der er føde nok. Og dette er noget af forklaringen på hvorfor fiskene kan være så store i Skåne, på Bornholm, Stevns og Møn. I disse områder skal de ikke bruge så meget energi på at opretholde saltbalancen, så den energi kan bruges på rå muskelmasse istedet."
 4. Jag köpte mig en SJ4000 wifi från gearbest.com för ett tag sedan. Välj EU lagret så kostar den $65, hade den hemma på 4 dagar. Inte hunnit testa den så mycket men känns prisvärd till det jag kommer använda den till. http://m.gearbest.com/action-cameras/pp_81588.html?wid=3
 5. Såg att Anglers Habitat även finns på Ebay med goda omdömen så det är nog lugnt.
 6. Den såg ju riktigt trevlig ut, har du någon länk till säljare?
 7. Nix, får fri frakt när jag väljer Sweden och handlar för över $100.
 8. Skicka mig ett PM med dina uppgifter så gör jag en överföring.
 9. Jag kan tänka mig att ta en Batson klinga. //Mvh Jimmy
 10. J.M.E

  Tafslängd?

  9' taperad nylon 0X + ca 50cm 1X flouro spets
 11. Jag var lite för snabb, det löste sig här också. Cred till dom för snabb mailkontakt.
 12. Fick precis ett mail om att 2 av 5 beställda varor är skickade. Hade de informerat om detta innan de skickat hade jag annullerat hela ordern.
 13. Beställde precis en påse Shrimp Pink på eBay från Tyskland, 40kr inkl. frakt.
 14. http://www.hilevel.se/struble-rullfasten/rullfasten/struble-rullfaste-u18-hg.html
 15. ABU ägs av Pure Fishing. http://www.fisheco.se/news.php?modulID=2&newsID=4205
×
×
 • Create New...