Jump to content

Elvis

Edgemember
 • Content Count

  183
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

1 Follower

About Elvis

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 08/25/1948

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Rättvik

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  svennan@hotmail.com
 • Telefon
  0706300349

Recent Profile Visitors

1,448 profile views
 1. Elvis

  Fästingar!

  Hej. Ett medel som verkar fungera är SJÖ OCH HAV, köpt på dollarstore för 100 kr flaskan. Jag o min fru testade det i helgen i hennes fäbodvall i dalaskogarna. Knotten där brukar förstöra många kvällar men inte denna gång. Fullt i luften runt oss men men.. knappt några bett alls. Glatt överraskad faktiskt. Värt att prova tycker jag. Skall fungera även på fästing tydlingen. Mvh Svennan.
 2. Tack Tack! Nu är kvällen räddad ( och resten av mitt fiskeliv ). Det blir ett samtal dit när jag hittat numret. Deras service var helt i klass med Lasse? på ElGeco. Bra råd o tips om det mesta vad gäller flugfiske. Jag blev lite yngre nu känner jag. Mvh Svennan.
 3. Hej. Jag köpte en lina för länge länge sedan av Bringsens. Tror att den hette Black Shadow trots att den var/är riktigt GUL! Min fråga är: Vet någon vem som tillverkade linorna till Bringsens? Det är efter alla år och olika linor fortfarande DEN BÄSTA, en klump på ca 10 m och väger 16 gram. En ren njutning att kasta med den! Hoppas att någon vet eller har en aning. Fräsch lina efter så många år ( har fiskat för lite ?). Mvh Svennan.
 4. Mayfly.se är värt att kolla på. Snabb leverans och mycket att välja på. Helnöjd!
 5. Elvis

  Haröra/dubbing

  Hej. Ibland blir man väldigt glad över bra och snabb service. Jag beställde i går 1/10 vid lunchtid material från Mayfly.se. I dag vid lunch låg det i min låda. ☺️ Sånt gör en glad men det värsta: Nu MÅSTE jag ju binda fler flugor trots att jag fiskar alltmer sällan. Puuh! Mycket roligt material fanns där. En Eloge! Mvh Svennan.
 6. Hej. Hoppas att det kommer MKT nederbörd innan dess för just nu rinner knappt 1/3 av den vanliga mängden vatten genom strömmarna där.( Likväl som i de flesta älvar tydligen.) Det gamla vanliga vad gäller flugor, Nattsländor, E-12, Str.Caddis i alla nyanser, Nymfer (gärna i grön nyans, Haröra osv. Mysigt där så jag håller tummarna vad gäller vattennivån. God tur! Mvh Svennan. PS: Du kn köpa flugor på plats om du vill. Finns i campens lilla butik. Förra ägaren Berit var själv en duktig flugfiskare och hade koll på vad som gällde för dagen. Den kunskapen finns nog kvar.
 7. Hej. Kolla på linan jag har lagt ut på sälges, Cortland big fly. Laddar snabbt med bra skjut och gjord med tanke på stora flugor och blåsiga förhållanden. Jag har aldrig fiskat med den utan köpte den i fjol inför en dröm om storöringsfiske som aldrig blev av. Som snart 70 år blir det mest "brasfiske" nu för tiden. Kul att kasta är det fortfarande och prova olika linor. Ha det! Mvh Svennan.
 8. Hej. Kolla på linan jag har under säljes, Cortland SL Big Fly. Gjord för stora flugor med få luftkast. Laddar snabbt så klart. Köpte den i fjol men fiskar alltmer sällan så den är i nyskick. Provkastad bara. Sök på google och läs om den. Skulle nog vara perfekt tror jag. Mvh Svennan. PS. Jag byggde en Cross s1 #7 till min son för några år sedan och till det spöt skulle den passa väldigt bra. Bra skjut i linan också. 

 9. Hej. Nej, till mej. Har en lina som du får o kan testa om du vill. ca 10 g. Sydd o limmad skarv till skjutlinan men minns inte namnet på linan tyvärr. Lite för lätt för mej minns jag. Mvh Svennan. ps: Skickas som brev.
 10. Hej. Skicka PM med namn o adress så skall jag hitta o skicka nåt som du kan testa. ( Måste leta lite först ) Mvh Elvis
 11. Hej. Jag är själv gaska nyinflyttad men Ickån strax bortom Vikarbyn kan vara värd ett besök. Vidare har du Enån. Båda mynnar ut i Siljan. De flesta mindre åarna/bäckarna har fiskeförbud pg.av Siljansöringen o dess lekplatser. Runt Enån är det riktigt mysigt också. Mvh Svennan.
 12. Elvis

  Flugspö. köpråd

  Hej! Finns ett sådant under SÄLJES, klass 5. Bara att slå till! Mvh Svennan.
 13. Elvis

  Pool 12 SSD

  Hej o oj då! Knäcker väl spöt då eller? Köpte en DDC- lina i fjol på 21g till mitt Greyline men provade aldrig det. Sålde nyligen spöt eftersom jag inte använt det på många år. Svårt beslut men men. Fiskar väldigt sällan "nu för tiden" (67 år), men glädjen att kasta o prova saker finns kvar lika starkt som förr. Skall prova den linan så får vi se om jag törs testa ännu tyngre. Mvh Svennan.
 14. Elvis

  Pool 12 SSD

  Hej. Så känns inte det här. Riktigt spänstigt o bra. Djup aktion som "känns under handtaget" typ. Har använt det som haspelspö ibland. Bytte handtag till ett smäckert 2- hands för några år sedan. Testade lite nyss ute på grannens stora gräsmatta med en Horizon på ca 19 gram. Kändes helt okey . Kanske funkar med lite tyngre klump o skjutlina också pg.av den djupare aktionen. Alltid kul att testa nya ideer. Mvh Svennan.
 15. Elvis

  Pool 12 SSD

  Hej o tack för svaret! Skall testa det och det är ju typ "helaktion" på 10-fotaren. Jag har aldrig fiskat med det utan köpte ett Greyline 9.6 klass 7 som blev favoriten. Tack ska du ha. Mvh Svennan.
×
×
 • Create New...