Jump to content

Elvis

Edgemember
 • Content Count

  215
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Elvis

 1. Hej. Kolla med "Sloopy" här på forumet. Han bor i Vänersborg och är mkt duktig. Nästan granne med dej. Mvh Svennan.
 2. Elvis

  Fiskeknän!

  Hej. Stretcha Hamstrings ( lårets baksida ). Viktigare än vad du tror och gör ofta mirakel med onda knän. Testa! Även vadens muskulatur så klart. Benens baksida skapar ett " motstånd" mot framsidan som påverkar knät mer än vad många tror.Du märker en skillnad nästan omgående. Mvh Svennan.
 3. Elvis

  Fästingar!

  Hej. Ett medel som verkar fungera är SJÖ OCH HAV, köpt på dollarstore för 100 kr flaskan. Jag o min fru testade det i helgen i hennes fäbodvall i dalaskogarna. Knotten där brukar förstöra många kvällar men inte denna gång. Fullt i luften runt oss men men.. knappt några bett alls. Glatt överraskad faktiskt. Värt att prova tycker jag. Skall fungera även på fästing tydlingen. Mvh Svennan.
 4. Tack Tack! Nu är kvällen räddad ( och resten av mitt fiskeliv ). Det blir ett samtal dit när jag hittat numret. Deras service var helt i klass med Lasse? på ElGeco. Bra råd o tips om det mesta vad gäller flugfiske. Jag blev lite yngre nu känner jag. Mvh Svennan.
 5. Hej. Jag köpte en lina för länge länge sedan av Bringsens. Tror att den hette Black Shadow trots att den var/är riktigt GUL! Min fråga är: Vet någon vem som tillverkade linorna till Bringsens? Det är efter alla år och olika linor fortfarande DEN BÄSTA, en klump på ca 10 m och väger 16 gram. En ren njutning att kasta med den! Hoppas att någon vet eller har en aning. Fräsch lina efter så många år ( har fiskat för lite ?). Mvh Svennan.
 6. Mayfly.se är värt att kolla på. Snabb leverans och mycket att välja på. Helnöjd!
 7. Elvis

  Haröra/dubbing

  Hej. Ibland blir man väldigt glad över bra och snabb service. Jag beställde i går 1/10 vid lunchtid material från Mayfly.se. I dag vid lunch låg det i min låda. ☺️ Sånt gör en glad men det värsta: Nu MÅSTE jag ju binda fler flugor trots att jag fiskar alltmer sällan. Puuh! Mycket roligt material fanns där. En Eloge! Mvh Svennan.
 8. Hej. Hoppas att det kommer MKT nederbörd innan dess för just nu rinner knappt 1/3 av den vanliga mängden vatten genom strömmarna där.( Likväl som i de flesta älvar tydligen.) Det gamla vanliga vad gäller flugor, Nattsländor, E-12, Str.Caddis i alla nyanser, Nymfer (gärna i grön nyans, Haröra osv. Mysigt där så jag håller tummarna vad gäller vattennivån. God tur! Mvh Svennan. PS: Du kn köpa flugor på plats om du vill. Finns i campens lilla butik. Förra ägaren Berit var själv en duktig flugfiskare och hade koll på vad som gällde för dagen. Den kunskapen finns nog kvar.
 9. Hej. Kolla på linan jag har lagt ut på sälges, Cortland big fly. Laddar snabbt med bra skjut och gjord med tanke på stora flugor och blåsiga förhållanden. Jag har aldrig fiskat med den utan köpte den i fjol inför en dröm om storöringsfiske som aldrig blev av. Som snart 70 år blir det mest "brasfiske" nu för tiden. Kul att kasta är det fortfarande och prova olika linor. Ha det! Mvh Svennan.
 10. Hej. Kolla på linan jag har under säljes, Cortland SL Big Fly. Gjord för stora flugor med få luftkast. Laddar snabbt så klart. Köpte den i fjol men fiskar alltmer sällan så den är i nyskick. Provkastad bara. Sök på google och läs om den. Skulle nog vara perfekt tror jag. Mvh Svennan. PS. Jag byggde en Cross s1 #7 till min son för några år sedan och till det spöt skulle den passa väldigt bra. Bra skjut i linan också. 

 11. Hej. Nej, till mej. Har en lina som du får o kan testa om du vill. ca 10 g. Sydd o limmad skarv till skjutlinan men minns inte namnet på linan tyvärr. Lite för lätt för mej minns jag. Mvh Svennan. ps: Skickas som brev.
 12. Hej. Skicka PM med namn o adress så skall jag hitta o skicka nåt som du kan testa. ( Måste leta lite först ) Mvh Elvis
 13. Hej. Jag är själv gaska nyinflyttad men Ickån strax bortom Vikarbyn kan vara värd ett besök. Vidare har du Enån. Båda mynnar ut i Siljan. De flesta mindre åarna/bäckarna har fiskeförbud pg.av Siljansöringen o dess lekplatser. Runt Enån är det riktigt mysigt också. Mvh Svennan.
 14. Hej! Finns ett sådant under SÄLJES, klass 5. Bara att slå till! Mvh Svennan.
 15. Elvis

  Pool 12 SSD

  Hej o oj då! Knäcker väl spöt då eller? Köpte en DDC- lina i fjol på 21g till mitt Greyline men provade aldrig det. Sålde nyligen spöt eftersom jag inte använt det på många år. Svårt beslut men men. Fiskar väldigt sällan "nu för tiden" (67 år), men glädjen att kasta o prova saker finns kvar lika starkt som förr. Skall prova den linan så får vi se om jag törs testa ännu tyngre. Mvh Svennan.
 16. Elvis

  Pool 12 SSD

  Hej. Så känns inte det här. Riktigt spänstigt o bra. Djup aktion som "känns under handtaget" typ. Har använt det som haspelspö ibland. Bytte handtag till ett smäckert 2- hands för några år sedan. Testade lite nyss ute på grannens stora gräsmatta med en Horizon på ca 19 gram. Kändes helt okey . Kanske funkar med lite tyngre klump o skjutlina också pg.av den djupare aktionen. Alltid kul att testa nya ideer. Mvh Svennan.
 17. Elvis

  Pool 12 SSD

  Hej o tack för svaret! Skall testa det och det är ju typ "helaktion" på 10-fotaren. Jag har aldrig fiskat med det utan köpte ett Greyline 9.6 klass 7 som blev favoriten. Tack ska du ha. Mvh Svennan.
 18. Elvis

  Pool 12 SSD

  Hej. Jag har "letat fram " ett spö jag byggde för säkert 10 år sedan, Pool 12 ssd, 10 fot klass 6/7. Grön klinga som jag slipade ner o lackade svart med blå o lila lindningar. 3-delat. Vet någon vilken "klumpvikt" som rekommenderas på spöt? Har sökt runt utan framgång. Hoppas att någon har svar. Mvh Svennan.
 19. Hej o TACK för era tips. Känns bra att kunna "rita in" tänkbara platser på "kartan". Kanske får fler tips också men tack snälla ni!. Mvh Svennan.
 20. Hej! Jag o min sambo +en valp tänkte åka över Gäddede, Stekenjokk, Saxnäs o fota/fiska osv en vecka efter midsommar, men med "snörisk o isar " runt Stekenjokk har vi ändrat planerna. En ide är att följa Vindelälven ifrån Sorsele o nedåt. Tar gärna emot tips om mysiga ställen att fiska, tälta på osv. Jag är "gubbe " sedan ett år och gör inte så gärna långa marcher om jag slipper det. Alla tips mottages tacksamt. Mvh Svennan.
 21. Hej! Vi planerar att åka Gäddede-Stekenjokk- Saxnäs osv V27 för foto o fiske. Risk för ändrade planer då kanske. Någon som vet? Mvh Svennan.
 22. Hej! Ursäkta för mitt "inhopp" men jag vill gärna ge några tips. Sök på Övningar o Stretch av M. Infraspinatus/ M.teres Minor. Även M.Supraspinatus . Stretcha stora bröstmuskeln ( Pectoralis Major) regelbundet också. Tänk er skulderbladet som ett "hjullager som går tungt" pg av "bromsande muskler". Gummibanden som Sasse nämnde är toppenbra! Ibland finns största orsaken i en " överspänd" Bicepsmuskel. Allt samverkar ju på gott o ont! Mvh Svennan
 23. Hej! Jag kollade på min 200D och det ser faktiskt ut som de beskriver, dvs en mkt tunn "skiva" där. Min rulle köpte jag ny hos Delsbo Vapen runt 2006 och den har aldrig behövt "jobba". Ingen "toppenbroms" tyvärr men "handbromsning" hjälper ju till i så fall. Det är ju en äldre konstruktion också. Hittar du på "nåt klurigt" får du gärna höra av dej. Mvh Svennan.
 24. Tack! Det var skönt att höra för känslan är "normal " vid kastning. Jag har nyss bytt till mej detta spö och har inte kastat med det i vatten. Det är i väldigt bra skick o lite använt. Det syns tydligt på bla. holkarna. Har svårt att tro att någon ring skulle vara "sliten" just därför.Skönt att få detta svar av en mkt erfaren "kastguru ". Jag är jättetacksam för alla inlägg! mvh Svennan.
 25. Hej igen. Skall testa ringarna med en nylonstrumpa. De två linförarna är ju speciella, typ som 2 spiraler, och orsaken finns kanske där? Testade med en annan lina nyss och ett visst ljud hördes även då fast väldigt svagt. Märks inget på kastlängden tycker jag i alla fall men är ju ingen superkastare heller. Får kolla med en strumpa först. Mvh Svennan.
×
×
 • Create New...