Hoppa till innehåll

Anhila

Members
  • Antal inlägg

    253
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Om Anhila

  • Födelsedag 1978-03-13

Information

  • Kön
    Male
  • Bostadsort
    Stockholm

Kontakta medlemmen

Anhila's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

1

Gemenskaps Rykte

  1. Nästan 2 år sedan senaste HÖ-fisket, men igår var det dags igen Kl.11-14, mulet med solglimtar och tidvis lätt regn. Måttlig NV sidvind. Blev en liten blank och fenklippt öring på 53 cm. Strax efter en fet och tillsynes nyrymd regnbåge på 7 hg. Bågen smakade fint efter grillning, full med spigg i magen. Båda fiskarna tog en 7 cm lättdressad fiskimitation när solen tittade fram.
  2. Tack för trevlig läsning, och lycka till med sommaröringen
  3. Den tog på ca 3-4 m djup, på kanten mellan mycket djupt vatten och ett litet grundflak på ett par meter. Var säkert inte ensam och misstänker att stömmingen kommit in i fjärden utanför.
  4. Jo det var ju den där speciella huggfärgen, något grumligt med en turkos lyster.... framförallt liv och rörelse pga vinden, kanske ett måste dagtid så här års?
  5. Dagens tur var vårens andra och förmodligen sista för min del och gav en kort men intensiv kamp med en skaplig öring. Tog en snabbt intagen 12 cm deceiver i vitt med pärlemorflash. Uppskattar vikten till runt 3 kg, silverfärgad, tunga knyckar följdes av en snabb rusning rakt mot mig som jag tyvärr inte hann parera och öringen vann. Högg mitt på dagen vid en udde, rejält med vind och strålande sol. Kasten efter resulterade i ett par missänkta stötar och virvlar, sen dött.
  6. Vacker fisk Karki! och mycket bra skrivet Nu blir jag sugen, premiär i påsk.
  7. Anhila

    Ula Purist dog!

    Precis, skriv till info@waterworks-lamson.com. Jag fick ett nytt kugghjul som plastklickaren går mot (på en litespeed). Helt gratis trots att jag beskrev rullen som ebayfynd med en ovarsam exägare. Bra service
  8. Höstpremiär i mellanskärgården, mycket lågt vatten, sidvind. Blev en liten gädda längs in i en "öringvik", annars endel ytaktivitet när himlen sprack upp mot sena eftermiddagen, prickkastade på jagande fisk(troligtvis öring) men ingen respons. Skön dag hur som helst
  9. Problemet tycker jag är att det inte finns någon omfattande oberoende utredning som ger svar på hur skarven påverkar fiskbestånden. Det finns mängder med mer eller mindre seriösa artiklar och mindre forskningsprojekt som är fulla med "sanningar" utan källhänvisningar. Debatten är het och mycket verkar vara skrivet med mer hjärta än hjärna. Att de sätter i sig stora mängder fisk är ju uppenbart. Många sätter den minskande mängden fisk i samband med det ökande antalet skarvar, det verkar ju glasklart, men kan det finnas andra faktorer som spelar in? miljögifter, torskbeståndet, säl? Kan man visa att skarven är den stora boven kan man väl reducera antalet kraftigt och hålla det på en nivå som inte påverkar skärgården negativt. Tycker det är dags att ta fram obestridliga fakta och agera därefter- snabbt. Kanske på gång? Lokalt är säkert skarven skyldig till utfiskning, men sett i ett större område, hela skärgården? Personliga iakttagelser där jag brukar fiska är att jag mycket sällan ser skarv men att det har blivit betydligt mindre fisk (abborre, gädda, mört, öring) senaste 6-7 åren. Jaja, fiskesugen, känns som om det börjar bli dags?
  10. Söker man information om mellanskarven hittar man många fakta och påståenden som direkt emotsäger varandra. T.ex. att det skulle vara en invandrad art utan naturliga fiender, stämmer det? andra källor hävdar att den funnits här i tusentals år. Ett intressant citat från en "fågelvänlig" text angående den snabba ökningen av antalet individer: " Detta mönster är inte unikt för mellanskarven utan snarare typiskt för arter som är på expansion. En snabb ökning inledningsvis följs av en utplaning och därefter en minskning. Oftast sker sedan en stabilisering på en nivå ganska långt under maximiantalet. " Helt klart så vill fiskare få bort skarven då den äter fisk. Jägare vill jaga den för att de vill jaga. Ornitologer vill låta den vara för att de gillar fåglar. Till helgen blir det öringpremiär..
  11. Vilken typ av ställen tror du på? För några år sen när jag hade mer fisketid hittade jag oftast höstöringen nära land men i närheten av rejält djupt vatten, öppna fjärdar utanför. Dock aldrig före månadsskiftet okt/nov.
  12. Förutom ovan nämnda så kan kvällsfisket efter öring vara bra i nedre delen av grubbedalsån, lyckats lura några fina på streamerfiske där, men är 7-8 år sen senaste besöket. Lycka till
  13. All ära åt er som håller igång! om inte öring så lär ni få uppleva fina nätter
×
×
  • Skapa ny...