Jump to content

leopardbotten

Edgemember
 • Content Count

  1,148
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by leopardbotten

 1. All heder till dig Manatee! Ett föredöme och en riktigt bra arbetsinsats. Hoppas fler tänker likadant.
 2. En ännu enklare sammanfattning av kunskapsläget är att det är dags för marknaden att tillverka något som håller för ändamålet. Ungefär i stil med att en golfklubba håller längre än två säsonger om man brukar den rätt.
 3. Det var därför jag köpte X large. Sen brukar ju tjejer gilla våta killar!
 4. Vill man ha brudar rekommenderar jag Simms,Orvis och de dyrare grejerna!
 5. Precis. I slutänden är det ju bara MÄRKET man betalar för. Den utlovade kvalitén är ju bara nonsens...
 6. Ja, nästa gång blir det nog den billiga vägen, exempelvis verkar ju många prata varmt om Vision numera.
 7. Än så länge känns de bra. Lite tältkänsla dock i och med att de är XL, men ville prova detta trick. Ska prova alla trick tills jag finner ett par vadare som inte börjar läcka efter en eller två säsonger.
 8. Återtar den här klassiska tråden om det eviga vadarproblemet. Anledningen att jag gör det är att jag nu har fiskat ett pass med mina nya Simms g3 (XL). Inget läckage än, vilket hade varit tragikomiskt nog. Men det kommer nog... Dock en annan grej som jag är helt novis på som säkert någon annan kan förklara. Varför blir det mörkt (som om någon ritat med en krita) på vissa delar när vadarna är blöta. Membransläpp? Aldrig sett detta på något annat märke än Simms. Ser jäkligt fullt ut. Trodde jag hade satt mig i aska eller nåt vid kusten idag...
 9. Blev mörkrädd när jag fick höra att Simms modellerna har blivit sämre med tiden. Alltså mer läckage än förr. Vad säger ni, stämmer det?
 10. "Dyra vadare i mitt bagage ändå blir det alltid läckage märket verkar inte spela någon roll det räcker nu, det läcker som ett soll sömmar spricker och neoprenproblem läckage i skrevet, det väller in vatten längs mina ben vadare är väldigt viktigt så sluta då läck - på riktigt."
 11. Lägger ingen värdering längre i olika märken. Skulle vara intressant att höra hur tillverkarna själva skulle yttra sig angående hur dåligt vadare håller. Man får väl hoppa på ett lyckokast denna gång. Mina Orvis Silver sonic kändes bra till en början men börja krångla redan i slutet av första säsongen. Skrevproblematiken, som sagt... Nu blir det Simms G3, då jag fick ett erbjudande om att köpa dem billigare. Har inga förhoppningar längre om hållbara vadare. Var egentligen ute efter Patagonia Rio Galleros men de fanns ej på lager.
 12. Håller helt med dig. Jag fiskar ungefär så många dagar som du. Och att det skulle finnas några vadare som håller tätt är bara en utopi än så länge. Vilket är riktigt dåligt.
 13. Min tes är enkel. Vadare är ungefär lika viktigt för flugfiskaren som spöt, rullen och flugorna. En högst väsentlig och viktig del i utrustningen. Ifall spötillverkarna tänkte likadant som vadartillverkarna skulle de skapas med principen att de skulle gå av efter två säsonger. Men ett spö kan man ha hur länge som helst om man sköter det rätt. Vadare kan man inte ha hur länge som helst, inte ens om man sköter de rätt med allt det innebär som avsköljning, impregnering, vända ut och in osv...
 14. Jag har Orvis silver sonic i en storlek större. Sitter inte för tight.
 15. Har vänner som har Simms vid fiske på kusten. Ofta med samma strul som jag. Neoprenvadare vill jag inte ha. Det är inte kylan som är problemet utan att de läcker.
 16. Det får också konsekvenser för själva fisket och effektiviteten. Jag har ett antal fläckar och grundpartier som ligger längre ut från land. Ett tag struntade jag i att det läckte in vatten i skrevet men numera har jag ingen lust att frysa pungen av mig under vinterfisket. För mig är havsöringsfiskets tjusning att gå från land så flytring är inget alternativ. Det funkar under våren och hösten när det är varmare i vattnet men men...
 17. Att hålla på med havsöringsfiske längs kusten är ingen dans på rosor och det blir inte bättre av att aldrig kunna hitta några vadare som rent ut sagt håller tätt - på riktigt. I genomsnitt har mina vadare inte hållt längre än högst två säsonger trots att jag har gått upp i prislapp rejält. Kan inte ens påstå att jag märker någon större skillnad mellan olika fabrikat och prisklasser. Tycker det är löjligt att ett plagg för tusentals kronor inte håller längre och inte förmår att hålla vattnet borta vilket borde vara huvudsyftet med vadare. Alltifrån läckande neoprensockor, läckage i skrevet till
 18. Vårt fiske fungerade också som bäst när det var fart på vattnet. Stigande eller sjunkande spelade mindre roll bara flugorna fick arbeta i strömmande vatten!
 19. Hur bär du dig åt Viskafors? Mitt på dagen med flytlina antar jag? Grattis!
 20. tack alla! Har aldrig sett så lågt vattenstånd i området förut. Ostvindarna hade verkligen gjort sitt. Å andra sidan känns det som att frånlandsvind numera är enda chansen att kunna fiska på relativt lugnt vatten när väl natten kommer. När det västliga vindarna kom i slutet på veckan var de alldeles för hårda för att kunna bedriva ett seriöst nattfiske. Däremot såg vi större fisk hoppa i pålandsvinden, men detta var under tidig kväll. Staggen var ändå på plats oavsett vindriktning och detta tror jag var en av faktorerna som gjorde att vi kunde ha ett hyggligt fiske. Småtobis fanns det ock
 21. Det var med största sannolikhet oss du såg. Grymm firre!
×
×
 • Create New...