Jump to content

leopardbotten

Edgemember
 • Content Count

  1,148
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Posts posted by leopardbotten

 1. 4 hours ago Ismo sa:

  Vision har jag nu...är glatt överaskad! ..över kvaliten,..billiga å haft dom i 3 år..dock inte alls lika mycket fiske som tidigare..exakt vilken modell det är..har jag inte brytt mig om, bara dom funkar. Dock köper jag aldrig mera dyra modeller/märken..

  Precis. I slutänden är det ju bara MÄRKET man betalar för. Den utlovade kvalitén är ju bara nonsens...

   

  • Like 1
 2. På 2017-01-31 at 12:55 Jonas sa:

  Det låter som att yttertyget suger vatten. G3 är ju en rätt tjock, mjuk och tålig vadare så det är nog inte så konstigt egentligen? Ett tunnare eller styvare tyg med glattare yta suger förmodligen betydligt mindre men upplevs nog inte lika skönt.

  Membransläpp påverkar knappast.

  känns de bra annars? Jag är lite sugen på en G3 guide byxa (midjevadaren) och antar de har samma tyg?

  Än så länge känns de bra. Lite tältkänsla dock i och med att de är XL, men ville prova detta trick. Ska prova alla trick tills jag finner ett par vadare som inte börjar läcka efter en eller två säsonger.

   

 3. Återtar den här klassiska tråden om det eviga vadarproblemet. Anledningen att jag gör det är att jag nu har fiskat ett pass med mina nya Simms g3 (XL). Inget läckage än, vilket hade varit tragikomiskt nog. Men det kommer nog...

  Dock en annan grej som jag är helt novis på som säkert någon annan kan förklara. Varför blir det mörkt (som om någon ritat med en krita) på vissa delar när vadarna är blöta. Membransläpp? Aldrig sett detta på något annat märke än Simms. Ser jäkligt fullt ut. Trodde jag hade satt mig i aska eller nåt vid kusten idag...

 4. Lägger ingen värdering längre i olika märken. Skulle vara intressant att höra hur tillverkarna själva skulle yttra sig angående hur dåligt vadare håller. Man får väl hoppa på ett lyckokast denna gång.

  Mina Orvis Silver sonic kändes bra till en början men börja krångla redan i slutet av första säsongen. Skrevproblematiken, som sagt...

  Nu blir det Simms G3, då jag fick ett erbjudande om att köpa dem billigare. Har inga förhoppningar längre om hållbara vadare. Var egentligen ute efter Patagonia Rio Galleros men de fanns ej på lager. 

 5. 22 hours ago Helios sa:

  Ni som skriver hur många säsonger ni har haft era vadare får gärna berätta hur många dagar/säsong ni fiskar.

  Både mina G3 och Orvis vadare är nerkladdade med lim överallt, de ser bra eländiga ut, och det blir nya hål efter varje säsong.

  Man har bränt av några vadare under åren, men jag kan fortfarande inte säga vilka som har varit bäst.

  Har tappat hoppet om att det finns några super-duper-pansar-byxa-vadare.

  Jag feskar runt 150 dagar/år..

   

  Håller helt med dig. Jag fiskar ungefär så många dagar som du. Och att det skulle finnas några vadare som håller tätt är bara en utopi än så länge. Vilket är riktigt dåligt.

  • Like 1
 6. Min tes är enkel. Vadare är ungefär lika viktigt för flugfiskaren som spöt, rullen och flugorna. En högst väsentlig och viktig del i utrustningen. Ifall spötillverkarna tänkte likadant som vadartillverkarna skulle de skapas med principen att de skulle gå av efter två säsonger. Men ett spö kan man ha hur länge som helst om man sköter det rätt. Vadare kan man inte ha hur länge som helst, inte ens om man sköter de rätt med allt det innebär som avsköljning, impregnering, vända ut och in osv...   

 7. 3 minutes ago Gillholm sa:

  Om sömmarna går sitter dom kanske för tight?

  Jag har kört med Vision ett par säsonger, har ingen riktig koll men 100-150 pass å de har hållt tätt så det verkar ok så långt. De är ju en del billigare än Simms så det känns inte lika tungt när det blir dags för byte heller.

  Jag har Orvis silver sonic i en storlek större. Sitter inte för tight.

 8. 2 hours ago meek sa:

  fiskade jag efter kusten så höll nog vadarna mkt längre ;)
  och vid endast sånt fiske så skulle jag nog satsa på Simms.
   

  vinter = neopren = billigt = en extra med i bilen :)


   

  Har vänner som har Simms vid fiske på kusten. Ofta med samma strul som jag. Neoprenvadare vill jag inte ha. Det är inte kylan som är problemet utan att de läcker.

 9. Det får också konsekvenser för själva fisket och effektiviteten. Jag har ett antal fläckar och grundpartier som ligger längre ut från land. Ett tag struntade jag i att det läckte in vatten i skrevet men numera har jag ingen lust att frysa pungen av mig under vinterfisket. För mig är havsöringsfiskets tjusning att gå från land så flytring är inget alternativ. Det funkar under våren och hösten när det är varmare i vattnet men men...

 10. Att hålla på med havsöringsfiske längs kusten är ingen dans på rosor och det blir inte bättre av att aldrig kunna hitta några vadare som rent ut sagt håller tätt - på riktigt. I genomsnitt har mina vadare inte hållt längre än högst två säsonger trots att jag har gått upp i prislapp rejält. Kan inte ens påstå att jag märker någon större skillnad mellan olika fabrikat och prisklasser. Tycker det är löjligt att ett plagg för tusentals kronor inte håller längre och inte förmår att hålla vattnet borta vilket borde vara huvudsyftet med vadare. Alltifrån läckande neoprensockor, läckage i skrevet till sömmar som brister. Antar att detta är marknadens knep för att få oss att ständigt konsumera nya. Vad säger ni andra? Någon som har hittat drömmen i vadarbranschen kan ju vänligen höra av sig!

  • Like 2
 11. tack alla!

  Har aldrig sett så lågt vattenstånd i området förut. Ostvindarna hade verkligen gjort sitt. Å andra sidan känns det som att frånlandsvind numera är enda chansen att kunna fiska på relativt lugnt vatten när väl natten kommer. När det västliga vindarna kom i slutet på veckan var de alldeles för hårda för att kunna bedriva ett seriöst nattfiske. Däremot såg vi större fisk hoppa i pålandsvinden, men detta var under tidig kväll. Staggen var ändå på plats oavsett vindriktning och detta tror jag var en av faktorerna som gjorde att vi kunde ha ett hyggligt fiske. Småtobis fanns det också.

×
×
 • Create New...