Hoppa till innehåll

Trixarn

Members
  • Antal inlägg

    41
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Om Trixarn

  • Födelsedag 1975-08-20

Information

  • Kön
    Male
  • Bostadsort
    Onsala

Kontakta medlemmen

Trixarn's Achievements

Member

Member (2/5)

1

Gemenskaps Rykte

  1. Svängde ut för ett pass innan butiken skulle öppnas 05.00, ISISIS så långt jag kunde se, inre delarna av Onsalafjorden. Om ni fryser, eller har slut på kaffe är ni välkomna in till oss, ProFly - Kba. Skitfiske på er alla!
  2. Trixarn

    Profly.se

    Nu är vår sida återigen up & running, välkomna in! Hoppas att det fungerar bättre än igår! www.profly.se // Martin & Jon
  3. Gott gubben, har en känsla av att vår butik blir ditt andra hem... Vi kan utan problem lägga in en madrass till dig på kontoret!
  4. 120 mil, 100 km/h i snitt blir bara 12 h... Ursäkt inte godkänd ... Men varmt välkommen när du kör söderut nästa gång!
  5. Kabelgatan 10, bakom Friskis och svettis. Således mellan Freeport och Kungsmässan.
  6. Nä, tävla i flugfiske är inte min kopp te. Men lycka till! Det blir troligtvis fiske hemmavid.
  7. Jasså är du där uppe å härjar, ja det är ofta bra där tidig vår och sen höst. Ser att det är plats #2 jag som jag visade dig tycker bestämt att jag känner igen stenen som skymtas strax norr om fiskens pannben! Eventuellt skall Bauga och jag köra ett pass på lördag (...om han får för frugan...) hör av dig om du vill hänga med!
  8. Vart skall du gubben, ön? Skall också ut på lördag, troligtvis i trakterna kring mig. Ring om du vill hänga på!
  9. Grattis Berndt till fin Laxöring/Forell!
  10. Jag skall hjälpa dig gubben så kanske du också får en fisk på premiären. Skall bli riktigt skoj att få fiska och tjöta ihop, det var ett tag sedan!
  11. Har nu fixat barnvakt, ett jävla pusslande. Så se nu till att han får bort isen! Gick runt hela kvällen i vadarna och i korkers. Sissi tyckte det var lite pinsamt när jag i full mundering gick ut på gatan för att återigen kasta med nya favvospöt. Sååå jävla skönt det är!
  12. Sik är som bekant en "sötvattenfisk" och är inte förtjust i kallt vatten med hög salthalt. Den klarar inte av salthaltregleringen i cellerna (metabolism) när vattnet är för kallt. (Detta kan även HÖ ha problem med) De kan gå ut i havet kortare stunder men går sedan upp i sötvatten igen för att "avsalta" sig. Så mitt tips om du vill fånga sik är områden med låg salthalt, tex Göta älvs mynning där det är lägre salthalt. Lycka till.
  13. Ja kanske men det låter ganska långsökt... jag har kikat i många ryssjor och har väl i min ungdom dragit upp ett par också av nyfikenhet och i tron om att de tar "våra" öringar, jag har inte sett en öring i någon av dem! Har heller aldrig hört att fiskekompisarna har sett någon HÖ i ryssja. Värre då med näten så klart.
  14. Ryssjor är tillåtna att lägga från 1/5 av fiskare med licens. (Dett gäller iaf för Onsalafjorden) För något år sedan var jag i kontakt med Fiskeriverket och frågade om det fanns någon statistik på hur mycket HÖ som ålryssjor fångade. Det fanns en undersökning som gjorts på detta och den visade att ryssjor i princip inte tar någon Öring alls! Om jag minns rätt så var liknelsen att på en sträcka på 1000 m med en ryssja var 10:e meter så fångades 1 havsöring... alltså en havsöring/100 ryssjor. Så det är ganska försumbart. Om någon är intresserad av ämnet kan ni maila mig så skall jag delge namnet på killen som arbetar på Fiskeriverket som är "Havsöringsexpert", jag vill inte lämna ut hans namn på forumet utan hans delgivande.
×
×
  • Skapa ny...