Jump to content

andez

Edgemember+
 • Posts

  1,030
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

andez last won the day on March 12 2016

andez had the most liked content!

About andez

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  acjsson75@gmail.com
 • Telefon
  0733109749

Recent Profile Visitors

2,990 profile views

andez's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

54

Reputation

 1. Just saying ... 1. Till HÖ fiske är rullen betydligt mer än bara linförvaring. 2. Danielsson rullar är överreklamerade! (nu kommer det ta hus i helv&%te här men jag tänker inte ge mig in i någon diskussion :D)
 2. Tack för all feedback. Kommer skicka tillbaka den för kontroll så inget är fel samt be dem lägga på lite tjockare fett. Sedan testa med fullt tacklat spö på gräsmattan. Matar den in lilna då blir det reklamation. Det verkar ju som att det skall vara så här och att det inte är ngt större problem vid fiske men vi får se helt enkelt.
 3. Enligt Danielsson ger lina på spolen motsatt effekt. Alltså att den snurrar mer då vikten på spolen ökar iom lina och backning. De äldre FW och LW har ett marginellt större motstånd i invevningsriktning än de nya F3W. Hade velat höra från någon som äger och fiskar med en F3W att den inte matar in lina vid fiske. Annars får jag lämna tillbaka den för så kan man ju inte ha det. tack för alla svar
 4. Nej, dem hävdar att det skall vara så. Min fråga är om ni som äger en sådan rulle upplever problem vid fiske?
 5. Hej, Jag upplever att min nyinköpta Danielsson F3W har ett för litet motstånd i invevningsriktningen. Jag har inte testat rullen "live" ännu men befarar att den kommer mata in lina när jag kastar. När jag luftkastar hemma med rullen på buttdelen av spöt snurrar spolen av sig själv I rullen. Nästan ett fullt varv utan att jag rör den. Så, är detta ett problem eller är det ok när man väl är ute och fiskar?? Tacksam för svar. Mvh Anders
 6. Har inte läst alla svar men vad gäller dagsländorna så kläcker dom framför allt på vår och försommar. Detta styrs av väder och vattentemperatur. Allt kan vara över på två veckor om det är kontinuerligt varmt och soligt. Men kan även bli utdraget och vädret är svalare med regelbunden nederbörd. I år i södra sverige där jag fiskar har vi haft tre dagar sommar växlat med tre dagar "höst" känns det som. Det har gjort att kläckningarna här nu är inne på sin fjärde vecka. Dagsländor kommer att kläcka sporadiskt över hela sommaren men inte så att vi märker det eller att fiskarna går igång på det. Däremot kan man få spinnerfall på kvällarna då sländorna samlar ihop sig. Men det är framför allt nattsländorna som är intressanta för fisken pch fiskaren på hög- och sensommaren. EDIT: Kan tillägga att nymfisket med dagslädenymfer är gångbart hela säsongen. Nymferna migrerar i strömmen i lågsjusförhållanden, alltså i gryning och skymning. Man har då bäst chans att ha bra nymffiske.
 7. Ja, nattsländorna kläcker i stort sätt över hela sommaren/hösten om inte vädret sätter stopp.
 8. Kan tillföra att jag aldrig har limmat en knut i hela mitt liv, och aldig blvit av med vare sig tafs eller fluglina.
 9. Tack, men vill helst inte ha Swifts egna komponenter. Dessutom väldigt dyrt.
 10. Vill hitta någon som kan bygga ett Epic spö åt mig i vinter . Någon som har tips på vart jag kan vända mig?
 11. Klämde hela första säsongen på en flight över till USA .. satt studsande i stolen och svettades emellan så påfrestande var den tyckte jag. Och även om tiden "flög" iväg och serien var bra så orkade/vågade jag helt enkelt inte ge mig på säsong 2 på tillbakaresan. Haha. Så jag instämmer med att den är oerhört psykiskt påfrestande.
×
×
 • Create New...