Jump to content

Superpuppan

Edgemember
 • Posts

  732
 • Joined

 • Last visited

About Superpuppan

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Gävle

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

3,454 profile views

Superpuppan's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

13

Reputation

 1. Hej! Jag kom ganska nyligen hem från Mexico. Dels har jag testat att fiska med guide på Cozumel två gånger. Dels har jag kört ett "pass" i Nichupte Lagoon för en månad sedan. Tyvärr inget att skryta om - en bonefish fångad dock. Du kan läsa om mina försök på www.superpuppan.se Rent generellt verkar säsongen i Mexico vara på sommaren. Då kan du nog ha helt fantastiskt fiske. Med lite flyt går det nog bra att ha det även på vintern... Men jag har haft löjlig oflyt - och de jag träffat har inte haft bättre. Hör av dig med frågor om du har några efter att du läst vad jag skrivit på hemsida.
 2. Hallonraden är helt rätt på! Det viktigaste är att hon får fisk. Alltid roligt att lyckas - trist att misslyckas. De andra tipsen är också bra. Se till att ni har det mysigt ihop. Får dra till ett golfsvar på varför det är bra att få flickvännen intresserad. Träffade en kille som kört 80 golfrundor en sommar. Kanon, sa han. Hur går kärleken? - Skiljsmässa. Jag har kört 60 pluss golfrundor. Det hade inte funkat om inte frun också lirat. Hur jag lyckats med fiskebiten? Både bra och mindre bra.... Ismete är ju vinst nästan varje gång. Så trots köldallergisk och isrädd fru följer hon med ibland. Abborrfisket funkar ok - hon läser bok tills jag hittar några abborrar på g - då kastar även hon. Kräver finväder. Flugfiske? Hon har fått några harrar. Vi gör ett nått försök mot Rogenhållet om någon vecka. Helt ärligt, brinna för fisket kommer hon aldrig göra.... På samma sätt som jag aldrig kommer älska att klippa gräset på "hennes" tomt. Jag hade föredragit lägenhet. Men det är ju liksom det handlar om. Att göra uppoffringar för varandra.
 3. Här kommer ännu en rapport från Tavvaetno! Delar tidigare rapportörers historia. Största harr på kilot-inga riktiga bjässar. Resan var 14-19 juli. Finns en story med bilder och en kort video på: www.superpuppan.se
 4. Här får du min syn på frågan.... 1. Kolla vattenståndet nära inpå du ska åka. Är Älvdalen över 80 kubik och Sälen normalt, välj Sälen.. Svar: Älvdalen: Googla vattenflöde och Dalälven, kolla första länken och Åsens kraftsstation.. Sälen: Sök efter "Stöten camping" på facebook. De uppdaterar... Är det 60 eller mindre i Älvdalen, så tycker jag det är att föredra. Jag uppfattar fisken som större i Älvdalen än i Sälen. Båda har blivit bättre på senare år... Eller om jag blivit det! Älvdalen är något svårare, då fisketrycket är högre. Riktigt krokvana fiskar... Petiga som attan. Kan bli en chock för någon som varit på Sandåslandet innan... Där tar de på allt. Nästan som gäddan det stått om i dagens tidning, som visst hade falukorv i magen. Fiskstorleksskillnad? En riktigt stor harr i Sälen/Görälven är enligt mig 42 cm... I Ålvdalen 45.... Kilosfiskar? Lätträknade per år.... Du kan läsa om båda ställena på min sida: www.superpuppan.se Älvdalen besöktes igår. Gick förbannat bra!!!
 5. Finns även bäckröding in mittån.... http://superpuppan.se/mittan.html
 6. Kastade lite i solnedgången i Burgsvik. Nära vindstilla.. Inte ett vak. Blev ingen fisk. Ingen känning.. Nothing! Annat än ännu en story utan fisk... www.superpuppan.se
 7. Tackar för frågan.. Men hoppar nu på bussen hemåt. Drog några kast i solnedgången igår. Platsen var Björklunda i Burgsviken. Otroligt vackert-om än utan fiskkänning eller observation. Vattnet var varmt och väldigt långgrunt. Blev inte mycket till fiske denna gång! Men det blir säkert fler tillfällen!
 8. Tack för svaret Kirderf - även om det var negativt! Blåste som attan när jag gick ner till stranden... Fiske var omöjligt. Får se om jag kan komma iväg något till helgen i stället. Men då blir det södra Gotland. Är på en hemslöjdsresa-och skulle gärna smita från fru och pensionärer någon halvdag...
 9. Nu är jag på Gotland och söker sällskap att fiska på onsdag kväll(från 14) eller torsdag morgon(till kl 14)... Utgång från Visby(kan hyra bil vid behov). Bor just nu på Ljugarn.. Är det bra fiske där? Någon som vill veva någon timmelite tidigt på morgonen imorgon eller på onsdag?(innan kl 9.00, sedan konferens) Vore förbannat kul! Med vänlig hälsning, www.superpuppan.se
 10. Premiärturen avklarad igår! Succe - trots högt vatten! Blev något tiotal harrar fångade för egen del. Lite bilder och en video finns på www.superpuppan.se Ses vi vid älvkanten idag??
 11. Hoppas inte rösterna går åt det blå hållet... Isabella är ett mycket bra alternativ. Jag är stolt sosse. Enligt Naturskyddsföreningen röstade alla sossar för miljön i hundra procent av omröstningarna i EU.
 12. Gjort några baetisvarianter inför premiären i Älvdalen.. Krok: Partridge the dry #18 Bindtråd:olive Vinge cdc grå Hackel: midgeolive kropp: enbart bindtråd Stjärtspröt Bild här, video på www.superpuppan.se Funkar bra till harren och flyter fint. Däremot förstörs vingen efter några harrar. Byt fluga - låt den andra torga, så går den gamla snart att sätta på igen.
 13. Var ut en sväng i onsdags i Gävleborg.... Fick två små och missade två. Så nog går det! La ut två filmer på det på min blogg: www.superpuppan.se Bara att fiska!
 14. Måla ut lite mer! Vad fångade ni runt hotellet? Hur gick det på cozumel? Vem guida?
 15. Kanooooon! Vore kul att böja lite silver med trollspöt som omväxling! Har aldrig dragit havsöring på fluga. Men på spinn har det blivit något stim. Hör av mig närmare inpå!
×
×
 • Create New...