Jump to content

vesof4

Edgemember
 • Content Count

  274
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

About vesof4

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 10/08/1954

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Linköping

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  veselin.anic@bredband.net
 • Skype
  vesoanic
 • Telefon
  0704223189

Recent Profile Visitors

2,911 profile views
 1. Hej Vesof

  Jag heter Ingemar Jägerstedt, 62 år och bor i Halmstad.

  I en EDGEtråd nyss har det nämnts att du kan ha kvar något av "gamla" Fario. Om det är sant blir jag jätteglad!

  Jag önskar få tag på en fyra, gärna under nio fot. Fina tuben och sånt lullull är inte nödvändigt. Spöt får gärna var ett använt demospö. De slutar ju inte fungera för att det nyttjats. Sen var det ju en fråga om pengar. ..

  Ett pris får du gärna ge mig, eller kanske ett delbyte mot ett SCOTT S3S 9fot klass 6 i vackert djupblått  skick. Bra att ha om du råkar hitta en vacker kuststräcka...

  Använd gärna min telefon med sms eller vanligt prat. Ring länge. Jag är hjärtopererad med trött kropp som sover mycket och länge.

  Ha d gött

  Ingemar

  0702 22 44 58

   

  1. Show previous comments  2 more
  2. vesof4

   vesof4

   Världen är liten! Ja vi umgicks några dagar och kvällar vid Glomma, Nicos är en härlig herre!!!

   Hälsning, Veso

  3. Ingemar Jäg

   Ingemar Jäg

   Så ska det vara vid flugvatten.

   Han kommer snart hit :D

   Ha d gött

   Ingemar

  4. vesof4

   vesof4

   Tack, ha det gott själv och hälsa Nikos från mig!

   Mvh, Veso

 2. Jag köper spöt om det är i hyggligt skick...kan du ringa mig imorgon ? Tel.0708696244 Heikki

   

 3. Med risken att kapa tråden ytterligare, bara snabbt förtydligande.. Det finns inga tveksamheter i mitt svar på frågan var tillverkas våra spön - hela Reaction serie produceras i USA. Angående linor - när du (och alla andra) köper någon av vara linor, då har du köpt GUIDELINE lina som är enligt våra specifikationer och kvalitetskrav tillverkad hos någon av redan nämnda producenter. Om det nu står Cortland, eller, eller.., någonstans på förpackningen, då har man väl angett vem tillverkaren är. Eller inte. Vad ska stå eller vad måste stå på förpackningen, har jag ingen aning om, det finns folk som är bättre insatta i sådana markandsföringskruciduler. Ärligt talat, jag har aldrig brytt mig om var t.ex. Highwater är tillverkad, hos Rio, Scientific Anglers.., så länge är den som den är! Den dagen när även något företag i Kina lyckas få fram linor av samma kvalitet, fast billigare - då ska många förmodligen överväga möjligheten att hoppa på det tåget!? Som med allt annat, förresten.. Ja, jag har förstått att du kan det där ämnet med nodlösa gräspinnar. Det enda jag vet om det är att den processen tar betydligt mer tid och ställer mer krav på tillverkningsprecision.. Därav mitt något klumpiga uttalande som är faktiskt menat som - komplimang! Med stort glädje ska jag passa på när tillfälle ges att testa spön du pratar om, dem där Dickerson! Först då kan vi ta upp frågan "plastspön" och dylikt .. Mvh, Veso
 4. Våra spön tillverkas i Kina, Korea och USA. Förutom dem nämnda lintillverkarna återfinns även Rio och Airflo.Så vitt jag fått veta. Om du nu tillämpar även ditt nickname vid spötillverkningen, då måste dem vara jäkligt bra!
 5. Ja, det gjorde vi, både på skoj och lite allvar.. Eftersom vi hade tillgång till dem flesta spön som väldigt ofta här och var kallas för "ikoniska, premium, legendariska etc.." i klasserna #3 och #4 (en del splitcane också) - vi lekte med tanken att testa dem med en hel del linor i olika utföranden och, för oss själva, utse det "ultimata" spöt för harrfiske. Självklart, vi hade inte inte 150 olika märken, men en del som ni säkert känner igen.. Sage LL, Scott G2, WInston, Hardy.., samt några av Guidelines äldre och nya spön jag rakade ha i bagaget. Nej, vi utsåg ingen vinnare i det hela, lite småfavoriter kanske men dem tänker jag inte marknadsföra här och nu - det var rolig upplevelse att ha möjligheten att känna och bedöma en del spön som är älskade av så många världen runt. Dessutom i trevligt sällskap!! Även om vi, TommyT och jag, har våra åsikter om nämnda spön, dem är fortfarande våra subjektiva slutsatser baserade på sisådär 80 års gemensam fiske erfarenhet - tänker inte rangordna dem på något sätt. För mer seriös test skulle krävas flera timmars kastande och en och annan fisk på kroken. Än mindre vill jag ställa emot och jämföra något spö med just Fario CRS, av förståeliga skäl..
 6. Tja, något kan man väl säga om Fario CRS spöna, åtminstone dem 4-delade i klasserna 3, 4 och 5. Det är INGEN objektiv syn på det hela eftersom jag tillhör Guideline Power Team.. Men, dem som känner mig vet att jag är realistisk och uppkäftig. Om något är mindre bra, jag säger det med! Hur som helst, ovannämnda spön, enligt mitt högst subjektiva tycke är RIKTIGT BRA! Dem är något snabbare i aktion jämfört med "gamla" Fario serie, klarar av gallant mer press och belastning. Senast idag eftermiddag lekte jag med "trean" som trivs förträffligt med nya Fario linan i samma klass, men hängde på även Highwater i klass #5, som är som bekant tyngre än "vanliga" femmor.. Det är ingen överraskning för mig, visst, spöt hanterar även den linan utan några som helst svårigheter. Tyngden känns, spöt blir något långsammare förstås, men vill man använda även detta kombo - det fungerar ypperligt! Väldigt enkelt test, klarar jag av (60+ år..) att lyfta linan och med bara ett bakkast lägga ut hela köret och även en del backing - då kan jag dra slutsatsen att spöt har tillräckligt med resurser även för praktiskt fiske! Samma fabrikat, Highwater, fast i klass #4 känns smidigare och lättare att hantera, det känns inte att man "plågar" spöt med något det inte klarar av. Väldigt bekvämt, både överhandskast och alla tänkbara vattenkast (utförda på gräset idag..). Tillbaka till linan #3 igen - kärleken består! Kort sammanfatt, gillar man spön med snabbare aktion - prova CRS! Tveka inte att trycka på dem hårt, dem svarar mer än man förväntar sig. Återigen, bortse, (om ni vill och kan) från min märkes tillhörighet, testa gärna själva när tillfälle ges!
 7. Om ni på väg upp rakar köra genom Trya (Koppang) någon gång innan 20/6.. - slå en plin(d)g!! PM..
 8. Ja har också fått intryck att det kan ha varit 100-tals besökande - och dem jag pratade med var verkligen nöjda med det dem sett! Det var en verkligen lyckad händelse på alla sätt och vis! Nu lite bilder.. Lite mer till vänster grabbar! Huckis binder små skönheter för fullt! En av dem äldsta och en av yngsta cane byggare i trevligt samtal! Fasen, vad skruvat det här ser ut!! ..och det är snyggt också! Besökarna hade möjlighet att på nära hål beskåda fantastiska rullar, vackra rullfäste, korkringar och annat som skall sättas ihop med blivande cane spö. På den stora skärmen i bakgrunden rullar film med hela tillverkningsprocessen. Vetefan om man törs kalla honom till vänster "lilla" Ola.. Det var en riktig upplevelse se honom "in action" både med tunga, casting grejerna, men även med riktig fiskeutrustning. Rent nöje att kasta i ditt sällskap, "lillen" ! Den hårde men rättvise domaren Ken ihop med Andre, yngre halvan av Sameoligan, funderar vilken jäkla kombo ska han sätta ihop för kommande tävling! Oj, va söta vi är, va? Andreas, Peter och jag.. Efter att halva dan kastat med 120 grams klumpar och spräckt väggarna runt om i hallen, det känns rätt roligt med spöt i klass #3 i handen. Jo, Ola har provat även splitcane, men då glömde jag ta kameran.. Gäddflugorna i full rotation! .. snart är det Jul. Tommy kör för fullt med det berömda spö som skall auktioneras nästa år för Älvräddarnas skull. Precision, koncentration.. ja, allt detta har Ulf gott om vilket avspeglas i hans spö på allra bästa sätt!
 9. Sliten som bara den, fortfarande darrig i benen och armarna av allt kastande, men klagar icke! Årets höjdpunkt, helt enkelt! Att få träffa alla gamla vänner och nya ansikten i en så underbar miljö, med Örjan och Thompa i spetsen är något jag får inte missa så långt jag kan hålla ett spö i handen. Eller bara stå på egna ben. Fantastisk upplevelse att få träffa er alla, värmländsk hjärta och gästvänlighet utöver det vanliga! Stort tack, grabbar, tack alla som fanns i hallen och som gjorde detta träff möjlig. Ni är helt jäkla underbara "galningar"!!! Inga namn så att jag inte missar någon, älskar er alla, det vet ni! Återkommer med några bilder och kommentarer så fort jag hinner!
 10. Det är bra för ryggen, har jag hört! Och du gamlingen ( ) sätt på kaffekannan i god tid och i enorma mängder, vi är fler som är kaffeslukare..
 11. Visa kan inte vänta lördag - dyker upp redan imorgon kväll i trakterna kring arenan..
 12. Den här träffen kommer att överträffa den föra känns det som, fast den första var fantastisk! Betalningen fixad, nu återstår att jaga Huckis för en ev. samåkning! Annars får jag leta efter övernattningsmöjligjheter, orkar inte köra fram och tillbaka på ett dygn..
 13. Det är klart att du kunde kasta som bara den både 2009 och ännu tidigare.. Som då när du höll på att knäcka en jäkla massa lätta, Pico spön med 30-meterskast - i klass #4 eller var det #3 nu ! Fasen, läs PM någon gång, jag behöver ömdöme om den där Streamdance linan!
×
×
 • Create New...