Jump to content

Matkamies

Members
 • Posts

  150
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Kiruna

Recent Profile Visitors

1,786 profile views

Matkamies's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

17

Reputation

 1. Hej,

  Har du kvar Sage Method?

 2. Gunnar Westrin skriver om smittad harr på Sandåslandet. http://mobil.nsd.se/bloggar/fiskebloggen/smittad-harr/?blog=7913178&entry=9487904
 3. Det är ju sant, är det stor andel av populationen som är smittad i dessa vatten.
 4. Just ja! En arbetskompis som har sina rötter i Svappavaara kunde mycket om det där. De var visst en lokal "förening" som hade gjort egna mätningar av vattnet som leddes ut. Höga mätvätvärden av tungmetaller, tvärtemot vad LKAB gick ut med i lokaltidningarna. Ska höra med han när han kommer tillbaks från semestern. Scrolla ner till videor: 1000 liter i sekunden http://article.wn.com/view/2015/04/30/Klartecken_for_gruvan_i_Leveaniemi_LKAB_LuossavaaraKiirunava/
 5. När jag blir friskare från min halsfluss kan jag lägga ut lit ebilder från nsd.... så trött nu!
 6. Bild på en Lake som jag hittade i Lainioälven. Hur ofta hittar man självdöda lakar?
 7. Skrämmande!!!! http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2327&artikel=6222569
 8. Är själv nyfiken på Svelte II, som ska vara filtliknande men bättre och inte ha den egenskapen att den binder upp vatten.
 9. scrolla ner, eller vad menar du Edit: Ok han kanske hade låst för utomstående
 10. Folk har sett harr iår. http://websta.me/n/frekkofishing
 11. Hittade en död lake i Lainioälven alldeles häromdagen , skämt åsido. Såg inga andra skador på andra arter. Annars knapert fiske, men det rapporteras även om sämre fiske i Muonioälv detta år. Men det är ju inte så lätt för alla att skicka prover på fisk när den skall kylas ner. " Laxar som är sjuka eller nyss har dött ska först kylas ned (+1…+5 grader) men inte frysas. Lägg om möjligt med kylklampar eller is i en plastpåse i förpackningen. Vira in provet i vått smörpapper och lägg det sedan i en plastpåse." Hoppas det löser sig.
 12. Hej, Rapporter om skadade laxar har visst börjat trilla in. Är det någon som sitter på information eller kanske till och med bilder. förra året http://www.evira.fi/portal/se/djur/aktuellt/?bid=3999 "Orsakerna till laxarnas hudskador är tills vidare oklara. ”En bakomliggande orsak kan vara bland annat hormonella förändringar i samband med lekförberedelsen, mekaniska skador eller smittor. Laxarna i de svenska älvarna har uppvisat symtom på sjukdomen UDN, ulcerös dermal nekros hos laxfiskar, men diagnosen har ännu inte fastställts. På 1960- och 1970-talet dog många lekvandrande vildlaxar på Brittiska öarna och i Sverige. Trots intensiva undersökningar kunde orsaken till sjukdomen inte fastställas. Det är inte heller känt om det är fråga om en smittsam sjukdom eller om sjukdomen orsakas av något annat”, konstaterar specialforskare Perttu Koski vid Evira. Om sjuka laxar påträffas i Torne älv kan man direkt kontakta Eviras verksamhetsenhet i Uleåborg på nummer 040 569 4541. Laxar som är sjuka eller nyss har dött ska först kylas ned (+1…+5 grader) men inte frysas. Lägg om möjligt med kylklampar eller is i en plastpåse i förpackningen. Vira in provet i vått smörpapper och lägg det sedan i en plastpåse."
 13. Tycker det finns fina ställen kring Kangos. Fördelen är man enkelt kan byta ställe med bilen.
×
×
 • Create New...