Jump to content

Bosse H

Members
 • Content Count

  312
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Bosse H

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

1,578 profile views
 1. Det bästa vore väl om du fick hon intresserad av att du flugfiskar
 2. I Lakselv Är det också trögt fiske. Liten älv och ännu mindre fisk. Har fiskat halva veckan nu och haft en dragning i flugan. Ytterst lite fisk att se. Nåja bara nöta vidare och hoppas på nån form av uppgång.
 3. Tack för svaret. Då vet jag blev liksom fundersam om jag låg 10 g för tungt. Kanske man får köpa en klump till då eller slänga denna på ett anatt spö Istället. Inte helt enkelt detta och som vanligt när man provar nått nytt ger man det ca 10 min innan man går tillbaks till beprövade saker
 4. Lånar tråden lite. Provare några kast förra året, köpte en vision nånting men fick det inte att klicka. Körde en 520 Grain 33 gram. På en LTS X1 12.6 men gick ingen aha-upplevelse. Sägs ju att man skall ligga några gram tyngre än vanliga klumpar. Menar man då klumpdelen eller hela paketet med sjunkspetsen? Slängde allt på vågen nu och det var ju 44 g ? Skall jag kanske slänga det på 13, 6 eller 14, 6 av samma sort eller skall det vara som jag har det nu?
 5. Har väl ingenting emot att fiska C&R och skulle nog åka och fiska i Norge i de älvar jag brukar fiska ändå. Men jag tycker ändå att införa enbart C &R i en älv så skall det vara för att rädda beståndet. Fisken i ett vatten är en resurs som även bör ätas och nyttjas. Det bör inte bli ett självändamål att ha maximalt med laks i en älv. Men nu ha väl Norge ändå en idé för förvaltningen av laksen med gytemålsbestånd. Och även en värdering av fisket under säsongen där de kan skärpa kvoterna eller stoppa fisket helt . Sköts detta på ett bra sätt ser jag ingen anledning till generellt
 6. Har väl ingenting emot att fiska C&R och skulle nog åka och fiska i Norge i de älvar jag brukar fiska ändå. Men jag tycker ändå att införa enbart C &R i en älv så skall det vara för att rädda beståndet. Fisken i ett vatten är en resurs som även bör ätas och nyttjas. Det bör inte bli ett självändamål att ha maximalt med laks i en älv. Men nu ha väl Norge ändå en idé för förvaltningen av laksen med gytemålsbestånd. Och även en värdering av fisket under säsongen där de kan skärpa kvoterna eller stoppa fisket helt . Sköts detta på ett bra sätt ser jag ingen anledning till generellt
 7. Skall upp till lakselv nästa vecka. Ser ut att ha startat lite trögt där också. Men det brukar ju inte bli riktigt bra där föränn nu och kanske eventuellt senare, så för mig lever hoppet fortfarande.
 8. Jo jag vet ju att det bara finn GK . Var liksom därför jag blev fundersam vilka andra som avsågs. Och visst Assar gillar nog att provocera en del. Tror fortfarande inte det är nån idé att försöka övertyga gubben utan satsa kraften på Sveaskog kommunen och kyrkan. De privata ägarna går nog ej att få att ändra inställning.
 9. Vilka andra sportfiskehandlare finns det i Arjeplog än GK som skulle ta ställning mot kraftverket?
 10. Tja att han är ordförande är ju inte så konstigt han är ju en av fiskerättsägarna. Tror inte det varit någon större skillnad om nån annan av de privata suttit på den posten. Nån måste ju väljas.
 11. Hej De som måste påverkas är nog de andra "delägarna" i fiskevårdsområdesföreningen. Om jag minns rätt är det två kan vara flera privata "delägare" dessa lär inte gå att påverka, det är delvis på deras vatten och de har fiskerätt samt är av den gamla stammen (Assar är en av dess) Allmänningen består av många små privata skogsägare, dessa lär heller inte ta parti mot maskfisket. Däremot borde väl både Sveaskog och Kyrkan kunna ta reson i denna fråga där kan det gå att påverka. Komunen vet jag inte om de sitter med i föreningen men det lät ju så om man läste tidningen, då borde ju deras repr
 12. För att hålla isär begreppen så är det inte Arjeplogs allmänning som har tagit beslutet att tillåta maskmete utan fiskevårdsområdesföreningen. Men ändå jäkligt dumt och onödigt beslut .
 13. Kan du visa mig den vägen mellan Östersund och Trondheim så är jag tacksam
 14. MSX blackdiamond 15 foatren är ju inte helmjuk den heller
 15. Jacob verkar ju använda sina rejält, jag och min sida nöter dom rejält (gör jag med alla skor). Huvudsaklig användning för mig är jakt på hösten, 8-15km/ dag och 30-40 dagar mellan 25 aug och ca 15 nov och då har jag max 2 års livlängd, ok de käns fortfarande täta om jag går i vatten men inte i blött blåbärsris och surmyrar, men vist sen snön kommer funkar de klockrent. och är det bara halvfuktigt ute funkar det men är det blött då blir jag blöt. jag har väl några dagar till med dem men ingenting som jag tror påverkar resultatet, livslängd mellan 60-80 dagar för mig.
×
×
 • Create New...