Jump to content

lappenig

Members
 • Content Count

  128
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

About lappenig

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 08/27/1977

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Kungälv
 • Intressen
  Flugfiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  micke.aronsson@hotmail.com
 • Telefon
  0317216725

Recent Profile Visitors

1,395 profile views
 1. Tvåhandsspö i bra skick. Endast fiskar 3-4h. Säljes då jag inte har behov av så kraftiga doningar. Fiskat med 39g och det funkade finfint! Två toppar. Toppöglan var böjd då spöt levererades och jag fick en ny på garantin. Öglan böjd tillbaka på den toppdelen till rimlig vinkel och om man vill så går det att byta den. Upphämtning utanför Kungälv eller i Göteborg efter överenskommelse, eller frakt 115kr med Schenker. 1200kr för spöt!
 2. lappenig

  2w

  Tror att den klarar av det. Jag har för mig att på min har jag 160m 40lb PE backing, 25-30m, gissningsvis 30lb, amnesia skjutlina samt en klump på drygt 25g.
 3. Tänker testa denna som skjutlina. En populär dimension verkar vara 0.71 65lb. Jag har följande spön som med tiden kan tänkas använda linan, 12,9 med 31g klumpar, 12,6 med 27g klumpar samt ett 14 fot med 40g klumpar. Funkar 0.71 till alla dessa eller bör jag gå ner i dimension tro?
 4. Funderar på att köpa en extrarulle som back up och för att ha en sjunklina på som inte kommer att anvöndas så ofta. Funderar på Echo Ion #6/7 och Lamson Liquid. Kommer att användas både i sötvatten och saltvatten på västkusten. För och nackdelar med dessa rullar? Vilken är bästa köp? Räcker det med Liquid 2 för en wf7 eller måste man gå på 3.5? Har aldrig kännt på en Liquid men tycker clickern inte ser riktigt robust ut. Tycker mig sett på bilder av använda rullar att den alternativt kuggkransen den går emot sett sliten ut då den är av plast?
 5. Jag köpte en sjunklina av Bringsens i början av 90-talet. Jag är ganska säker att det var Shakespeare som tillverkade linorna.
 6. Ok! Jag har varit i kontakt med honom och han sa att fabrikens instruktioner för GT90 är att följa AFTM de första 9 metrarna. Detta är väl samma för alla som följer AFTM, att det handlar om ca 9m. Flera av linorna jag´läst rekommenderas till just G2 verkar vara long belly. Gissningsvis borde inte GT90 då vara särkilt myclet tyngre än dom andra som följer AFTM, och är long belly även då man har ute längre än 9m?
 7. Varför testade en klass lättare? Har du testat med #5 till det spöt? Jag har skaffat ett G2 #6 och funderar på en GT90 men #6.
 8. lappenig

  Dyret!

  Haröra med grizzly hackel!
 9. Jag har beställt Woolpower Lite idag, över och underdel. Blir nog toppen tror jag :-)
 10. Jag har tänkt köpa ett underställ, främst för vår/höstfisket. Är det någon som har erfarenhet av dessa två ställ? Devold Expedition är hyllat och en prisvinnare i tester men har läst mig till att detta ställ ör för varmt. Hiking verkar vara en nyhet och det är lite magert med omdömmen på nätet.
 11. Är det någon som använder denna lina, eller har gjort och kan dela med sig sina erfarenheter?
 12. Ha ett Hardy Demon 10 fot #7 och en OPST 275gr efter deras egna rekommenationer. Har bara testat några timmar. Tycker generellt att klumpen känns väldigt tung, men kan ju också bero på bristande teknik. Dock skjuter det som fanken med underhandskast!!!!!!! Överhandskast är I princip uteslutet då det känns otroligt tungt för spöt. Köpte en lazar för första gången till denna setup och tycker den känns väldigt mjuk och fin. Har ingen ditrekt vana av monoskjutlinor innan detta.
 13. Är det någon som använder sig av denna, åsikter? Hur är storlekarna?
×
×
 • Create New...