Jump to content

YoSki

Edgemember+
 • Content Count

  579
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

YoSki last won the day on November 23 2018

YoSki had the most liked content!

Community Reputation

107 Excellent

2 Followers

About YoSki

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Strand, Vännäs

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  kad.jonsson@gmail.com
 • Telefon
  0706045258

Recent Profile Visitors

2,591 profile views
 1. Dubbel glädje är dubbel glädje?
 2. Håller med! Och alltid kul att testa ngt utanför boxen. Kan inte ta cred för idén dock - plockade den av en snubbe som heter Ry Ivy på Instagram. Finns ju alla möjliga storlekar på nitar också. Kolla bara så att innerdiametern passar med nån lämplig plasttub. Hyggligt säker på att måtten på de jag köpte var 3,2X15X8,5. Till dessa passar tuber med en ytterdiameter på ca 2 mm.
 3. Tackar! Bunden på popnit faktiskt. Billigaste alutuberna finns på Biltema 🙂
 4. Här kommer en grön, eller grönaktig iaf. @Laxarnas prins
 5. Mitt mål för sommaren 2020 blev med ens glasklart 🙂
 6. Såg ut såhär när jag krokat min första lax. Tycker förvåningen syns rätt tydligt. Den och skräcken.
 7. Det vete fan. Tror aldrig jag ska få nån lax, men ibland händer det ändå.
 8. Här kommer en utlovad sbs. Ber på förhand om ursäkt för fotokvallan. Torsdagskvällar är tighta... Angående varför så är min spontana känsla (Har ju bundit en grand total av två flugor med denna metod, så ta det för vad det är) att det rätt och slätt är enklare och går fortare. Eftersom alla infästningar av vingar och hackel ändå lindas över med dubbing/braid/whatever senare, så är det ju bara att mata på. Borde ju iaf i teorin göra flugan stadigare också. Inte för att jag nöter upp speciellt många laxflugor, men ändå 🙂 Tycker också att det var lättare att få till en tunn och bred vinge, detta då man kan fästa in vingen längre bak och bredda vingen eftersom man lindar tråden framåt. En annan liten detalj är att jag tycker det gick bättre att packa ihop flugan och få de olika delarna närmare varandra. Och till sist - huvudet. Jag pillar rätt mkt med att få till snygga huvuden, vilket jag på detta sätt slipper. Och ja, jag är medveten om att några extra bindtrådsvarv har exakt noll praktisk betydelse, men jag gillar att fiska med snygga (med egna mått mätt) flugor. Kanske min respekt för flugfiske som hobby och fiskar (särskilt laxar) som häftiga varelser helt eller delvis förklarar detta. Vem vet 🙂 Nå, rant over. Bilder nedan:
 9. Stort tack för det! Har av ngn anledning inte blivit så många gröna. Får ta tag i det 🙂
 10. Kolla med Ammarnäs Guidecenter. Gissar att de har koll. https://ammarnasguide.se/
 11. Mitt första intryck också - bättre spänst
 12. Tvivlar jag inte en sekund på. Själv hade jag dock inte sett det förrän igår, därav min nyfikenhet.
 13. Stämmer nog alldeles utmärkt, dock inte den metoden jag syftar på. Jag menar att man binder hela flugan baklänges, alltså startar med fronthackel (eller JC om så önskas) och avslutar med bakkropp. Allt binds in pekandes framåt över huvudet, för att sedan vikas tillbaka när allt är färdigt. Flugan blir alltså "huvudlös". Återkommermed sbs så blir det förhoppningsvis tydligare 🙂
×
×
 • Create New...