Jump to content

Hogge

Edgemember
 • Content Count

  223
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Hogge last won the day on May 4 2019

Hogge had the most liked content!

Community Reputation

46 Excellent

2 Followers

About Hogge

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 10/23/1975

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Laxbacken

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  hakan.dalsfelt@gmail.com
 • Telefon
  0703595072

Recent Profile Visitors

1,722 profile views
 1. Här är länken till enkäten: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScb7ARRq-90qUyM7GuhBo8-kEVYtRbdZqabiZG1_9S3LXWxmQ/viewform
 2. Nu kan man ju tycka vad man vill om Miljöpartiet men det är inte svenska Miljöpartiet som ligger bakom plastpåseskatten; upplägget är taget i princip rakt av från Storbritannien och infört pga ett EU-direktiv som syftar till att minska mikroplasterna i sjöar och hav.
 3. Bästa harrstället runt Umeå är Tvärån som rinner igenom västra stan (sandåkern, rödäng/västerslätt), fått ett gäng harrar upp mot kilot där. Tror dock den bara är öppen för fiske under försommaren. Inom cykelavstånd så är nog älven uppströms bästa stället, upp mot torrfåran etc. Förut var det väldigt komplicerat att förstå vilket fiskekort man skulle ha men jag tror de har förenklat det nu
 4. TKK, superpuppa (testa fram färg) och "Rob Halford" (klinkhammer med svart kropp, silver ribbing, oliv strutsherl som thorax, svarvitt grizzly och knallorange vinge).
 5. Nån som testat den här linan? Nåt att ha? Är på jakt efter nåt lämpligt till mitt HÖ-enhandare (10' Radian #6), kör med SA Spey Lite nu men kommer inte helt överens med den linan (kan iofs bero på bristande talang men jag skyller på utrustning istället 😃). Ha det bra!
 6. Ingen fara, det var ju inget direkt forskningsbaserat svar jag kom med. Naturligtvis spelar massa faktorer in, tänkte mest nu på vårfisket i västerbotten då det skiljer sig en del mellan öring- och laxfisket (har mest erfarenhet av det). Men visst har jag fått lax på långsamt fiskade flugor också. Rätt plats vid rätt tid är viktigare.
 7. Nu på våren så lyckas jag bäst med öringfisket när jag kör med knapp styrfart på flugan, men nästa dag fiskar jag lax och då funkar det bäst när det suger i ganska ordentligt. Men det är mina erfarenheter.
 8. Till lax vill man ju ha draget, när det suger på rätt sätt i linan så vet man nästan att laxen hugger (nu hugger de ju rätt sällan i verkligheten men de gånger de gör det så vet man nästan om det i förväg 😃 ). Det ska gå väldigt fort, vilket blir helt knas när man nu fiskat havsöring där det ska gå hysteriskt långsamt.
 9. Köpte ett Vision Junior till min yngste son, funkar fint. Bra att det är lite tyngre lina (5-6) trots att det är ett kort spö så det inte blir så vindkänsligt. Lyckat till med letandet!
 10. Ost är svårt, vi gör egen ost på mixade blötlagda nötter, kryddor och bjäst (blir bra med protein också), men det blir ju som en mjukost, till hårdost finns det inget vettigt. Till matlagningsgrädde använder jag iMat, har jag gjort så länge som det funnits, bra smak och lång hållbarhet (samt litersförpackningar!). Vispgrädde lurigare, experimenterade med att vispa kikärtsspad igår och tillsatte vanilj (...är väl inte en fullgod ersättare... men det ser åtminstone ut som grädde och funkade på pannkakorna 😃 ). Till smör har jag culinesse till stekning och becel till mackor. Jag är väl nåt
 11. Tycker det är en intressant och välgjord dokumentär. Men den är ju väldigt "amerikansk" och de har ju plockat russinen ur kakan. Men helt klart intressant, speciellt att de äldre idrottarna fick en nystart. Jag är älg:an själv (veganskt förutom det jag fångar/skjuter på egen hand alternativt får tag på från nån granne) och det går att överleva på det (jag är ju dock inte nån elitidrottare), man kan äta oväntat sunkigt även fast det är vegan-mat. 😃
 12. Jodå, det är sant, man ska inte måla fan på väggen. Det kommer säkert bli bättre för gubbfiskare som oss som kan lägga en slant på exklusivare fiske. Det är ju bara risk att möjligheten till "äventyrsfisket" man ägnade sig åt när man var ung försvinner, man köpte länstyrelsens kort, parkerade bilen och gick utav helvete till random ställen. Det var ju därför man åkte till Norrbotten, var mycket friare där än i tex Västerbotten.
 13. Det kommer ju bli fantastiska bråk internt bland samerna eftersom de renägande samerna är en väldigt liten skara. De icke renägande samerna (som är många fler) blir ju utan rättigheter de också, lär nog bli livat på nästa sameting.
 14. https://www.domstol.se/globalassets/filer/domstol/hogstadomstolen/avgoranden/2019/t-853-18.pdf 1. Girjas sameby får utan hinder av 31–34 §§ rennäringslagen upplåta rätt till småviltsjakt och fiske på området utan statens samtycke. 2. Staten får inte upplåta rätt till småviltsjakt och fiske på området. Blir intressant att se hur det blir med tex Tjuonajokk som ägs av utsockens, antar att de kan bli förbjudna att sälja fiske om samebyn vill jäklas?
 15. Det ironiska är ju att storbränderna i tex Västmanland och andra naturkatastrofer kortsiktigt höjer BNP vilket då verkar positivt för ett land och inte pressar ett land att göra snabba åtgärder. Vårt system att beräkna välstånd borde ju ändras i grunden så andra värden (tex välmående, miljö, etc) tas med (GNH används numera i Nya Zeeland). Sen så förstår jag att inga politiker vill lägga fram de drastiska förslag som kanske krävs då det vore politiskt självmord (gula västar etc). Det som borde funka är Avgift/Utdelning som de testar i Kanada nu. Det är rejäl co2-skatt på hela produktionsl
×
×
 • Create New...