Jump to content

MagnusDomeij

Edgemember
 • Content Count

  1,446
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

MagnusDomeij last won the day on June 23 2015

MagnusDomeij had the most liked content!

Community Reputation

121 Excellent

About MagnusDomeij

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 11/09/1975

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Ö-vik

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  loomis_glx@hotmail.com
 • Telefon
  +46703993242

Recent Profile Visitors

6,325 profile views
 1. Kör med Patagonias med aluribbor, visst det syns var man gått men har aldrig vurpat. Däremot klippt ett antal skjutlinor ofrivilligt när man trampat på den.
 2. Bit i det sura o köp nya hos din lokala handlare så blir ev reklamation enklare.
 3. Nextcast Zone är betydligt vassare än Rio Scandi bodys.
 4. Vi vet att de är svindyra men likafullt så är det en massa som köpt just Simms G4. Skulle heller inte lägga de pengarna på nåt jag anser vara förbrukningsvaror.
 5. Vad kostar en Simms jacka?
 6. Hade så ont i våras att det inte gick att hålla i spöt med högerhanden, kasta gick hyfsat. Satte senilsnöre på spöt runt handleden, då jag tvivlade på att jag skulle kunna hålla i spöt vid ett hugg. Kasta funkade om än hjälpligt, fiskade med 15-16 fotare och tunga sjunklinor. Nu känner jag av det lite när 13-14 fotaren är aktuell. Så jag gissar att ett switch/ kortare tvåhands skulle funka för dig.
 7. Fick tennisarmbåge nu i vår, mitt under laxsäsongen. Trodde fisket va att glömma i år men efter 2 sessioner med akupunktur och 10 dar med antiinflamatoriskt så är armbågen nästan som ny. Tips, gå till sjukgymnast o be att få testa akupunktur.
 8. Beställde 2 flaskor Repel 100 på fruugo i fjol o de kom fram dock tillkom tull och moms, blev lite besviken på Bushman då småsviarna inte brydde sig om det. Repel 100 funkar däremot mot allt oknytt.
 9. Repell 100 är lika bra som Flyrite, allt håller sig på en halvmeters avstånd.
 10. Det är inget annat än ett praktfiasko, de enda som inte tycker det är just kommunen o de som skötte restaureringen. Det roliga är att innan de började leka ”hink o spade” fanns det gott om havsöring i älven pga utsättningarna sen efter grävningarna s sattes lax ut i mängder(tror de flesta laxstammarna mellan Sundsvall och Skellefteå köptes in och sattes ut som 1 åriga ungar eller smolt). Som de flesta vet så går majoriteten av laxen tillbaka till sin hemmaälv där den kläcktes, ytterst få vandrar tillbaka. Sen har länsstyrelsen beslutat att ingen avelsfisk får tas i trappan för att sumpa och användas i kläckeriet som finns. Vilket för mig är en gåta varför. Sen har ett omlöp förbi ett kraftverk gjorts men på fel sida(solsida) samt att alla buskar och träd togs mer eller mindre bort, och ingen på kommun kan förstå varför ingen fisk går där utan står kvar nedan kraftverket.
 11. Moälven restaurerades utan någon som helst tanke på vi som köper fiskekort utan allt fokus lades på yngeltäthet,flodpärlmussla o utter. Vilket medförde att tidigare fiskeställen försvann o inga nya kom till. Från att ha varit en produktiv havsöringsälv till snudd på död älv tog det ca 7 år. Finns lite info på nätet vad gäller fiskuppgång i Sågfallet(en vandringsväg sprängd i berget). Man ska ha i åtanke att det satts ut fisk sedan 1990 när man kollar uppgång i trappan. Tror ifjol vandrade det upp knappt 50 fisk och det är satt ut sjuka mängder öring och lax.
 12. Finns fler exempel där restaurering gått fel, Moälven är ett exempel.
×
×
 • Create New...