Jump to content

MagnusDomeij

Edgemember
 • Content Count

  1,428
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

MagnusDomeij last won the day on June 23 2015

MagnusDomeij had the most liked content!

Community Reputation

118 Excellent

About MagnusDomeij

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Ö-vik

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  loomis_glx@hotmail.com
 • Telefon
  +46703993242

Recent Profile Visitors

6,151 profile views
 1. Det är inget annat än ett praktfiasko, de enda som inte tycker det är just kommunen o de som skötte restaureringen. Det roliga är att innan de började leka ”hink o spade” fanns det gott om havsöring i älven pga utsättningarna sen efter grävningarna s sattes lax ut i mängder(tror de flesta laxstammarna mellan Sundsvall och Skellefteå köptes in och sattes ut som 1 åriga ungar eller smolt). Som de flesta vet så går majoriteten av laxen tillbaka till sin hemmaälv där den kläcktes, ytterst få vandrar tillbaka. Sen har länsstyrelsen beslutat att ingen avelsfisk får tas i trappan för att sumpa och användas i kläckeriet som finns. Vilket för mig är en gåta varför. Sen har ett omlöp förbi ett kraftverk gjorts men på fel sida(solsida) samt att alla buskar och träd togs mer eller mindre bort, och ingen på kommun kan förstå varför ingen fisk går där utan står kvar nedan kraftverket.
 2. Moälven restaurerades utan någon som helst tanke på vi som köper fiskekort utan allt fokus lades på yngeltäthet,flodpärlmussla o utter. Vilket medförde att tidigare fiskeställen försvann o inga nya kom till. Från att ha varit en produktiv havsöringsälv till snudd på död älv tog det ca 7 år. Finns lite info på nätet vad gäller fiskuppgång i Sågfallet(en vandringsväg sprängd i berget). Man ska ha i åtanke att det satts ut fisk sedan 1990 när man kollar uppgång i trappan. Tror ifjol vandrade det upp knappt 50 fisk och det är satt ut sjuka mängder öring och lax.
 3. Finns fler exempel där restaurering gått fel, Moälven är ett exempel.
 4. Pär Palm är bra,PePe custom i Bollnäs.
 5. Knallblank havsöring över 8 i hemmavattnet,likaså en skitarg laxhane över 15.
 6. Är ju inte direkt förvånad att det blivit som det blivit med GLoomis i Sverige , är ju inte första märket som Normark kör i botten. Känns som att det bara kan bli ökad försäljning för nu finns det väl knappt nån butik med Loomis i lager.
 7. Ring o prata med Jim på Real Fishing i Sandviken.Han är från området och lär veta.
 8. Lovar att inte åka Vasaloppet i år(heller)!
 9. Tvåhandarna som kommer i HBX serien är, 11fot 7/8, 13´6 klass 8/9 och 14´6 klass 9/10. Pris från ca 14000 o uppåt
 10. Så länge folk vill äta lax kommer det finnas.
 11. Per Palm i Bollnäs är duktig. http://www.pepeflyfishing.com/sv-SE/ppcustom-21485808
 12. Någon som vet om det går att få tag i detta mtrl i färgen Fluo Red. Har slut snart och skulle behöva köpa på mig ett par spolar.
 13. Nu på lågvatten är det dessa två som är mina favoriter, CND GT 13,2 o 13,7
×
×
 • Create New...