Hoppa till innehåll

solle

Members
  • Antal inlägg

    119
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Allt postat av solle

  1. Jag kör en grinner, med lite superlim på.
  2. Nej , jag kör samma. Fantastisk lina!
  3. Jag övergår till att fiska förtyngda flugor sakta över lite djupare botten (+1.5m). Blir lite som att jigga hem flugan. Omöborste, vaskebjörn med koppar/blytråd eller kulögon på kroken. Brukar bara få öring när spinnfiskarna drar näbbgädda bredvid.
  4. Hur ser den ut inuti? Utan att ha sett insidan skulle jag tro att det är röklådan som du fyller på och tänder med tändvätska i yttre kanten. När det slutat brinna och glöder hänger du in fisken så slipper du lite kolväten och annan skit från tändvätskan. Men är det inte öppet så ska spånen ligga i botten och du tänder i lådan. Kallrökning använder jag 0-2mm alspån Varmrökning 3-5mm , som fuktas lite.
  5. Hej, Undrar om det finns någon här som har erfarenhet av guideline rsi kl 7 eller 8? Kände lite snabbt på det men inget kastande. M.V.H Niclas Hittade den andra tråden, men är det någon som fiskat det en lägre tid?
  6. solle

    CTS hållbarhet

    Jag har brutit en topp på mitt aff x klass 8, Det efter ca 100 fiskedagar per år under 6 års fiske på kusten. Mycket kulögon och krok som gått i toppen, så det var ingen överraskning... Annars fantastiska spö!
  7. solle

    Gotland

    Tröga fem dagar (ons-söndag) i blåsten, 13 returer och några tappade av oss två som var över. Men vilka fantastiska tångskogar ni har på de flesta platserna vi besökt! Vi har inte i närheten av dessa på Öland! Vi la en dag på östra (fredag) men endast en retur på många fantastiska platser som vi besökte. Tror den sidan kan vara riktigt het när solen börjar värma upp vikarna? Skitfiske/ Niclas
  8. solle

    Gotland

    Tack grabbar! Låter bra , då har vi lite bra fiske i lä. Ska bara kolla fredningsområde på östra , för ni har väl några året runt? Eller så har jag blandat ihop det med Bornholm? Skitfiske/Niclas
  9. solle

    Gotland

    Hej , Ska över och fiska ons-sön , undrar om is i Kappelshamnsviken? Det kommer en körare på torsdag så det hade varit skönt att kunna gå lite i lä.. M.V.H Niclas
  10. solle

    Gotland

    Tycker att det är precis så när det går ner under +5. Var på Gotland och det var 6-8grader i början av december , öring på mellan 50-150cm djup. De sista tre veckorna på Öland har de flesta varit på 20-50cm , tempen runt 3-4 grader. Alltid så här på Öland när kylan kommer , många vadar och fiskar för långt ut. Det är ett spännande fiske när man oftast sett öringen eller rörelser i vattnet innan du fiskar på den. Skitfiske / Niclas
  11. solle

    Gotland

    Det var både upp och ned i fisket , men framförallt så hade vi lite för hårda vindar som begränsade våra fiskeplatser. Sämsta dagen var onsdag med endast två returer på 6 killar, bästa var idag med 25st varav två över 50cm. Mycket tappad fisk som klev av efter några sekunder/hopp (ca30st), mycket bra fart på öringen i det varma vattnet 7-8 grader. Men totalt hade vi uppe 65st på fem dagar , en tog vi upp till mat en kväll. De flesta tog på någon variant av Omöborste eller på Klympen , uv i flugan fungerade lite bättre de sista dagarna. Men ska nog över en helg till i slutet av januari när vattentemperaturen sjunkit ner en bit under fem grader och hoppas på lite större fisk är inne?
  12. solle

    Gotland

    Hej , Är på väg över och ska fiska ons-söndag i nästa vecka, hur har det varit sista tiden? M.V.H Niclas
  13. solle

    Öland

    Östra sidan har haft mellan 11-15 grader nu i veckan. Vattnet har aldrig blivit uppvärmt i år , och frånlandsvind har dragit ut det varma vattnet. Kontakt med riktigt grov fisk på den sidan, uddar som sticker ut är melodin. Både följen , missade hugg och hoppande öring.. De stora har börjat röra på sig , de som ska upp i någon å på fastlandet om någon/några månader.
  14. solle

    Öland

    Du får fiska i de naturreservaten , även i Halltorp (söder Borgholm) som nu har fått ändrade föreskrifter som tillåter spöfiske. Det är mest fågelskyddsområden på våren som man behöver ha koll på , samt det enda fredningsområdet 500m syd/norr Åbybäcken 1/10-31/12.
  15. solle

    Öland

    Nej tyvärr , många veckor sen sist och bara arbete och annat. Men det är fortfarande ok , största sista 10 dagarna är en c/r runt 73cm. Och en hel del rapporter från norra med torsk från land! Men med den temperaturen som vi har kommer det säkert vara fiske till midsommar innan det är dags för nattfiske? Seppo har ju haft öring varje gång nere i dina trakter , senast var i början av veckan. Och inte allt för mycket näbbgädda
  16. solle

    Öland

    Testa den på västkusten , fungerar bra även där. Min kompis Erik i Kode har kört den i två år nu och har ökat snittvikten på öringen med Polenflugan. Jag kör den så länge det finns Tobis inne , så +5 grader och varmare. Annars blir det Omöborste på vintern.
  17. Du borde kunna lura någon harr med? När jag bodde i stan fick jag harr upp till ca 5hg på den sträckan. Men det är ju några år sen , 2002-03.
  18. Postorder som sköts från ett lager/källarföretag har en helt annan kostnadsbild än en fysisk butik med butiksyta plus lager. Om du hyr ett litet lager för 4000/mån eller en riktig buik i en större stad för kanske 25000/månad så måste prisbilden skilja. Så om det ska gå mot postoder kommer ju chansen att klämma och känna försvinna, samt få värdefulla tips/trix skulle vara en katastrof. Tror att flera leveratörer inte levererar om det inte finns en fysisk butik idag.
  19. Var där idag med klent resultat. Kent sa att det saknades ungefär 2/3 delar av fisken som gick upp i höst. Och att nästan 50% är nystigna blänkare som tas, i boken var det inskivet två öringhonor 40 & 50cm vid halv fem. Vattnenflödet minskade för första gången idag sen regnet för en vecka sen , det var nu nere i 50 kubik .
  20. Färdigriggade i ett hörn i hallen om de inte ligger i bilen.
  21. Korkers gamla chrome har jag fiskat några år. Otroligt lätta , men för kustfisket tog de för mycket stryk. Sprack och knoppen på hälen släppte vid tuff vadning och mycket sten. Hoppas de nya blivit bättre?
  22. Ja det var den , torsdagkväll förra veckan.
  23. Togs en på 6.8 inne i Karlshamn av danskar , det var vid statyn.
  24. Ja de har säkert samma vikt , men jag har ingen koll på sånt. Jag köper och testar så det blir min upplevelse som referens när jag svarar här. Blivit lite linor de sista åren bara för det kommer något nytt eller att det är någon rea som på Airflo innan jul.
×
×
  • Skapa ny...