Jump to content

Folo

Members
 • Content Count

  268
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Good

About Folo

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Skövde

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  olofjo@hotmail.com
 • Telefon
  +46

Recent Profile Visitors

3,433 profile views
 1. Handlarna lyckas ju tydligen inte kränga gammalt skräp till överpriser under en fredag utan måste ha en vecka på sig istället 🤣
 2. Lånar denna tråden lite. Har ett Exp 4 idag 9' #9 men skulle vilja ha ett spö till i samma klass. Såg fishline sålde ut Vision Big Daddy 2.0 för 1600:- . Nån som testat detta spö ? Skulle vilja ha nåt styvare för lite större flugor men detta kanske inte skiljer så mycket mot det jag har.
 3. Testade Big Game linan under en veckas fiske för några veckor sen. Körde 0.71 till 15' spöet. Är nöjd med denna och jag kommer att byta på alla mina rullar när det är dags för skjutlinebyte. Mycket trevligare att fiska med denna än Sawada och Guideline. Var lite nyfiken på vad ni kör för dimensioner till lättare/kortare spön ? I mitt fall söker jag då lämplig dimension för 13' och en 11' switch.
 4. @JohanM tack för tipset. Får kolla vidare på denna. Dock ej nödvändigt med förvaring ibak.
 5. Då nämnda pack inte verkar tillverkas längre och inte finns att köpa ny (inte som jag hittat iaf) så undrar jag om det finns nåt liknande ? Kändes smidigt med två större bröstfickor högt sittande anpassad för djupvadning. Och jo jag känner till Byskevästen.
 6. Nepps, stället är okänt och finns inte på kartan 😜
 7. Körde ett pass i söndags och det var sjukt mycket sländor i luften. Bilden är dock från några dagar tidigare. Tyvärr har min gamla "pärla" kraftigt försämrats och öringstammen är nog blott en spillra mot förr . Har haft konstigt fiske där i år. Tex på ett ställe inom 30m så står det flertalet fiskar som vakar hej vilt medans på andra ställen som förr varit bra så händer det inget.
 8. @Ismo tälj ihop ett gäng till mig då. Kan swisha över en tjuga 😁
 9. Slutade med att jag köpte en sån Rio/Fishpond Headgate hållare med Rios Powerflex material på. Kompletterade med två spolar till så nu har jag totalt 7 spolar på den från 0.12 upp till 0.27 . Tyckte det blev en bra lösning.
 10. Händer lite i Skaraborg nu. Var nåt år sen jag hann med Danica-fisket. Känns som det kommer börja kläcka rejält nu i veckan. Bilden från i söndags (lyckades inte få nån bra bild på en slända) och då var det sparsamt med vak. Hade glömt hur avkopplande och kul detta fisket var.
 11. Behöver man inte vada djupt så tycker jag en midjeväska är himla bra. Skönt slippa tyngden över ryggen samt värmen från en väst när det är hett i solen
 12. Lånar tråden. Nån som vet hur mycket på ett ungefär 0.71 man kan spola på en Danielsson L5W 8-12 så det blir lagom med en klump utanpå ? @berndt hade du testat att koka linan ifall det gjorde nån skillnad ?
 13. Kör just nu med Vision Ikon Zip 2.0 och dessa är jag kanonnöjd med. Jag har endast kört med Vision och Guideline vadare och inte testat några dyrgripar direkt. Snabb summering är att Vision kan jag starkt rekommendera. Guideline...är duktigare på att göra andra pryttlar än vadare
 14. Dom såg bra ut @Line-speed men orkar nog inte göra själv 😁
 15. Efter förra veckans fiske efter PT-båge så insåg jag att det var väldans tomt i mitt förråd av tafsmaterial. Behöver köpa helt nytt och tänkte komplettera upp med spolar från ca. 0.10 till 0.25 för att täcka in allt fiske med enhands. Undrar vilken lösning och då ev. tillverkare för att hålla ändarna på plats för spolar med tafsmaterial som ni tycker har funkat bäst ? Är oerhört irriterande med spolar som antingen repar upp sig själva eller där man inte får tag på änden alls. Personligen har jag gillat Rios lösning med elastiskt band runt och ett hål där änden går ut. Strofts skumgummiba
×
×
 • Create New...