Jump to content

Folo

Members
 • Posts

  280
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Bostadsort
  Skövde

Recent Profile Visitors

3,976 profile views

Folo's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

18

Reputation

 1. Detta är ju typ enda aktiva hö-tråden så lånar den lite. Ni som fiskar spinn, vad kör ni med ? drag med upphängarfluga, bombarda och fluga osv. Jag kör fluga själv men ska ta med en kille under hösten som bara fiskar spinn. Jag har dålig koll på vad som är lämpligt. Vi kommer fiska från land/utvadade och det blir väl Orust/Tjörn/Gullmarn med omnejd.
 2. Hej berndt. Jag vart intresserad av detta. När du säger skjutlinor i nylon. Menar du då tex. Berkley Trilene Big Game ?
 3. Var som sagt några år sen jag köpte den så lär inte kunna reklamera den.
 4. Bumpar denna gamla tråd. Nåt annat som ni kan rekommendera som ersättare ? Min GL Coastal Evolve Slow Int.har helt havererat på själva skjutlinan. Det är sprickor överallt i coatingen så får en hel del problem med knutar. Haft den i nåt år men det är inte över 15 fiskedagar på den. Hade vanliga GL Coastal innan och den höll länge. Är #6 jag är ute efter.
 5. Gammal tråd som förtjänar en bump, då jag velar fram och tillbaka gällande Danielsson. Control 8/13 eller H5D 11/14 till ett 15' spö. Har aldrig fingrat på en Control rulle förut så vet inte mer än vad som kan läsas i beskrivningen. Är fördelarna med en Control rulle så bra ? Eller ställer det bara till det i hjärnan som nån skrev tidigare med att köra med Control och sedan vanlig rulle
 6. Jo jag tror nog med att L blir för stora i midjan. Jag är lika lång som dig fast några pannor tyngre och när jag köpte mina Vision vadare så satt Medium Long allra bäst.
 7. Undrar om nån har testat Guidelines 4D Body i S3/S5 eller Rios Versitip Body i S6 ? Jag har två LPXE spön 15´ #10/11, som jag har två st. Guideline 4D bodys, F/S2 och I/S3 samt ett gäng tippar till. Tänkte jag behövde komplettera med nåt som sjunker lite mer och efterfrågar då lite omdömen om nämnda bodys.
 8. Storlek på garderoben ? Min "tillfälliga" lösning med en takhylla från Jula blev tydligen permanent och har funkat bra till mina tuber.
 9. Handlarna lyckas ju tydligen inte kränga gammalt skräp till överpriser under en fredag utan måste ha en vecka på sig istället ?
 10. Lånar denna tråden lite. Har ett Exp 4 idag 9' #9 men skulle vilja ha ett spö till i samma klass. Såg fishline sålde ut Vision Big Daddy 2.0 för 1600:- . Nån som testat detta spö ? Skulle vilja ha nåt styvare för lite större flugor men detta kanske inte skiljer så mycket mot det jag har.
 11. Testade Big Game linan under en veckas fiske för några veckor sen. Körde 0.71 till 15' spöet. Är nöjd med denna och jag kommer att byta på alla mina rullar när det är dags för skjutlinebyte. Mycket trevligare att fiska med denna än Sawada och Guideline. Var lite nyfiken på vad ni kör för dimensioner till lättare/kortare spön ? I mitt fall söker jag då lämplig dimension för 13' och en 11' switch.
 12. @JohanM tack för tipset. Får kolla vidare på denna. Dock ej nödvändigt med förvaring ibak.
 13. Då nämnda pack inte verkar tillverkas längre och inte finns att köpa ny (inte som jag hittat iaf) så undrar jag om det finns nåt liknande ? Kändes smidigt med två större bröstfickor högt sittande anpassad för djupvadning. Och jo jag känner till Byskevästen.
 14. Nepps, stället är okänt och finns inte på kartan ?
×
×
 • Create New...