Jump to content

Folo

Members
 • Posts

  272
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Bostadsort
  Skövde

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  olofjo@hotmail.com
 • Telefon
  +46

Recent Profile Visitors

3,726 profile views

Folo's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

18

Reputation

 1. Gammal tråd som förtjänar en bump, då jag velar fram och tillbaka gällande Danielsson. Control 8/13 eller H5D 11/14 till ett 15' spö. Har aldrig fingrat på en Control rulle förut så vet inte mer än vad som kan läsas i beskrivningen. Är fördelarna med en Control rulle så bra ? Eller ställer det bara till det i hjärnan som nån skrev tidigare med att köra med Control och sedan vanlig rulle
 2. Jo jag tror nog med att L blir för stora i midjan. Jag är lika lång som dig fast några pannor tyngre och när jag köpte mina Vision vadare så satt Medium Long allra bäst.
 3. Undrar om nån har testat Guidelines 4D Body i S3/S5 eller Rios Versitip Body i S6 ? Jag har två LPXE spön 15´ #10/11, som jag har två st. Guideline 4D bodys, F/S2 och I/S3 samt ett gäng tippar till. Tänkte jag behövde komplettera med nåt som sjunker lite mer och efterfrågar då lite omdömen om nämnda bodys.
 4. Storlek på garderoben ? Min "tillfälliga" lösning med en takhylla från Jula blev tydligen permanent och har funkat bra till mina tuber.
 5. Handlarna lyckas ju tydligen inte kränga gammalt skräp till överpriser under en fredag utan måste ha en vecka på sig istället ?
 6. Lånar denna tråden lite. Har ett Exp 4 idag 9' #9 men skulle vilja ha ett spö till i samma klass. Såg fishline sålde ut Vision Big Daddy 2.0 för 1600:- . Nån som testat detta spö ? Skulle vilja ha nåt styvare för lite större flugor men detta kanske inte skiljer så mycket mot det jag har.
 7. Testade Big Game linan under en veckas fiske för några veckor sen. Körde 0.71 till 15' spöet. Är nöjd med denna och jag kommer att byta på alla mina rullar när det är dags för skjutlinebyte. Mycket trevligare att fiska med denna än Sawada och Guideline. Var lite nyfiken på vad ni kör för dimensioner till lättare/kortare spön ? I mitt fall söker jag då lämplig dimension för 13' och en 11' switch.
 8. @JohanM tack för tipset. Får kolla vidare på denna. Dock ej nödvändigt med förvaring ibak.
 9. Då nämnda pack inte verkar tillverkas längre och inte finns att köpa ny (inte som jag hittat iaf) så undrar jag om det finns nåt liknande ? Kändes smidigt med två större bröstfickor högt sittande anpassad för djupvadning. Och jo jag känner till Byskevästen.
 10. Nepps, stället är okänt och finns inte på kartan ?
 11. Körde ett pass i söndags och det var sjukt mycket sländor i luften. Bilden är dock från några dagar tidigare. Tyvärr har min gamla "pärla" kraftigt försämrats och öringstammen är nog blott en spillra mot förr . Har haft konstigt fiske där i år. Tex på ett ställe inom 30m så står det flertalet fiskar som vakar hej vilt medans på andra ställen som förr varit bra så händer det inget.
 12. @Ismo tälj ihop ett gäng till mig då. Kan swisha över en tjuga ?
 13. Slutade med att jag köpte en sån Rio/Fishpond Headgate hållare med Rios Powerflex material på. Kompletterade med två spolar till så nu har jag totalt 7 spolar på den från 0.12 upp till 0.27 . Tyckte det blev en bra lösning.
 14. Händer lite i Skaraborg nu. Var nåt år sen jag hann med Danica-fisket. Känns som det kommer börja kläcka rejält nu i veckan. Bilden från i söndags (lyckades inte få nån bra bild på en slända) och då var det sparsamt med vak. Hade glömt hur avkopplande och kul detta fisket var.
 15. Behöver man inte vada djupt så tycker jag en midjeväska är himla bra. Skönt slippa tyngden över ryggen samt värmen från en väst när det är hett i solen
×
×
 • Create New...