Jump to content
Edgeforum

Folo

Members
 • Content Count

  267
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Folo

 1. Lånar denna tråden lite. Har ett Exp 4 idag 9' #9 men skulle vilja ha ett spö till i samma klass. Såg fishline sålde ut Vision Big Daddy 2.0 för 1600:- . Nån som testat detta spö ? Skulle vilja ha nåt styvare för lite större flugor men detta kanske inte skiljer så mycket mot det jag har.
 2. Testade Big Game linan under en veckas fiske för några veckor sen. Körde 0.71 till 15' spöet. Är nöjd med denna och jag kommer att byta på alla mina rullar när det är dags för skjutlinebyte. Mycket trevligare att fiska med denna än Sawada och Guideline. Var lite nyfiken på vad ni kör för dimensioner till lättare/kortare spön ? I mitt fall söker jag då lämplig dimension för 13' och en 11' switch.
 3. @JohanM tack för tipset. Får kolla vidare på denna. Dock ej nödvändigt med förvaring ibak.
 4. Då nämnda pack inte verkar tillverkas längre och inte finns att köpa ny (inte som jag hittat iaf) så undrar jag om det finns nåt liknande ? Kändes smidigt med två större bröstfickor högt sittande anpassad för djupvadning. Och jo jag känner till Byskevästen.
 5. Nepps, stället är okänt och finns inte på kartan 😜
 6. Körde ett pass i söndags och det var sjukt mycket sländor i luften. Bilden är dock från några dagar tidigare. Tyvärr har min gamla "pärla" kraftigt försämrats och öringstammen är nog blott en spillra mot förr . Har haft konstigt fiske där i år. Tex på ett ställe inom 30m så står det flertalet fiskar som vakar hej vilt medans på andra ställen som förr varit bra så händer det inget.
 7. @Ismo tälj ihop ett gäng till mig då. Kan swisha över en tjuga 😁
 8. Slutade med att jag köpte en sån Rio/Fishpond Headgate hållare med Rios Powerflex material på. Kompletterade med två spolar till så nu har jag totalt 7 spolar på den från 0.12 upp till 0.27 . Tyckte det blev en bra lösning.
 9. Händer lite i Skaraborg nu. Var nåt år sen jag hann med Danica-fisket. Känns som det kommer börja kläcka rejält nu i veckan. Bilden från i söndags (lyckades inte få nån bra bild på en slända) och då var det sparsamt med vak. Hade glömt hur avkopplande och kul detta fisket var.
 10. Behöver man inte vada djupt så tycker jag en midjeväska är himla bra. Skönt slippa tyngden över ryggen samt värmen från en väst när det är hett i solen
 11. Lånar tråden. Nån som vet hur mycket på ett ungefär 0.71 man kan spola på en Danielsson L5W 8-12 så det blir lagom med en klump utanpå ? @berndt hade du testat att koka linan ifall det gjorde nån skillnad ?
 12. Kör just nu med Vision Ikon Zip 2.0 och dessa är jag kanonnöjd med. Jag har endast kört med Vision och Guideline vadare och inte testat några dyrgripar direkt. Snabb summering är att Vision kan jag starkt rekommendera. Guideline...är duktigare på att göra andra pryttlar än vadare
 13. Dom såg bra ut @Line-speed men orkar nog inte göra själv 😁
 14. Efter förra veckans fiske efter PT-båge så insåg jag att det var väldans tomt i mitt förråd av tafsmaterial. Behöver köpa helt nytt och tänkte komplettera upp med spolar från ca. 0.10 till 0.25 för att täcka in allt fiske med enhands. Undrar vilken lösning och då ev. tillverkare för att hålla ändarna på plats för spolar med tafsmaterial som ni tycker har funkat bäst ? Är oerhört irriterande med spolar som antingen repar upp sig själva eller där man inte får tag på änden alls. Personligen har jag gillat Rios lösning med elastiskt band runt och ett hål där änden går ut. Strofts skumgummiba
 15. Mitt gäng sade upp våran vecka i Norge efter förra årets resa så den behöver jag inte oroa mig för. Återstår att se vad det blir för restriktioner här i framtiden. Har ett planerat/bokat Norrlandsfiske innan midsommar och hoppas verkligen det blir av.
 16. Kör med Danielsson l5w 8twelve nu på min 15 fotare. Tycker det funkar oki men har ev. tänkt skaffa en större rulle. Efter förra årets resa till Byske där kompisens hand blev rejält mosad av veven då en lax inte var så "samarbetsvillig" 😁 utan hade väldigt bråttom nedströms så känns en Control kanske inte så fel.
 17. Lånar tråden lite. Är det 8thirteen som är en lämplig storlek på Danielsson Control om man ska ha den till en 15 fotare ? Såg nån tidigare i tråden som körde på den storleken.
 18. Nu kan man åter igen se alla dom larrarna som gav fan i ens fluga 🤣 http://fiskdata.se/raknare/live/live.php?locationId=17
 19. Bumpar denna gamla tråd. Vad för myggmedel rekommenderas 2019 ? Som inte gör att naglarna lossnar och coatingen förångas 😁
 20. Lånar tråden lite då jag och är på jakt efter nya vadare och Vision är det märket jag varit mest nöjd med av dom få jag testat. Den Vision Ikon Zip 2.0 som du länkat @Jonas visar en dragkedja som är rak men när jag kollar flertalet återförsäljare så är den dragkedjan snedskuren över bröstet. Ny modell på g ? eller är min mobil skev i skärmen 🤣
 21. Min trotjänare den "gamla Coastal" är helt slut i #6 och måste ändå bytas inför årets säsong. Nån som testat och kan säga nåt om hur den är ? Pre-looped är ju alltid trevligt.
 22. Finns denna tråd som inte hade några direkta svar men @Salar kanske har hunnit testa sin under sommaren ? Min I/S3 body + 2 tippar som jag köpte inför denna säsong ligger kvar helt oanvända i förpackningen då det har varit lite snålt med vatten denna säsong
 23. Folo

  Switch spö?

  Nåt som jag tycker är viktigt när du ska bara tvåhandskasta med det är att se till att det nedre handtaget är tillräckligt stort så det blir bekvämt att hålla i. När jag var på jakt efter ett switch för ett antal år sen tyckte jag flera av switchspöna hade för fjuttiga sådana rent ut sagt och det kändes som det viktigaste var kompromissen enhands till tvåhands. Mitt blev spö blev custom byggt så jag kunde välja fritt och tog ett som var större än originalet till just det spöet Jag skaffade även switchet i samma syfte som du, endast för tvåhandsfattning dock så fiskar jag bara lax med mitt.
×
×
 • Create New...