Jump to content

Even Steven

Members
 • Posts

  144
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Bostadsort
  Aspudden/Sthlm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jr.moberg@gmail.com
 • Telefon
  0725176031

Recent Profile Visitors

2,037 profile views

Even Steven's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

6

Reputation

 1. Vill nån köpa en rulle så säljer jag en för 6000kr innan jag provar ebay. 🙂 Kommer i orginalpåse och box.
 2. Storebrodern Seatrout. Den är fin.
 3. Traderalänken funkar inte. Var det en avslutad auktion? Vad landade det på?
 4. Vad är en backwinder trout värd dessa dagar?
 5. Har en fundering över öringens kondition kopplad till väder efter sommarens flugfiske i Arjeplog Golaselen. Vi fiskade v30 då det var kallt väder. Väldigt lite insekter på vattnet/i luften. Vi såg bara småöring som vakade i vattenytan. Det hade varit ihållande varmt väder 2 veckor innan så vattentempen va 14 grader och det var lågt vatten. Den större öringen fick vi i djupfåror på botten och de behövdes sjunklina och streamers får att de skulle hugga. Öringen var dessutom mycket smal/mager. Kollade maginnehållet på nån öring som blev middag och magen var helt tom. Har ni varit med om ngt liknande?
 6. Några gamechanger för gädda: Craftfur, polar chenille och predator dubbing som skalle. Ögan ska limmas på bara.
 7. Hej, Försökte maila jonas@ogstrommen.se för att boka boende som beskrivs på ogstrommen.se men mail studsar. Går det att boka stugor vid Ogströmmen för fiske där?
 8. Hej, Har börjat binda gäddtubflugor. Superkul! och inte lika pilligt som stl-16 sländor. ? Jag har dock ett problem som orsakar mkt svordomar. Tuben snurrar på tubnålen när jag drar åt för att få hjorthår att resa sig. Använder en Bauer-nål som jag värmer för att trycka upptuben på men den lossnar ändå. Har sett att det finns tubnålar som man skruvar fast tuben på men det kanske finns tips o trix för att lösa dett ändå?
 9. Hej, såg att du säljer ett sage xp 796, kan du beskriva hur det uppför sig. Kommer ihåg RPL 9 fot och hur fint det kastade och även orkade linor i högre klass, hur beter detta sig?

  1. Even Steven

   Even Steven

   Xp beskrevs som ett snabbt spö när det kom. Jag har fiskat det med en guideline coastal #7 och spöt ladder bra med mycket lina i luften. Bra vid kustfiske. Superkvalite som alla finare sage-spön. Har precis byggt ett nytt klass 7 spö så detta spö kommer tyvärr inte till användning. 

   Vänligen

   Anders

  2. gunnar63

   gunnar63

   Hej o tack för snabbt svar, skall snoka lite mer på nätet. Låter intressant, återkommer i så fall så ser vi om det finns kvar.

   Vänluga hälsningar Gunnar 

 10. Dammar av denna tråden Jag har brutit butt-delen (det med (handtaget) på mitt blåa guideline lpxe rs #8 3-delat. Nån som har den delen över?
 11. Mer frågor, ? Hur gör du den långa stjärten? Kollar på youtube och då har de hyskor "articulated spine" använder du dem? Hur långa är de?
 12. Läcker! Vilken spöklass passar den för? Ser rätt massiv ut.
 13. Hej, Jag ska skicka ett spö till Norge. Hur gör man det med spårning och försäkring till ett bra pris?
×
×
 • Create New...