Jump to content

Even Steven

Members
 • Content Count

  137
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About Even Steven

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Aspudden/Sthlm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jr.moberg@gmail.com
 • Telefon
  0725176031

Recent Profile Visitors

1,837 profile views
 1. Ingen som har ett flexistripper som samlar damm?
 2. Nån som har en beggad flexistripper linkorg att sälja?
 3. Några gamechanger för gädda: Craftfur, polar chenille och predator dubbing som skalle. Ögan ska limmas på bara.
 4. Hej, Försökte maila jonas@ogstrommen.se för att boka boende som beskrivs på ogstrommen.se men mail studsar. Går det att boka stugor vid Ogströmmen för fiske där?
 5. Hej, Har börjat binda gäddtubflugor. Superkul! och inte lika pilligt som stl-16 sländor. ? Jag har dock ett problem som orsakar mkt svordomar. Tuben snurrar på tubnålen när jag drar åt för att få hjorthår att resa sig. Använder en Bauer-nål som jag värmer för att trycka upptuben på men den lossnar ändå. Har sett att det finns tubnålar som man skruvar fast tuben på men det kanske finns tips o trix för att lösa dett ändå?
 6. Hej, såg att du säljer ett sage xp 796, kan du beskriva hur det uppför sig. Kommer ihåg RPL 9 fot och hur fint det kastade och även orkade linor i högre klass, hur beter detta sig?

  1. Even Steven

   Even Steven

   Xp beskrevs som ett snabbt spö när det kom. Jag har fiskat det med en guideline coastal #7 och spöt ladder bra med mycket lina i luften. Bra vid kustfiske. Superkvalite som alla finare sage-spön. Har precis byggt ett nytt klass 7 spö så detta spö kommer tyvärr inte till användning. 

   Vänligen

   Anders

  2. gunnar63

   gunnar63

   Hej o tack för snabbt svar, skall snoka lite mer på nätet. Låter intressant, återkommer i så fall så ser vi om det finns kvar.

   Vänluga hälsningar Gunnar 

 7. Dammar av denna tråden Jag har brutit butt-delen (det med (handtaget) på mitt blåa guideline lpxe rs #8 3-delat. Nån som har den delen över?
 8. Mer frågor, ? Hur gör du den långa stjärten? Kollar på youtube och då har de hyskor "articulated spine" använder du dem? Hur långa är de?
 9. Läcker! Vilken spöklass passar den för? Ser rätt massiv ut.
 10. Hej, Jag ska skicka ett spö till Norge. Hur gör man det med spårning och försäkring till ett bra pris?
 11. Hej! Provade tenkara i Härjedalen med Christian. Det är en perfekt fiskeform om det handlar om att smyga kring ett litet vatten. Man smyger fram till vattnet och drar ut spöt och snärtar ut flugan. Normalt drar man fisk innan kompisarna hunnit tråckla linan genom spöringarna. Superkul komplement till vanligt flugfiske! Jag har provat tvinnad tenkara lina och Tenkara USAs Level-lina. Föredrar tvinnade linan mest beroende på att den beter sig mer som en fluglina som Christian beskriver. De är dessutom lättare att se vilket gör fisket lättare. Jag tänker prova att tvinna egna linor i höst/v
 12. Super! Det ska jag göra. Synd att det är vänster och högerfast 250 spänn är inget att tjafsa om.
 13. Jag paddlar runt i en Pool 12. För min del var det lågt pris som avgjorde valet. Den har tjänat mig bra i två år. Fick läckage på den i helgen men det var mitt eget fel. Har lagat den med medföjande lagningskit. Jag förvarar den i en "Cykelväska" från Biltema där där ring, fenor, pump, neoprenvadare, håv och flytväst får plats gott och väl. Jag köpte Imagos fenor som är ljusår bättre att paddla med än de ankfotsliknande fenorna som ofta säljs med ringarna. Lägg pengar på bra fenor är mitt tips.
×
×
 • Create New...