Jump to content
Edgeforum

Even Steven

Members
 • Content Count

  118
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Even Steven

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Aspudden/Sthlm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jr.moberg@gmail.com
 • Telefon
  0725176031

Recent Profile Visitors

1,639 profile views
 1. Hej, Jag ska skicka ett spö till Norge. Hur gör man det med spårning och försäkring till ett bra pris?
 2. Hej! Provade tenkara i Härjedalen med Christian. Det är en perfekt fiskeform om det handlar om att smyga kring ett litet vatten. Man smyger fram till vattnet och drar ut spöt och snärtar ut flugan. Normalt drar man fisk innan kompisarna hunnit tråckla linan genom spöringarna. Superkul komplement till vanligt flugfiske! Jag har provat tvinnad tenkara lina och Tenkara USAs Level-lina. Föredrar tvinnade linan mest beroende på att den beter sig mer som en fluglina som Christian beskriver. De är dessutom lättare att se vilket gör fisket lättare. Jag tänker prova att tvinna egna linor i höst/v
 3. Super! Det ska jag göra. Synd att det är vänster och högerfast 250 spänn är inget att tjafsa om.
 4. Jag paddlar runt i en Pool 12. För min del var det lågt pris som avgjorde valet. Den har tjänat mig bra i två år. Fick läckage på den i helgen men det var mitt eget fel. Har lagat den med medföjande lagningskit. Jag förvarar den i en "Cykelväska" från Biltema där där ring, fenor, pump, neoprenvadare, håv och flytväst får plats gott och väl. Jag köpte Imagos fenor som är ljusår bättre att paddla med än de ankfotsliknande fenorna som ofta säljs med ringarna. Lägg pengar på bra fenor är mitt tips.
 5. Är det nån som vet var man kan köpa en extraslang till flytring typ pool 12? Rev upp ett hål min i helgen och tänkte laga det men vill ha en reserv när man är ute så inte en hel fiskedag går om intet närdet händer igen. Gärna i Sthlm.
 6. Jag kör med Airflo Distance/40+ #6 till mitt Sage SLT #6. Funkar superbra. Den har varit mycket effektiv med Boobieflugor på regnbåge i maj. Var så effektivt att en renlärig fiskekamrat började muttra att sjunklina var tumringsfiske. Köpte min på engelska ebay.co.uk till bra pris. Sök där.
 7. Ja jädrar. 167 g är bra. Man blir nyfiken på hur de fått ned vikten med 100g jmf down sweater. Kortare dragkedja, lättare yttertyg... Undrar om de reducerat dunmängden?
 8. Läste också AOF test av lättviktsjackor. Synd att de inte testade vikten på jackorna. Känns relevant i samanhanget... Jag kör med patagonias dunväst och huvjacka som värmeplagg. Dom är riktigt sköna och lätta. Smart med deras ficka som man stuvar ned jackan i när man inte har den på. Västen väger 252g och huvjackan 410g i storlek medium.
 9. Jag har också ABU-röken och har med den på fisketuren ibland. Så här gör jag: Rensa fisken och gnid in den med salt. Ladda röken med ett tunnt lager alspån i botten (det alspån som följer med röken och säljs separat). Ibland har jag blött upp spånet innan. Alternativt kan man klippa lite enris och lägga i botten på röken. För knapp 1 kg fisk brukar jag fylla spritkoppen med 1 cm t-sprit. Det räcker bra. Är det mer fisk lite mer t-sprit i koppen. I med fisken på gallret med dropplåten under fisken, på med locket. Tänd på spriten och ställ lådan på stället över elden. När t-spriten br
 10. Tält är känsligt. Jag har också haft ett Hilleberg Keron 3 från 80-talet som jag köpte beggat på 90-talet. Har gjort några smålagningar som inte kan skyllas Hilleberg och bytt resårlinor som slappat med åren. Otrolig kvalitet! Det enda jag saknade med Keron var en stor absid efter att tältat med Nammatj. Ska man ut i marken och fiska med all utrustning som ska med är en stor absid så himla praktiskt. Med tanke på att ett Hillberg hhåller i 20 år så är priset motiverat tycker jag. Sen ett år tillbaka testar jag en ny uppstickare på tältmarknaden. http://www.northstar.se/ WTB3 tält. Anledn
 11. Där har vi ett litet aber. Det är stl L/XL på fenorna. Jag har storlek 43 och mina Simms Rivershed får precis plats. Den vadarskon är rätt stor. Mina gamla Simms L2 får plats med marginal. Har också kört med neoprenvadare med stövlar som funkat bra. Jag har storlek 43 på svenska och 10 på amerikanska. Mao: har man större fötter bör man försäkra sig om att skon får plats. Om inte Imago har större storlekar på sina fenor.
 12. Fenorna som säljs till flytringar är i regel riktigt dåliga att paddla med. Creek companys som rekommenderas ovan är smidiga att ta av och på och stuva, men när du kommer i flytringen suger de drakp**g. Jag bytte mina Creekfenor mot Imagos fenor (http://www.imagoflyfishing.com/index.php?product=13). De är dyra men de är värda sin slant tycker jag. Imagos fenor är mjukare, längre och vinklade så de ger mer kraft i vattnet upplever jag.
 13. Hejsan-hejsan! Jag har färgat rådjurshår med textilfärg. Herdins om jag inte minns fel. Var noggrann med temperaturen. Första gång färgade jag pälsbiten i för varmt vatten och då krullade sig topparna. Med rätt temp blev det bra. Svart är färgen jag använt än så länge men andra färger borde funka lika bra. Lycka till!
 14. Bra tips! Supertinsel skrivs upp på "bindlistan". Hur långa brukar dina Supertinsel bli? Antar att du fiskar med lite kraftigare spö för att få ut dessa lite större flugor.
 15. Kolla med Christian och Jonas här på forumet. Ryktet säger att de Tenkara-fiskade nånstans i Dalarna för några veckor sen.
×
×
 • Create New...