Jump to content

Micke

Edgemember
 • Content Count

  251
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Micke

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Stockholm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mikael.sjoblom@gmail.com
 • Telefon
  0725806477

Recent Profile Visitors

1,404 profile views
 1. Vårvolden är en fin och välskött camping, kan rekommenderas. Nästgårds ligger Støren camping, lite sunkigare - lite billigare. Jag har inte bott på andra campingar vid Gaula, men det finns nog en vid Singsås och minst en även nerströms från Støren.
 2. Baitfish ser fina ut tycker jag, ofta syntetmaterial och inte särskilt svåra att binda (krävs främst lite tålamod med saxen och doften av epoxy). Denna ser fin ut http://youtu.be/usfRR-fwSQc Jag har ingen erfarenhet av att fiska med dem.
 3. Jag kommer att familjesemestra i Bohuslän direkt efter midsommar och tänkte passa på att smita ifrån en stund för att fiska lax i Enningdalsälven som ligger i krokarna. Jag kom så långt att jag hittade denna sidan: http://www.ajffhalden.no/ Någon som vill ge lite tips - gäller fiskekortet alla zoner eller måste man göra ett val? Om jag ska fiska 12 timmar, vilken del av dygnet ska jag satsa på (dvs när är bit-timmen)? Andra tips? /Mikael
 4. Micke

  älvkarleby

  Finns det någon anledning att flugfiska nu med >1000 kubik? I så fall vart och med vilken lina?
 5. Jo att vattnet åker upp och ner kan påverka fisket, men förra året vill jag minnas att det även då var rätt mycket vatten, ändå var jag i ett tiotal fiskar under veckan och även andra var i fisk. I år var jag i två fiskar, farsan en, sen var ingen annan i fisk öht.
 6. Hur är julifisket i Gaula i år? Jag kom just hem från en veckas fiske i Stören och det tas ingen fisk med flugspö där. Man såg knappt några steg med fisk heller. "Locals" är förbryllade. Som vanligt spekuleras det om orsaken. Den märkliga säsongsstarten där fisken fick gå fram och tillbaka mellan gaulforsen och borten losen i väntan på att vattnet skulle sjunka tillräckligt för att den skulle komma igenom känns rimligt som en delförklaring. Att de sen tydligen trålar i fjorden vardagar hjälper till att förklara problemet. Sen är det fullt möjligt att de senaste flommarna helt enkelt gjort str
 7. Oj, var precis på väg att klicka på beställknappen med int-belly, varför inte den?
 8. Fantastiskt att den mest minimalistiska enkla flugan får en så här lång diskussion. Flugan är väl i sin grundidé billig till materialet, snabbunden och okomplicerad. Tack för inspirationen!!!
 9. Kom just hem och kan rapportera att det är bra förhållanden avseende sommarlaxfiske i Gaula i år (än så länge i alla fall) jag önskar er ett riktigt skitfiske:)
 10. Hepp, Stören (Gaula) vecka 28 i vanlig ordning
 11. Micke

  älvkarleby

  Det är en flugspöfångad lax i älvkarleby nu (dock "bara" 5 kg), vattnet känns rätt för flugfiske för stunden. Spännande att se om det kommer några större steg öht i år... Någon på väg till helgen?
 12. Micke

  älvkarleby

  Åh nej vad jobbigt... Nu vette f*n hur jag ska göra. Brukar det vara sjukt många flugfiskare på tävlingen?
 13. Micke

  älvkarleby

  Jag åker upp en sväng på lördag och nöter. Önskar mig snålblåst och skitväder så att inga andra orkar ta sig ut!
 14. Min åsikt är att om reguleringen gör att det blir mer fisk och större fisk så betalar jag gärna samma pengar eller mer. Att ta hem fisk och fylla frysen är inte orsaken till mitt fiskeintresse.
 15. Bra fixat söta, tyvärr har min planering skitigt sig så maåste tyvärr avstå ha det skoj!
×
×
 • Create New...