Jump to content

hinkraka

Edgemember+
 • Content Count

  1,886
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About hinkraka

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 08/14/1983

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Luleå

Recent Profile Visitors

2,176 profile views
 1. Redan inför förra säsongen så slutade jag med hulling, eller jag nöp i alla fall in på alla mina flugor. Fortsätter med det!
 2. Jag betalar bara GÄRNA pengar om jag vet att de går till fiskevården och inte försvinner till något annat. Då är det resonabelt med rejälare summor!!!
 3. Men det vet ju alla att det bara är utrustningen som påverkar kasten. Om vi tar ett spö, vilket som helst, och sätter på en sådan lina... ja då kan man i princip lägga ner spöet och linan kommer ju ändå att rulla ut sig! Det vet du väl Hannu
 4. Jonte: jag har inget emot tävlingsinstinkt, jävlaranamma är bra för folk, men det bör vara av rätt orsaker för att inte bli besviken. Jag tävlar mot mig själv, och ibland mot andra under ordnade former, men mest mig själv. Det är vad som driver mig, och jag råkar aldrig ut för att jag blir avundsjuk på mig själv, eller ser ner på mig själv
 5. HELT klart ett exempel av rätt man på rätt plats! =) Grattis Stefan! =)
 6. Marcus: är det viktigare för dig vad gubbarna vid regnbågssjön tycker in ditt kastande än vad du gör?
 7. Markus: gör ett försök att svara på Stefans frågor, jag tror att din förståelse kring flugkastet kommer att utvecklas enormt bara av det Håkan: vilken grym kille som hjälper grabbarna!
 8. hinkraka

  Äntligen!

  Positivt! hoppas de slänger upp några snurror här i Luleå, för här blåser det tamigfan konstant
 9. Jag kan säga att du är en duktig kastare. Det är klart att det finns mycket att förbättra, men du är en duktig kastare. Om jag hade varit din instruktör, hade jag bett dig att träna på att kasta långsamt. Så långsamt du bara kan göra. För då kommer du själv att se vad i din kaströrelse som är viktigt och vad som kan vara felaktigt för det du vill uppnå. Försök att kasta så att linbågen inte rullar ut ordentligt, bara sådär precis så linan vänder över, testa variera i hastighet. Ta in lite lina och kasta utan dubbeldraget för att se vilken skillnad du har även på de långsamma kasten. Testa dig fram, LEK med spöet. Och som Staffan säger, försök få symmetriska linbågar bak och fram om du inte brottas med massor med vind!
 10. Det vore suveränt om du kunde filma ditt kastande och lägga upp det! Ett annat bra tips är att ta en kompis och be honom säga vad du gör för skillnad på bra och dåliga kast. Bästa är ju att kontakta en instruktör =) Då kan du få direkt hjälp med exakt dina problem utan gissningar =)
 11. hinkraka

  Vad fattas?

  Jag tycker nog att vadarbälte är, om inte ett måste så en rekommendation. Det har räddat mig flertalet gånger. Jag har ett brett vadarbälte i Neopren som gör att det sluter tätt. Visst, det samlas lite luft runt benen som inte kommer ut så lätt, MEN det håller vattnet ute ur byxorna när jag hamnar under... och i alla fall JAG gör det några gånger om året Jag har varit med om att dras med i Piteälvens vårflod, hamna under vattnet, flyta ca 4-7 meter i strömmen innan jag kommer mig upp, är sjöblöt från hjässan ner till bältet, men under bältet och neråt var jag knappt fuktig. Hade mina vadarbyxor där fyllts med vatten hade nog PA fått kasta ett bra kast med nymfen och kroka upp mig för att jag inte skulle hänga med ner till benbrytesforsen någon km neråt!
 12. hinkraka

  Vad fattas?

  Det finns flera företag som säljer tafsar med bra kvalla, Sameo är ett av den, Loop är ett annat. Jag rekommenderar inte folk att knyta egna tafsar när det finns så otroligt många fina tafsar och taperingar på dessa. Däremot rekommenderar jag alla att komplettera de färdigtaperade tafsarna med att knyta på tafsmaterial längst fram på tafsspetsen. Det har flera fördelar, och man får träna grinner och även kirurg =)
 13. hinkraka

  Vad fattas?

  Ska du bara använda rullen till en #6 lina så klarar du det och backing fint på rullen du har nu, anser jag. Vad gäller tafsar bör du köpa en rulle med tafsmaterial i snäppet tunnare material än spetsen på tafsarna och en rulle i samma tjocklek som spetsen på tafsarna är. Så kan du skarva på en bit varje gång, och anpassa längden efter dina behov =)
 14. Mipert: Om jag förstår dig rätt så frågar du såhär: Om kastvikten är lika, men fördelad på olika längd, vad utgör skillnaden vid vanliga kast och vilket är fördelaktigt vid längre kast? För det kan jag svara på rakt av. Annras får du förklara mer hur du menar =) En längre klump gör att kastet, vid motsvarande kraftisättning, tar längre tid att rulla ut och vända över. Det kräver lite längre pauser mellan stopp och start. Det ger även lite längre tid som lina kan skjutas innan klumpen vänder över. Så för längdkast, då skulle jag välja linan med längre klump, eftersom den ger mig längre skjut. (och längre skjut vill vi väl alla ha )
×
×
 • Create New...