Jump to content

Fritidsfiskare

Edgemember+
 • Content Count

  673
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About Fritidsfiskare

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 03/02/1971

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Mora

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jorgen_akersten@yahoo.se
 • Telefon
  0703575911

Recent Profile Visitors

1,765 profile views
 1. Laxen har redan börjat simma upp i Orkla. Tittar man på försöksnota i Agdenes så är laxen lite tidigare i år än som brukligt. Vad tror ni om årets fiske?
 2. Mx verkar ju vara ett trevligt spö. Speciellt om det liknar z-axis. Men nu ska jag vända lite på tråden. Har fått i uppdrag att bygga ett spö. Lina finns i vikt 12-13 gram. Vilken klass på spöt rekomenderas till den linvikten. Spöt är tänkt till bängbåge och smålaxfiske. Även klumplina kan komma att användas.
 3. Jag har fått i uppdrag att bygga ett spö till en vän. Han fiskar med följande två spön och vill ha ett liknande klass 7-8 för enhands laxfiske.Strömsländan SS High Modulus Super Graphite 7 klass6/7 och ett Super Graphit 6 klass 6/7. Vad är det för aktion på dessa spön och har någon tips på ev klinga? Detnär allt jag har gå på i dagsläget. Någon borde väl ha fiskat med något av dessa spön och vet hur dom jobbar.
 4. Tack Jonas. Jag har fått flera bra rekomendationer ang Orvis. Så jag slår till på Xxl och köper dom.
 5. Bra eller Anus? Jag har fått presenkort på xxl och mina reservvadare har gett upp. Rapala pro wear. Dom höll länge men nu är dom slut. Jag har nu vision ikon zip. Men som sagt, xxl har Guideline och Orvis vadare. Guideline verkar ingen gilla för dom verkar säljas med andningshål istället andastyg. Nåväl, Converitble top är dom vadare som jag kan köpa där. Är det vadare som håller tätt. Fiskar inte så mycket mer än ca 10 dagar/år nu för tiden varav 7 dagar i sträck i norge. Däremellan hänger dom på tork. Då är ju frågan som lyder. Köpa Orvis på xxl eller vision ikon någon annanstans?
 6. Nu kommer det både stor och mellanlax i mängder. Storlaxen harvredan passerat dom tre senaste årens totala fångst i Agdenes.
 7. Jag har aldrig öppnat den efter fiske. Ut med luften bara och upp en krok i ett litet förråd.
 8. Då borde det väl börja mögla innaför. Det har det aldrig gjort. Jag har ju haft den i minst 8 år. Om det kom in vatten innaför ytterhöljet borde mögel stortrivas.
 9. Min fc läcker alltså men det är inte det som är problemet. Jag har nya innerslangar så jag ska byta. Vad som hände sist jag var ut var att det läckte in vatten i ringen. Jag tror inte det ska vara så. Men kan det vara så att när det blir för lite luft i slangen så kan det komma in vatten inne i ringen. Då borde det ju kunna komma in lite även när den inte läcker och således börja mögla. Jag misstänker att yttertyget/bottenplasten läcker men tänkte vänta med att leta hål tills jag vet bättre.
 10. Om man ska tro på siffror så ser det ju lovande ut hittills. http://www.nina.no/Miljøovervåking/Lakseinnsig-til-fjordene/Lakseinnsig-til-Trondheimsfjorden
 11. Trean på Loe fiskar vi knappt längre. Den verkar ha fyllts upp med sten så den är väldigt grund första halvan. Men djupfåran vid stranden är ju djup dortfarande. Men ingen vet nåt bra sätt att fiska där. Plus att trappan ner börjar bli bra sliten. Min avatar är fångad på ettan. Utanför dubbelstenen.
 12. Har sett många bada på Lo, mitt emot Loe.
 13. Det ryktas junom storlaxår. Gaula har tagit bort 100cm-regeln just därför, det har man inte gjort i Orkla så där kan det inte bli storlaxår. Det ryktades ju om storlax även förra säsongen. Vi hade bra fiske i fjol. Och tack vara det relativt höga flödet slapp vi motfiske. Mycket snö borgar för bra flöden i Orkla.
 14. Jag ställde samma fråga förra året och det måste ju medges att det blev långt mycket bättren än 2014. Så vad tror ni om årets laxfiske?
×
×
 • Create New...