Jump to content

jkpg_20

Edgemember+
 • Content Count

  162
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About jkpg_20

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 09/25/1992

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  jönköping

Recent Profile Visitors

988 profile views
 1. Okej, tack för alla svaren Ja ska vänta in en stor kläckning, så får vi se vad som finns i ån!
 2. Hej! Jag har en liten å hemmavid som jag brukar fiska i lite då och då. I ån finns väldigt mycket öring, men mest smått! Men de gånger jag har varit där så har jag inte sett några vak. Men man kanske kan testa att blindfiska med torrfluga? Jag har bara fiskat med nymfer och det har gått bra. Men äter all öring på ytan? Eller finns det fiskar som lever hela sitt liv och bara äter under ytan?
 3. Idag vart det en eftermiddags tur till baltak igen! Börjar med att czech-nymfa i djuphålan ovan första bron, tar ett par fiskar ganska fort! Plötsligt ser jag ett vak, sen ett vak till. Jag ser bäcksländor i massor, knyter på en kläckare! Andra driften över fisken... sluurp, årets första fisk på torrfluga är landad, en underbart vacker öring. Torrflugefisket fortsätter i en drygt timma och jag landade 4 fiskar till, alla öringar. Efter det slutade fisken att vaka och det va bara att börja nymfa igen, och det funkade ju lika bra som alltid!
 4. Jag bor i jönköping, och fiskar väl oftast i hökensås och baltak! Men testar mer än gärna lite nya ställen!
 5. Igår va det dags för en ny tur till baltak. Jag och en polare lämnade jönköping vid 5 på morgonen för att vara framme och påklädda till kl 6. Vid den tiden va vi ensamma i hela ån, inte så konstigt med tanke på påskafton dagen innan. Jag började som vanligt med att fiska av "homepool", utan resultat. Jag gick vidare ner till hålan ovan bron och där tog jag mina tre första fiskar för dagen, alla låg väl på runt kilot. Men sen testade vi ett nytt ställe i ån, där jag aldrig varit förut. Lite svåråtkomligt men vilket fiske vi hade, jag tog fisk i 5 kast i rad och det va ingen dåliga fiskar. Och där fiskade vi nästan resten av dagen. Skit kul! Helt klart värt ansträngningen för att komma dit. Riggen för dagen var en husmask som endfluga, mellanflugan var en nattsländelarv och toppflugan var en liten nymf. Helt outstanding! Fiskarna från vår dubbeldrill. Action bild
 6. Jasså, vad trevligt! Har du några fina vatten i göteborg?
 7. Tjena! Blev lite sugen på att starta upp en dagbok så här på vårkanten. Mitt namn är Emil, bor i Tenhult Ca 1 mil öster om Jönköping. Jag kommer ta studenten nu till sommaren, alltså mer tid till fiske Jag fiskar väl först och främst i Baltak och Hökensås, men försöker klämma in minst en fjälltripp varje år oftast fler! Ja vad ska ja berätta mer? premiärtur till Baltak! I onsdags hade jag ett fint fiske i baltak. Jag kom väl fram till parkerningen vid 9-tiden, på med grejorna fort som bara den och börjar med att fiska av poolen nedan odlingen, tog väl kanske 5 kast innan första regnbågen högg på min ändfluga som var en husmasksimitation. Det var en liten grann regnbåge på cirkus 7hg. Jag begav mig sedan ner till djuphålan ovan första bron och där ja. Där fanns det fisk! Hungriga var dom också Fortsatte med min grovt förtyngda husmask och tog fisk efter fisk. Största fisken vägde runt 3 kg, blev inte så mycket bilder dock, inte lätt när man är själv, dessutom med en blöt hand och en iphone Fin öring som högg på en nattsländelarv. Aggressiv lekhane. Jag fiskar oftast själv, så är den nån som vill hänga på så är det bara att höra av er!
 8. Vad sägs om att ta en tur på onsdag eller torsdag, fisket har kommit igång ordentligt där uppe nu! Nån som ska med?
 9. Nope, blev ingen tur i helgen! Men det lutar åt att jag kommer iväg på onsdag, någon ska med?
 10. Kul att höra, fisket börjar verkligen ta fart nu! Såg också att du va från jönköping, kanske ska ta en tur tillsammans nån gång?
 11. jkpg_20

  tjeck nymf

  fiskedags.nu va en kanon sida, exakt en sån jag letade efter, så nu är det beställt och klart! tack för tipset
 12. jkpg_20

  tjeck nymf

  Tjena! Tänkte bara var ni köper material till era tjeck nymfer? Har kollat runt på de flesta ställena, men hittar inget bra! Undantaget är en engelsk sida.
 13. Jasså det är så det ligger till. Ja spafors sträckan är ju grymt fin, det vore en dröm att kunna få fiska på ett vildöring bestånd där! Men vad är det för åtgärder som behövs göras? Mycket pengar som behövs?
×
×
 • Create New...