Hoppa till innehåll

jkpg_20

Edgemember+
  • Antal inlägg

    162
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Allt postat av jkpg_20

  1. Okej, tack för alla svaren Ja ska vänta in en stor kläckning, så får vi se vad som finns i ån!
  2. Hej! Jag har en liten å hemmavid som jag brukar fiska i lite då och då. I ån finns väldigt mycket öring, men mest smått! Men de gånger jag har varit där så har jag inte sett några vak. Men man kanske kan testa att blindfiska med torrfluga? Jag har bara fiskat med nymfer och det har gått bra. Men äter all öring på ytan? Eller finns det fiskar som lever hela sitt liv och bara äter under ytan?
  3. Idag vart det en eftermiddags tur till baltak igen! Börjar med att czech-nymfa i djuphålan ovan första bron, tar ett par fiskar ganska fort! Plötsligt ser jag ett vak, sen ett vak till. Jag ser bäcksländor i massor, knyter på en kläckare! Andra driften över fisken... sluurp, årets första fisk på torrfluga är landad, en underbart vacker öring. Torrflugefisket fortsätter i en drygt timma och jag landade 4 fiskar till, alla öringar. Efter det slutade fisken att vaka och det va bara att börja nymfa igen, och det funkade ju lika bra som alltid!
  4. Jag bor i jönköping, och fiskar väl oftast i hökensås och baltak! Men testar mer än gärna lite nya ställen!
  5. Igår va det dags för en ny tur till baltak. Jag och en polare lämnade jönköping vid 5 på morgonen för att vara framme och påklädda till kl 6. Vid den tiden va vi ensamma i hela ån, inte så konstigt med tanke på påskafton dagen innan. Jag började som vanligt med att fiska av "homepool", utan resultat. Jag gick vidare ner till hålan ovan bron och där tog jag mina tre första fiskar för dagen, alla låg väl på runt kilot. Men sen testade vi ett nytt ställe i ån, där jag aldrig varit förut. Lite svåråtkomligt men vilket fiske vi hade, jag tog fisk i 5 kast i rad och det va ingen dåliga fiskar. Och där fiskade vi nästan resten av dagen. Skit kul! Helt klart värt ansträngningen för att komma dit. Riggen för dagen var en husmask som endfluga, mellanflugan var en nattsländelarv och toppflugan var en liten nymf. Helt outstanding! Fiskarna från vår dubbeldrill. Action bild
  6. Jasså, vad trevligt! Har du några fina vatten i göteborg?
  7. Tjena! Blev lite sugen på att starta upp en dagbok så här på vårkanten. Mitt namn är Emil, bor i Tenhult Ca 1 mil öster om Jönköping. Jag kommer ta studenten nu till sommaren, alltså mer tid till fiske Jag fiskar väl först och främst i Baltak och Hökensås, men försöker klämma in minst en fjälltripp varje år oftast fler! Ja vad ska ja berätta mer? premiärtur till Baltak! I onsdags hade jag ett fint fiske i baltak. Jag kom väl fram till parkerningen vid 9-tiden, på med grejorna fort som bara den och börjar med att fiska av poolen nedan odlingen, tog väl kanske 5 kast innan första regnbågen högg på min ändfluga som var en husmasksimitation. Det var en liten grann regnbåge på cirkus 7hg. Jag begav mig sedan ner till djuphålan ovan första bron och där ja. Där fanns det fisk! Hungriga var dom också Fortsatte med min grovt förtyngda husmask och tog fisk efter fisk. Största fisken vägde runt 3 kg, blev inte så mycket bilder dock, inte lätt när man är själv, dessutom med en blöt hand och en iphone Fin öring som högg på en nattsländelarv. Aggressiv lekhane. Jag fiskar oftast själv, så är den nån som vill hänga på så är det bara att höra av er!
  8. Vad sägs om att ta en tur på onsdag eller torsdag, fisket har kommit igång ordentligt där uppe nu! Nån som ska med?
  9. Nope, blev ingen tur i helgen! Men det lutar åt att jag kommer iväg på onsdag, någon ska med?
  10. Kul att höra, fisket börjar verkligen ta fart nu! Såg också att du va från jönköping, kanske ska ta en tur tillsammans nån gång?
  11. jkpg_20

    tjeck nymf

    fiskedags.nu va en kanon sida, exakt en sån jag letade efter, så nu är det beställt och klart! tack för tipset
  12. jkpg_20

    tjeck nymf

    Tjena! Tänkte bara var ni köper material till era tjeck nymfer? Har kollat runt på de flesta ställena, men hittar inget bra! Undantaget är en engelsk sida.
  13. Jasså det är så det ligger till. Ja spafors sträckan är ju grymt fin, det vore en dröm att kunna få fiska på ett vildöring bestånd där! Men vad är det för åtgärder som behövs göras? Mycket pengar som behövs?
  14. Tråkigt att det inte blev någonting av det, då vattnet och omgivningen är otroligt fin! Men än är det väl inte för sent, eller vad tror ni? Om det finns några intresserade så kanske vi ska göra ett försök? Jag är verkligen sugen, då jag bara bor en kvart där ifrån! Hör av er
  15. Okej hälsa ska jag definitivt göra, vet dock inte om jag kommer känna igen dig Vet du om Samuel körde med flyt eller sjunk, vilka flugor som funkar så här dags på året?
  16. funderar på att ta en tur till baltak på söndag, någon som har varit där nyligen? Vattennivån ska ju i och för sig vara ganska så hög, men isen är iallafall borta så chans för fisk bör det nog finnas!
  17. Självklart har mina flugor kommit fram också kanon fina flugor allihopa, ska försöka testa dom till helgen!
  18. fy satan vilken bjässe! Bara att gratulera hogmark
  19. ja, verkligen hörde nånting om en liten rymning
  20. Jag och blom här på forumet ska dit imån igen, någon mer som ska dit. Alltid kul att träffa nya människor
  21. Var där nu i söndags, dagen börjar med att man tittar ut genom fönstret och ser att regnet piskar mot gatan. Aja vi hade bestämt att vi skulle ut, och väl var väl det för tydligen så tål inte flugfiskare regn. Det var alltså inte alls mycket folk, BRA! Himlen klarnade till och med upp vid 12 tiden. Fisket va väl helt okej, tog många av mina fiskar på torrt, det är ju alltid kul
  22. Hade tänkt att binda en variant av husmask, hoppas det blir bra
  23. Ska dit i helgen för lite torrflugefiske ska dit ensam, så någon som är sugen på att hänga med?
×
×
  • Skapa ny...