Jump to content

Tuben

Members
 • Posts

  319
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Tuben last won the day on May 22

Tuben had the most liked content!

About Tuben

 • Birthday 12/11/1975

Information

 • Bostadsort
  Luleå

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  tobbe_barck@hotmail.com
 • Telefon
  0706666656

Recent Profile Visitors

3,102 profile views

Tuben's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

81

Reputation

 1. Någon som vill byta sin Skagit eller Scandi body i intermediate, runt 500-520gr, mot min SA Skagit Extreme int. 560gr. Även FIST 510gr intressant.
 2. Intresserad av att sälja din Scandi Body istället?

  1. Tuben

   Tuben

   Inte i dagsläget. Bytte till mig den och har inte hunnit testa den. Är lur på att den är lite tung men vill testa innan jag gör mig av med den(om ingen nappar på bytet).

   Med vänlig hälsning, Tobias 

 3. Spot on vad gäller vikterna men fiskar hellre GL 3D för det lite djupare fisket (innan jag går på grainlinorna). Har kört SA 280gr till 12'6" 7/8 men där kör jag nu Rio ssvt #7.
 4. Jag kör 600gr till mitt Lpxe 16' men tycker det är tungt. Skulle vilja gå ner till 560gr där..
 5. Du kan gå ner i linvikt så att skagitklump + spets väger som lämplig scandiklump. Jag fiskar skagitklump, scandistyle, med runt 500gr på ett Cross S1 15'. Det bär ut allt i spetsväg upp till 15' i a f. Fungerar perfekt som scandi multitiplina i stil med t ex Rio Scandi vt. Lycka till!
 6. Det var den tråden jag sökte. Tack för den!
 7. Lite det jag var ute efter. Vill också minnas att detta diskuterats tidigare men hittar inte igen tråden. Var det pinklax som var ok och hur får man i s f tag i det? Brukar det finnas i matvarubutiken?
 8. Visst äter vi också annan fisk, om än inte i samma utsträckning som er. Ingen fisk är dock lika populär som laxen är hos barnen...
 9. Tog upp en lax för ett par år sedan, men när frun rynkade på pannan(pga dioxinet) vid servering insåg jag att det inte var lönt. Att äta östersjölax känns som det minst dåliga av de två nämnda alternativen men trots allt; Ska man verkligen servera något som man vet innehåller ett av världens giftigaste ämnen, till sina två småbarn?! Nä, inte känns det 100%igt...
 10. Vad serverar ni för lax hemma på middagsbordet? Alltså vilken typ av lax och härkomst är motiverbart både ur hälso- och miljösynpunkt? Norsk odlad går inte att motivera på något sätt och egenfångad dioxinstinn östersjölax tar också emot att servera till barnen hemma. Tragiskt! Barnen älskar lax men jag vet inte riktigt på vilket ben man ska stå på... /Tobias
 11. Till den brevlådan hittar jag sedan tidigare affärer men än är jag inte riktigt redo att göra mig av med träskon...
 12. Är det en scandi body s4 du menar så går det säkert att häkta på en hyfsat tung/lång(15'?) t spets. Då börjar du nog komma ner en del i a f. Med en flyt eller int skagit klump är det, precis som Hannu säger, svårt att komma ner. Men med en s4 body och 15' t spets är vi tillbaka på det där med spölängd. Det ekipaget är betydligt lättare att lyfta ur vattnet med ett 15' spö än 14'! Jag har själv en sådan s4 body i klass 10 men har inte använt den ngt. Jag känner mig tryggare att fiska med en hel klump utan att behöva skarva på en tip under det tidiga fisket. Kanske inte har betydelse men det känns i a f bra med färre skarvar mellan mig och flugan när älven går hög och fisken är stor ...
 13. Jag kommer inte ner med flugan så mycket som jag vill, med skagit, under det tidiga fisket...
 14. Vi bor i ett lååångt land med väldigt olika förutsättningar. Tror inte Thomas (Belting) tänkt sig det till hans vårfiske, snarare till slutänden av säsongen .
×
×
 • Create New...