Jump to content

Ternevid

Members
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ternevid

 1. Ternevid

  Nytt PB

  Dagens gäddfiske avslutades lite tidigare än vad jag hade tänkt. Efter att ha fiskat c:45 minuter hade jag fått 2 mindre gäddor när det sög till riktigt ordentligt i flugan. Det kändes direkt att det här var en stor gädda som hade huggit. Den drog runt mig i 5-10 minuter innan jag fick in den till flytringen och skulle lyfta upp den när den dök och simmade under mig. Eftersom jag hade spöt rakt upp hann jag inte med utan spöt böjdes lite för mycket och spöt knäcktes vid topp holken. Efter en liten stund fick jag upp den i knät och kunde paddla mig in till land för vägning och fotografering. Kul med gäddan som vägde 8.2 kg men lite synd med spöt. Kanske finns det någon som har delen under toppen till ett Le Cie 10´8F 4-delat att sälja till mig.
 2. Tack för tipset. Dom såg helt ok ut, och priset var otroligt bra.
 3. Jag undrar om det finns någon som vet vilka simfenor som passar till Simms neoprenvadare? Stövlarna på dom vadarna är alldeles för stora för mina gamla simfenor.
 4. Du får se till att laga ringen nu så att vi kan fiska lite gädda snart. // Stefan
 5. Jag är väl ingen expert på Bråviken men när vi varit där så har vi fiskat i Bodaviken och Djupvik och vi har fått fisk varje gång. Det är nog som Sasse skrev att badplatsen i Bodaviken är ett av dom bästa ställena.
 6. Är det någon som vet om det har frusit på i Bråviken nu dom sista dagarna när det varit ganska kallt. Vi är nämligen några stycken som tänkte prova lyckan på lördag.
 7. Är det någon som har provat att flugfiska från land i Bråviken än eller är för tidigt? Mellan vilka datum är det fiskeförbud vid utloppen? Och givetvis vill jag tips på bra ställen, jag fiskade i Boda i vintras/våras och det gick väl hyfsat. ( Om det är ok med 2 öringar på 3 fiskedagar )
 8. Fick svar på mitt mail från dom att dom tyckte dom var väldigt tydliga med israpporterna på sin hemsida och telefonsvarare. Jag kan nog inte hålla med om det när senaste uppdateringen var 20 november... I vilket fall som helst så var det tydligen is överallt.
 9. Det är bara en telefonsvarare på det numret och den uppdaterades 20 november så där får man inte mycket hjälp.
 10. Är det någon som vet om det fortfarande ligger is på Kviddtjärn?
 11. Jag och en kompis ska åka till Baltak imorgon och vi har aldrig varit där så jag skulle vara tacksam om lite tips om flugval och "heta platser"
 12. 3 st blanka, den stora var ej färgad men något smal.
 13. Vi var fyra stycken och fiskade i Boda fredag och lördag. Vi tog 2 på fredagen (den största på 70cm)och 2 på lördagen. Riktigt bra fiske förutom att det kanske blåste lite väl mycket på eftermiddagarna. :)
 14. Jag har en fråga angående isläget i Bråviken nu efter senaste veckans kyla. Vi är några stycken som åker från Kristinehamn för fiske nu på fredag och lördag. Det vore lite tråkigt att komma dit och upptäcka att det ligger is så att det inte går att vada ut till fiskbart vatten :-. Vi ska bo på Kolmårdens camping så vi kommer nog att fiska där i närheten.
×
×
 • Create New...