Jump to content

Laxarnas prins

Members
 • Posts

  1,594
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Laxarnas prins last won the day on May 16 2022

Laxarnas prins had the most liked content!

Information

 • Bostadsort
  West Coast

Recent Profile Visitors

4,745 profile views

Laxarnas prins's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

179

Reputation

 1. (En norsk vän har praktiserat detta fiske långt innan jag hört uttrycket Skagit. Han har en perfekt timad teknik som lämpar sig extra väl där bakkast är svårt. Han hade en flytande bakdel, ca halva linan. Sen kunde byta ut halva linan med olika sjunkande delar i ögelsystem. De sjunkande delarna var från vanliga DT-linor. ) Bernt och andra här har gett dig fina svar på en fråga som kan vara en djungel att reda ut. Lycka till?
 2. Håller med Line-speed i mycket. Men ska ta vaccinet så fort jag kan för att främst träffa min ensamma mamma, för att minimera smittspridning och för att kunna göra den resa som jag inte kunnat sedan mars 2020!!!! Mina vänner som är läkare kommer alla att ta vaccin. De om någon bör ju veta att vaccin är bra!
 3. Förr då jag startade mitt fiske fanns inte monsterdyra vadare, men det fanns många vadare som läckte. <<<<<i dag vill jag hylla många vadare och min topp tre är: Simms, dyra men pålitliga som en Lutheransk fru. Två, Phatagonia, som namnet vill återspegla, hård natur och bra hållbarhet. Guideline som jobbar hårt för att slå sig in som en av de stora och det är bra att utmana för då är man ofta som bäst. Sen är Vision och andra märken goda utmanare vilket ställer alla aktörer på krav, detta gillar jag då prestanda ökar!!!
 4. Det är inte orimligt att någon norsk fiskare köpte hans plats förra året. Den säsongen var enligt många unik fångstmässigt. Jag tycker att det var rent av ohyfsat då kompisen fiskat där sedan 15 år....
 5. Han försökte få vallägaren att gå halva vägen men fick till svar att denne hade utgifter. Kompisen vill ju fiska där men känner att glädjen försvinner.
 6. Tilläggas ska att min kompis betalt 18000 nok för två veckors fiske 2020 som han inte fick tillbaka. Och som grädde på moset måste han betala 18000 till för att få sin plats i 2021 annars går den till någon annan.... Han överväger tungsint att lämna sin plats, vilket jag kan förstå.
 7. Sen tror jag inte fullt ut på att vaccin kommer att ge oss inträde i Norge även denna sommar. Pratade nyligen med en svensk kompis som fiskat på ett vall i Gaula i många år. Han fick inte komma och fiska för vallägaren 2020 även om kompisen gjort karantän innan fisket. Norrmännen som fiskade på vallet hade krävt att inga utlänningar skulle fiska där 2020 pga pandemin. Vallägaren hade även sagt att han inte skulle räkna med att få fiska denna sommar 2021 heller.....
 8. Lite off topic, men vaccin kommer nog inte per automatik att ge oss rätten att resa ex till Norge i sommar.
 9. Som sagt så hoppas jag på att bli vaccinerad innan sommaren och att det ger ett slags fripass att resa. Men vaccinleverantörer litar jag inte fullt ut på. Jag litar inte heller på de som jobbar med pandemin vad gäller FHM, regering, journalister och vaccinsamordnare. Min vän fick rätt förra året, få svenskar kom in i Norge förra året (vilket denna slinga handlar om, läs början så förstår du). Jag undrar hur det ser ut till sommaren? Sverige misslyckas med det mesta som går att misslyckas med, i Norge och Sverige sprids en mutation. I fråga om mutation står kanske Sverige lite starkare då vi haft en långt vidare spridning av Covid än Norge. Det ser tyvärr just nu illa ut i Norge och i Sverige åker vi på smäll efter annan, just nu med dålig planering kring vaccinationer. Jag håller tummarna för att man får de två sprutorna innan maj vilket vaccinsamordnare i mitt län sagt.....
 10. Självklart tjänas det pengar på vaccinet, säkert ofantliga belopp. Men vi betalar skatt i Sverige och då ska skydd som vaccin ingå. Folk tjänar pengar, ofantliga summor på annat som irriterar mig mer ex privata äldreboenden, privata skolor, privata vårdcentraler och privat vård, det stör mig mer. Våra politiker har under årtionden nedmonterat trygghet, skyller på varandra och förlorare blir ex vårdtagare och utsatta. Tänk att vara gammal och inte kunna/våga umgås med nära och kära för att vi inte vaccinerar oss och i bakhuvudet gnagr tanken på att livet är utstakat och på slutänden... Jag välkomnar vaccinet.
 11. Om RNA-vaccin är det jag tror mot Covid vill jag tro att fördelarna är fler än nackdelarna. För att ge människor skydd, inte minst de äldre som vi uppenbart har svårt att skydda, för ekonomin på stort och i smått, för att folk ska kunna umgås något mer normalt, för att kunna se fotbollsmatchen, för att kunna gå till sitt arbete, för att kanske unna sig en resa.?
 12. Hej på er. Jag och mina fina norska vänner satt uppe i vårt grannland en natt förra året i augusti. Lägereldens lågor gav våra ansikten orangea och dova konturer, till detta hörde vi det vackraste ljud som finns i form av strömmande vatten. Svenska öl, norsk konjak, doften av kokkaffe samt våfflor med brunost tillagade över eld gav en episk känsla. Samtalen var trevliga och omväxlande men som sig bör diskuterades laxens ve och väl. Det stöttes och blöttes om hur vi ska säkra laxens framtid i stort och smått. I smått var alla eniga om att kvotering var bra! Samtalet gled in på C/R som de flesta av oss praktiserat sedan många år men även att C/R bör kvoteras. Jag sa att detta redan sker i ex Ätran på den svenska västkusten. Denna natt, stärkta av stunden och etanol blev vi ense om att även C/R bör ha sina regler och kvoteringar, allt för att tänka på laxen som enligt nya finska studier plågas lax stressmässigt under en fight. Till detta sitter gälarna på en lax så nära munnen då laxen har ett så mycket mindre huvud än ex en gädda. Trekrok och tvåkrok med hulling vid tänkt C/R förbannade vi denna magiska natt, då vi alla sett och erfarit hur trekrok med hulling ordagrant fått bändas och slitas ur munnen på stackars laxar samtidigt som blod ofta rinner från munnen! Vi mötte en gryning så vacker, född av moder natt och kvar från natten var älvens förföriska brus och vårt nya slagord, Limit your kill and limit your release???☕???
 13. Hej på er. Jag och mina fina norska vänner satt uppe i vårt grannland en natt förra året i augusti. Lägereldens lågor gav våra ansikten orangea och dova konturer, till detta hörde vi det vackraste ljud som finns i form av strömmande vatten. Svenska öl, norsk konjak, doften av kokkaffe samt våfflor med brunost tillagade över eld gav en episk känsla. Samtalen var trevliga och omväxlande men som sig bör diskuterades laxens ve och väl. Det stöttes och blöttes om hur vi ska säkra laxens framtid i stort och smått. I smått var alla eniga om att kvotering var bra! Samtalet gled in på C/R som de flesta av oss praktiserat sedan många år men även att C/R bör kvoteras. Jag sa att detta redan sker i ex Ätran på den svenska västkusten. Denna natt, stärkta av stunden och etanol blev vi ense om att även C/R bör ha sina regler och kvoteringar, allt för att tänka på laxen som enligt nya finska studier plågas lax stressmässigt under en fight. Till detta sitter gälarna på en lax så nära munnen då laxen har ett så mycket mindre huvud än ex en gädda. Trekrok och tvåkrok med hulling vid tänkt C/R förbannade vi denna magiska natt, då vi alla sett och erfarit hur trekrok med hulling ordagrant fått bändas och slitas ur munnen på stackars laxar samtidigt som blod ofta rinner från munnen! Vi mötte en gryning så vacker, född av moder natt och kvar från natten var älvens förföriska brus och vårt nya slagord, Limit your kill and limit your release???☕???
 14. Citat från Norges stadsminister: Norges statsminister ber nu invånarna om mindre coronamobbing gentemot svenskar. – Vi får inte låta en coronaskam ödelägga det nordiska samarbetet, säger Norges statsminister Erna Solberg till Sveriges Radio Ekot. Solberg är bekymrad över rapporter om dåligt bemötande mellan människor i Norge.
×
×
 • Create New...