Jump to content

salmo prutta

Members
 • Content Count

  1,022
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

salmo prutta last won the day on March 24 2018

salmo prutta had the most liked content!

Community Reputation

209 Excellent

About salmo prutta

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 07/06/1967

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  rickard.bergsten@hotmail.com
 • Telefon
  0735911357

Recent Profile Visitors

2,486 profile views
 1. Jag njuter inte av att döda, men gör det med väldigt ringa samvetskval. Tycker inte om djurhållning och har i princip inte ätit kött på 20-25 år men hjälper vänner med slakt och styckning och vispat grisblod i timmar vid avkylning. Man är en komplicerad varelse. Äter fisk och avlivar snabbt och effektivt och försöker vara snabb och skonsam vid C/R. Kör alltid hullingslöst och snällt håvgarn. Tror inte att jag skulle ge mig ut på fisketur i tanken att absolut ej ta med något hem, däremot kan jag släppa allt en halv säsong pga av att fisk (HÖ) varit för liten eller stor. Så mitt mål med fisket är att ta med mig god mat hem, men det sker alltför sällan... Rickard.
 2. Jag cyklade ensam runt på Island en månad i september i regn och storm och började döpa mina prylar. Den evigt våta sovsäcken hette Dryper, mitt uppblåsbara liggunderlag blev Barbara och cykeln tror jag döptes till Rövhamre. Jag skrev vykort hem (pre-internet) och folk blev riktigt oroliga. Jag namnger fortfarande mina prylar, men i hemlighet... Rickard.
 3. Det är lite svårt att beskriva. Linan är fortfarande flytande, men drar man i linan med spötoppen under ytan så får man ned linan genom vågorna där den liksom svävar i vattnet, låter man den vara flyter den saaakta upp men fiskar man vidare så stannar den kvar. Jag smörjde in ordentligt med tiemco sjunklinegucka och återsmörjer när den är trög att kasta, har mer med kastandet att göra än flyt/sjunk. Rickard.
 4. Jag har tänkt Hö&Gös tanke åt andra hållet. Jag smörjer flytlinan med sjunklinemedel och får en usel flytlina, eller som jag ser det en bra fungerande havsöringslina till nattfisket. Funkar fint. Rickard.
 5. Ett sätt att minska förtreten är att binda upphängarflugan i en knappt 1 dm lång tjock tafs (0,30) som sitter i tippetringen. Då sticker den ut och minskar trasslet. Annars går det att binda en tunnare tafsbit i krokböjen på huvudflugan och ha en mindre/lättare fluga längst bak. Fast det brukar djävlas förr eller senare. Kör nästan alltid en fluga åt gången. Att jag kastar som en kratta bidrar väl till upplevelsen. Rickard.
 6. IJag har en ramsa som kan vara till hjälp: - Sjunger fågeln = bofink, simmar den = anka. Bits ankan = svan. 🤓 Det kommer man långt med. Såg för övrigt en rödstjärt i somras i Biskopsgården i det området varifrån man mest rapporterar skjutningar... Den var mycket vacker. Rickard.
 7. Ett hus vid havet i Bohuslän. Någon kilometer bort rinner det ut en älv och en kilometer åt andra hållet ligger en insjö med grov abborre. Utom hörhåll men inom gångavstånd ligger det en liten tågstation med pendelavstånd till Göteborg. I bottenvåningen finns ett riktigt stort rum med 3-4 meters takhöjd, kupolformat, med glasvägg mot havet (och min brygga så jag har båtarna under uppsikt). I rummet finns en öppen spis med några fåtöljer framför. På andra sidan rummet finns en köksdel med fönsterrutor vid arbetsbänken så man kan titta ut när man lagar mat. I ett hörn står flugbindningsbordet samt ett pusselbord med bra punktbelysning och i mitten av rummet ett pingisbord. På baksidan av detta stora rum ligger badrum och sovrum samt trappan upp till tornet där man kan sitta i mörkret och dricka whisky i höststormarna och se blixtarna lysa upp vågtopparna. Har någon detta till salu för några hundra tusen går det bra att skicka PM. Rickard.
 8. En bult är slät. Ska den ha hål och saxpinne blir den en länkbult... bara för att... för att... 😂😈. Rickard.
 9. Det vore intressant att veta vad för slags rulle det är och vilken broms den har. Inkapslad broms, korkbroms eller enkel klickbroms osv. Är det bromsen som fryser eller är det själva spolen som fastnar i huset? Jag hade en gammal Okuma Airframe som trilskade i kylan och som jag smörjde spolen med ett medel som man smörjer billister vintertid (Biltema). Det löste mitt problem. Rickard.
 10. Även jag var ute med en mjuk #6... Hade lite småryck och hugg men inget som direkt hetsade upp mig. Kompisen släppte tillbaks en under måttet. Kvällen var mer rolig för att det tokblåste än att det var en fantastisk fiskedag. Fast kaffe, gott sällskap och frisk luft gör susen för humöret. Att vattenståndet hann stiga över nivån på vadarbyxorna på hemvägen då vi vadade iland fick oss att fnissa i falsett. Det kalla havsvattnet som strilade ned i skrevet gjorde sitt till. Rickard.
 11. Måste väl erkänna att jag varit ännu nöjdare med en fisk i håven, fast det var en fantastisk fisketur. Skickar med en bild på min favoräka just nu 😈. Bunden på #6 Jensen Danish Seatrout
 12. Var ute en snabbis ikväll. Från ca 19:00 till ~20:15. Drillade ca 7-8 stycken rejäla klunsar utan att lyckas få dem i håven, största ca 2,5 kg!( Här gissar jag bara, även om de vältrar sig i ytan framför fötterna så är det ändå bara gissningar...). Ca 8-9 m/s och hög sjö gjorde sitt till. Kanonfiske även om ingen kan räknas som fångst. Tog på mörka räkor. Västra Hisingen. Rickard.
×
×
 • Create New...