Jump to content

salmo prutta

Members
 • Content Count

  1,025
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

salmo prutta last won the day on June 8

salmo prutta had the most liked content!

Community Reputation

220 Excellent

About salmo prutta

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 07/06/1967

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  rickard.bergsten@hotmail.com
 • Telefon
  0735911357

Recent Profile Visitors

2,508 profile views
 1. Hoppas komma ut ett par timmar ikväll Fick binda minibaitfish till mitt #4 spö (#6 kvar i stan). UV-dubb och grizzlyfjäder, så nära fångstgaranti man kan komma. Rickard.
 2. En kortis ikväll mellan kl.20:30-22:00. Ganska blåsigt och bara ett TFO BVK 486 att fiska med. Satte på en liten märla och fick två strax över måttet och tappade en i samma storlek. Söder om Marstrand. Rickard.
 3. När jag inser hur jag angriper andra problem i livet så ser det mörkt ut för planeten... 1. Jag skulle må bra av att gå ned 10 kg i vikt. Ett sätt är att äta lite mindre och röra på mig mer. Det gör jag inte. 2. Har fått ont i ryggen och gått till en naprapat som har gjort underverk men samtidigt sagt att jag måste göra grovjobbet genom stretchövningar. Jag har skrivit ut 3 exemplar av övningarna, läst dem ett otal gånger och planerat in dem varje dag. Har inte börjat ännu. 3. Jag tror på vad majoriteten av forskarna säger om miljöpåverkan och vårt destruktiva leverne... Tar bilen varannan dag till jobbet utan anledning fast det är enkelt att cykla. Ska flyga till Malta till på semestern. Tar oftast bil till fiske fast det egentligen är cykelavstånd. Detta gör att jag känner mig sorgsen inför mänsklighetens framtid på vår planet. Rickard.
 4. Jag njuter inte av att döda, men gör det med väldigt ringa samvetskval. Tycker inte om djurhållning och har i princip inte ätit kött på 20-25 år men hjälper vänner med slakt och styckning och vispat grisblod i timmar vid avkylning. Man är en komplicerad varelse. Äter fisk och avlivar snabbt och effektivt och försöker vara snabb och skonsam vid C/R. Kör alltid hullingslöst och snällt håvgarn. Tror inte att jag skulle ge mig ut på fisketur i tanken att absolut ej ta med något hem, däremot kan jag släppa allt en halv säsong pga av att fisk (HÖ) varit för liten eller stor. Så mitt mål med fisket är att ta med mig god mat hem, men det sker alltför sällan... Rickard.
 5. Jag cyklade ensam runt på Island en månad i september i regn och storm och började döpa mina prylar. Den evigt våta sovsäcken hette Dryper, mitt uppblåsbara liggunderlag blev Barbara och cykeln tror jag döptes till Rövhamre. Jag skrev vykort hem (pre-internet) och folk blev riktigt oroliga. Jag namnger fortfarande mina prylar, men i hemlighet... Rickard.
 6. Det är lite svårt att beskriva. Linan är fortfarande flytande, men drar man i linan med spötoppen under ytan så får man ned linan genom vågorna där den liksom svävar i vattnet, låter man den vara flyter den saaakta upp men fiskar man vidare så stannar den kvar. Jag smörjde in ordentligt med tiemco sjunklinegucka och återsmörjer när den är trög att kasta, har mer med kastandet att göra än flyt/sjunk. Rickard.
 7. Jag har tänkt Hö&Gös tanke åt andra hållet. Jag smörjer flytlinan med sjunklinemedel och får en usel flytlina, eller som jag ser det en bra fungerande havsöringslina till nattfisket. Funkar fint. Rickard.
 8. Ett sätt att minska förtreten är att binda upphängarflugan i en knappt 1 dm lång tjock tafs (0,30) som sitter i tippetringen. Då sticker den ut och minskar trasslet. Annars går det att binda en tunnare tafsbit i krokböjen på huvudflugan och ha en mindre/lättare fluga längst bak. Fast det brukar djävlas förr eller senare. Kör nästan alltid en fluga åt gången. Att jag kastar som en kratta bidrar väl till upplevelsen. Rickard.
 9. IJag har en ramsa som kan vara till hjälp: - Sjunger fågeln = bofink, simmar den = anka. Bits ankan = svan. 🤓 Det kommer man långt med. Såg för övrigt en rödstjärt i somras i Biskopsgården i det området varifrån man mest rapporterar skjutningar... Den var mycket vacker. Rickard.
 10. Ett hus vid havet i Bohuslän. Någon kilometer bort rinner det ut en älv och en kilometer åt andra hållet ligger en insjö med grov abborre. Utom hörhåll men inom gångavstånd ligger det en liten tågstation med pendelavstånd till Göteborg. I bottenvåningen finns ett riktigt stort rum med 3-4 meters takhöjd, kupolformat, med glasvägg mot havet (och min brygga så jag har båtarna under uppsikt). I rummet finns en öppen spis med några fåtöljer framför. På andra sidan rummet finns en köksdel med fönsterrutor vid arbetsbänken så man kan titta ut när man lagar mat. I ett hörn står flugbindningsbordet samt ett pusselbord med bra punktbelysning och i mitten av rummet ett pingisbord. På baksidan av detta stora rum ligger badrum och sovrum samt trappan upp till tornet där man kan sitta i mörkret och dricka whisky i höststormarna och se blixtarna lysa upp vågtopparna. Har någon detta till salu för några hundra tusen går det bra att skicka PM. Rickard.
 11. En bult är slät. Ska den ha hål och saxpinne blir den en länkbult... bara för att... för att... 😂😈. Rickard.
 12. Det vore intressant att veta vad för slags rulle det är och vilken broms den har. Inkapslad broms, korkbroms eller enkel klickbroms osv. Är det bromsen som fryser eller är det själva spolen som fastnar i huset? Jag hade en gammal Okuma Airframe som trilskade i kylan och som jag smörjde spolen med ett medel som man smörjer billister vintertid (Biltema). Det löste mitt problem. Rickard.
×
×
 • Create New...