Jump to content

Ban

Members
 • Content Count

  55
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About Ban

 • Rank
  Member
 • Birthday 08/14/1960

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Västerås

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  xooxo@bredband.se
 • Telefon
  070301904

Recent Profile Visitors

2,030 profile views
 1. Ha ha, såna här du fiskar med dina rullar Typ Guppi
 2. Håller med dig- enhands menar jag, inte att du inte kan något om 2 hands Min personliga åsikt- spön över 14 fot har vikten för mig en stor betydelse, har hittat ett nanospö på 15 fot som jag kan gå en vecka med utan att paja ryggen, sen med åldern blir det än mer viktigt att ha lätta ej topptunga spön.
 3. Dummaste jag hört, kanske gäller enhands, men står du utvadat till över höften och skall kasta en 750 g lina över en hårdström, här pratar vi minst 40m, så behöver man ha en 15 fotare eller större, då är varenda gramm viktigt. Väntar med spänning på 16-17 fots spön som bär dessa tunga linor och som är såpass lätta att man kan fiska en hel vecka utan att behöva sjukgymnastik nät man kommer hem
 4. Ban

  Havsöring på torrt

  Fått på torrt i Älvkarleby.I Norge mitt på dagen när ingen lyckas få någon kontakt, gick jag en repa i poolen med torrt, hade 3 fisk som var upp och högg, alla lossna, men ändå, man skall aldrig säga aldrig Fluga var hjorthårsfluga- fettad med v klippt fronthackel, samma som till öring och harr. Sen om man skall drilla en 3-5 kgs havsöring med 8-10ans torrflugekrok kan ha sina moraliska tvivler.
 5. NÄH, NÄ:inga fler ORiktiga Rullar! 

 6. Håller med Ismo, manliga grejer Ock inga små skitflugor, muddlern skall vara 12-15 cm Dock krävs det att man gymmar 2-3 ggr i veckan.
 7. Ban

  G Loomis Asquith

  Finns 2-hands på deras hemsida
 8. Varning för Addnaturs rea- köpte och betala en lampa på rean till havsöringsfisket, en vecka senare (finns fortfarande lampor kvar) mailar jag och får senare svar att de tappat bort lampan, ett par dagar senare säger de att lampan är slut och vill att jag skall köpa en annan lampa ur deras sortiment, otrevligt bemötande, samt att de skriver att det tar minst 7 dar innan pengarna skall sättas tillbaka på kontot. Utan lampa och utan pengarna i 2-3 veckor.... Undvik företaget, sprid gärna. Mvh Börje
 9. Mitt favoritspö, som nummer 2 kommer Method 12,5 #8
 10. Ban

  Flossing

  Älvkarleby med 12 grader i vattnet, då tas det 2-6 laxar om dagen, 5/7 årets högsta vattentemperatur med 21,58, då tas det 67 lax varav 2 på fluga. Intressant med fångststatistik
 11. Har kört #4 opticreek och optistream beroende på hur stort vatten jag fiskar, skall tilläggas att jag kastar mycket underhandskast.
 12. http://www.vasteras.se/kulturfritid/batlivmalaren/Sidor/fiske.aspx
 13. http://www.gysingeforsarna.se/main/ finns det bra information. Har inte varit där på ett tag, men man blir ibland förvånad på hur nära land öringen går när det är mycket vatten. Var mycket kläckning när jag var i Älvkarleby för någon vecka sedan- små dagsländor, ett par veckor före så var det små svarta bäcksländor, så insekter finns det. Vill inte harren ta, så pröva på öringen.
×
×
 • Create New...