Jump to content

jflyfishing

Edgemember+
 • Posts

  3,396
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

jflyfishing last won the day on February 2 2017

jflyfishing had the most liked content!

About jflyfishing

 • Birthday 03/31/1983

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Recent Profile Visitors

6,106 profile views

jflyfishing's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

224

Reputation

 1. Tackar så mkt! Kul att det uppskattas Musiken är i det själva programmet typ, sån där gratismusik. Så vet inte riktigt vad det är. Mest för att det ska kunnas godkännas av youtube.
 2. En enkel och snabb, och effektiv nattslända. Mycket nöje!
 3. Ett giftigt mönster när Bibio svärmar.
 4. Lite torrflugefiske-kärlek från våren
 5. Det som nån har nämnt i tråden, att kläckningarna har ju mkt med vart i landet man är och vad det finns för arter bla. Om jag utgår från vatten i Halland/Gbg där jag fiskar så är det Åsländor, Vassländor i början på säsongen. Dock har man Åsländor/Baetis hela säsongen från April fram till Sept/Oktober. Vassländor är framförallt i början på säsongen, både stora och små. April/Maj. Sen kommer Gul/Brun forslända i mitten på maj, och dom gula har man fram till sept. Men kläckningarna går i cykler. Även vulgata/Sjösandslända börjar i ca mitten Maj, 2-3 veckor som är "bra". Sen avtar. Sen Danica/åsandslända i slutet på maj/början på juni. Också ca 2-3 veckor som är "bra". Sen avtar det. Början/mitten på Juli så är det Röd Strömslända som kan kläcka i sjuka mängder om det finns i vattnet där man fiskar. Har en "peak" på ca 2-3 veckor, sen avtar det men håller på till sept oftast. Sen kan man ha en ny peak på Baetis/Åsländor när kylan/rusket börjar komma i slutet på augusti/sept. Dammsländor är ju lite halvintressant också, och som man oftast har i början och slutet på säsongen. Men som kläcker hela säsongen. Det finns även mängder med andra dagsländor som man inte lägger lika mkt fokus på, men som oftast inte kläcker i samma utsträckning som gör fisket intressant. Om jag skulle göra en dagslände-lista där vi flugfiskare lägger mest fokus så skulle den nog se ut så här: 1. Danica/Vulgata 2. Gul Forsslända 3. Åslända/Baetis 4. Annat skit... Under hela säsongen har man ju även bäcksländor, men oftast mest i början på säsongen. När värmen kommer i slutet på maj/juni så börjar det även kläcka mer nattsländor som håller på till sept/okt. Det som bestämmer mkt om hur kläckningar blir är oftast temperaturen/vädret. Sen kan det ju även ha med vattenkvalité och andra faktorer.
 6. Lite intresserad av Vision XO WF4 Om ingen köper den så kan jag bjuda 200 om du vill gå  med på det priset

  1. jflyfishing

   jflyfishing

   Jag hör av mig isåfall :)

    

 7. Vad kostar spöt? Eller blir det budgivning?

  1. jflyfishing

   jflyfishing

   Hej. 5000 kr har jag satt på det. 

 8. Jag och några kära vänner tog en tur ner till Slovenien i våras och fiskade/filmade lite. Hoppas det kan lysa upp lite nu i höstmörkret
 9. Ah då lär det finns en del övervintrare ute i havet. Hoppas på blanka och feta då
 10. Blir ca 10 dgr för mig i början på april. Otroligt taggad! Ska bli kul att se hur fisket blir den här våren
 11. Hörru Mattias! Kör på Super Hair! Det är klockrent Skulle tro att det är precis det du söker! //Jon
 12. Har exakt samma ståndpunkt idag, som då. Och alltid haft. Om du hade läst första inlägget i tråden. Så va syftet, och tanken med det inlägget att ställa frågan varför folk har så stort bekräftelsebehov i tidningar, bloggar, andra sociala medier att skryta med vad dom dricker, eller vad dom fiskar med för grejer? Vad har det med mitt eget havsöringsfiske, eller med en havsöringstävling att göra tycker du? Du borde ju veta vid det här laget varför vi anordnade dom tävlingarna? Har du inget vettigt att komma med, så fortsätta spela Candy Crush och tänk över vad du slösar din energi på... Du kan läsa vad jag skrev till Mauri ovan. Jag reagerade inte alls på att folk köper dyra grejer, utan att just skrytet i alla typer av sociala medier som finns. Men alla är vi olika, kolla dig själv tex, du har ju ett otroligt stort behov att fortfarande tjata sönder hål i huvet om något som du gråter dig själv till sömns om varje natt. Häll upp lite vatten i badkaret och gråtrunka där istället. Ingen bryr sig om vad du skriver Styrkekramar!
 13. Vet inte riktigt vad du menar? Med något av det du skriver faktiskt. Vänligen förklara Den som är duktig fångar mest havsöring. Så är fallet iaf
×
×
 • Create New...