Jump to content

jflyfishing

Edgemember+
 • Posts

  3,396
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by jflyfishing

 1. Tackar så mkt! Kul att det uppskattas Musiken är i det själva programmet typ, sån där gratismusik. Så vet inte riktigt vad det är. Mest för att det ska kunnas godkännas av youtube.
 2. En enkel och snabb, och effektiv nattslända. Mycket nöje!
 3. Ett giftigt mönster när Bibio svärmar.
 4. Lite torrflugefiske-kärlek från våren
 5. Det som nån har nämnt i tråden, att kläckningarna har ju mkt med vart i landet man är och vad det finns för arter bla. Om jag utgår från vatten i Halland/Gbg där jag fiskar så är det Åsländor, Vassländor i början på säsongen. Dock har man Åsländor/Baetis hela säsongen från April fram till Sept/Oktober. Vassländor är framförallt i början på säsongen, både stora och små. April/Maj. Sen kommer Gul/Brun forslända i mitten på maj, och dom gula har man fram till sept. Men kläckningarna går i cykler. Även vulgata/Sjösandslända börjar i ca mitten Maj, 2-3 veckor som är "bra". Sen avtar. Sen Danica/åsandslända i slutet på maj/början på juni. Också ca 2-3 veckor som är "bra". Sen avtar det. Början/mitten på Juli så är det Röd Strömslända som kan kläcka i sjuka mängder om det finns i vattnet där man fiskar. Har en "peak" på ca 2-3 veckor, sen avtar det men håller på till sept oftast. Sen kan man ha en ny peak på Baetis/Åsländor när kylan/rusket börjar komma i slutet på augusti/sept. Dammsländor är ju lite halvintressant också, och som man oftast har i början och slutet på säsongen. Men som kläcker hela säsongen. Det finns även mängder med andra dagsländor som man inte lägger lika mkt fokus på, men som oftast inte kläcker i samma utsträckning som gör fisket intressant. Om jag skulle göra en dagslände-lista där vi flugfiskare lägger mest fokus så skulle den nog se ut så här: 1. Danica/Vulgata 2. Gul Forsslända 3. Åslända/Baetis 4. Annat skit... Under hela säsongen har man ju även bäcksländor, men oftast mest i början på säsongen. När värmen kommer i slutet på maj/juni så börjar det även kläcka mer nattsländor som håller på till sept/okt. Det som bestämmer mkt om hur kläckningar blir är oftast temperaturen/vädret. Sen kan det ju även ha med vattenkvalité och andra faktorer.
 6. Jag och några kära vänner tog en tur ner till Slovenien i våras och fiskade/filmade lite. Hoppas det kan lysa upp lite nu i höstmörkret
 7. Ah då lär det finns en del övervintrare ute i havet. Hoppas på blanka och feta då
 8. Blir ca 10 dgr för mig i början på april. Otroligt taggad! Ska bli kul att se hur fisket blir den här våren
 9. Hörru Mattias! Kör på Super Hair! Det är klockrent Skulle tro att det är precis det du söker! //Jon
 10. Har exakt samma ståndpunkt idag, som då. Och alltid haft. Om du hade läst första inlägget i tråden. Så va syftet, och tanken med det inlägget att ställa frågan varför folk har så stort bekräftelsebehov i tidningar, bloggar, andra sociala medier att skryta med vad dom dricker, eller vad dom fiskar med för grejer? Vad har det med mitt eget havsöringsfiske, eller med en havsöringstävling att göra tycker du? Du borde ju veta vid det här laget varför vi anordnade dom tävlingarna? Har du inget vettigt att komma med, så fortsätta spela Candy Crush och tänk över vad du slösar din energi på... Du kan läsa vad jag skrev till Mauri ovan. Jag reagerade inte alls på att folk köper dyra grejer, utan att just skrytet i alla typer av sociala medier som finns. Men alla är vi olika, kolla dig själv tex, du har ju ett otroligt stort behov att fortfarande tjata sönder hål i huvet om något som du gråter dig själv till sömns om varje natt. Häll upp lite vatten i badkaret och gråtrunka där istället. Ingen bryr sig om vad du skriver Styrkekramar!
 11. Vet inte riktigt vad du menar? Med något av det du skriver faktiskt. Vänligen förklara Den som är duktig fångar mest havsöring. Så är fallet iaf
 12. Så den skadas mindre under säsong då eller? Så okej, så när du även får fisk under 45 cm så bonkar du den? Eller om du får en färgad och utmärglad fisk? För du är ju emot CnR skriver du? Jag fiskar för att få fisk, inte för att fylla min frys. Det stämmer. Jag fångar hellre en fisk när den väger både 1, 2 och kanske 3 kg. Plus att den har möjlighet att leka fler ggr, och ge mig fler öringar att fånga. En död fisk, den gör ingen nytta, förutom för att tillfälligt mätta någon som hellre ser en död öring på tallriken än en öring som får simma tillbaka. Men visst, fiskar man bara 5 ggr/år och tar upp mellan 5-10 fiskar så är det väl helt okej. Tur bara att alla inte tänker så. Då hade det varit många döda öringar på västkusten.......
 13. Haha Meri, din lilla skojare där! Du är så otroligt rolig med dina hemmasnickrade antaganden. Du är en av dom som faktiskt gör så jag måste skriva i den här tråden ibland. Vägleda folk med massa hittepå. Det enda du har rätt i är att det är fel att rikta sig fiske efter en art som är förbjuden att ta upp. Fisk skadas vid, men betydligt mindre vid CnR än vid bonk, vilket du förespråkar hellre, efter vad man kan läsa i den här tråden långt tillbaka. Fisk kan skadas minimalt, vid rätt sorts CnR. Och fisk är betydligt mer tålig vid lägre temperaturer än tex temp över 10 grader. Dock så kan minusgrader OVAN ytan ha en betydligt större skada, därför så ska fisk ej helst vara ovanför ytan. Vilket den aldrig helst ska vara, då det är en vattenlevande varelse. Dock så blir stressen inte lika påtaglig vid lägre temp, som vid högre. *mjölksyrepåverkan Enligt undersökningar så är dödligheten ca 10% på fisk vid CnR. Nog ännu mindre med enkelkrok. Sen blir inte fisken lättare att komma åt när tempen blir lägre, tempen har väldigt liten påverkan på hur huggvillig fisken är. När tempen går ner mot 4 grader så blir det svårare för fisken att smälta sin föda, och letar då istället reda på varmare vatten, över 4 grader. Och det är oftast desto närmare botten. Vilket gör det svårare att fånga fisk som håller sig i frivatten och bottennära. Iaf med flugspö. Trolling med djupgående beten skulle nog va lättare... OM man skulle fiska tiden från oktober till mars, alltså hela året, så skulle vi se mer blank fisk mellan dom månaderna än vad vi ser i april. Varför? Jo, för dom fiskarna som är i havet, dom äter fortfarande. Medans lekfisken är uppe i åarna, och dom brukar till största procent även stå kvar där till tempen ÖKAR, så deras matsmältningsprocess blir enklare. Att västkusten har "världens" bästa öringfiske har nog framförallt med andra faktorer att göra än "förbudstiden". Framförallt med minskat nätfiske, mer kunskap hos fritidsfiskare, ökade lekplatsområden, mer föda. Och framförallt med ökningen av sociala medier i samband med det ökande antalet fiskare, så ser vi mer "fisk" än vad vi gjort tidigare. Om du nu ska sitta på nätet och fördriva tiden, så passa på att läsa på lite. Om du hellre skulle vara ute och fiska, så hade du även fått veta att det jag skriver stämmer. Styrkekramar!
 14. Fan.... Jag fick bara 22 Men 2 över 60 i år. Riktigt snyggt fiskat Torstein! Ses i April nästa år
 15. Snygga stats Tiger! Vad jag vet så lyckades du väl bända upp iaf en riktig gris? Jag flyttade ju ifrån västkusten för ett par månader sen, men åkte ner och avslutade den säsongen nu förra helgen. Så det blev sammanlagt 31 turer för mig där nere i år, med 106 öringar på samvetet. Saknar verkligen västkustfisket, men nu börjar min säsong här på ostkusten. Så hoppas väl att man kanske kan få någon fisk här uppe Syns i april igen!
 16. Ah men tackar för det Mathias Alltid kul att få positiv kritik Tack igen! Härligt!
 17. Tackar! Jo, man ska inte klaga på storleken här i söder
 18. Tackar gubbs Och jadå Christer. Dumt att klaga Sj?
 19. Min vän från Norr kom ner och besökte mig i söder. Han fick äntligen lite tur med fisket. Enjoy!
 20. Min plan va att bara fiska i April i år, för att sen satsa hårt på brunöringen istället, fram till i slutet på Juni. Så nu är det som sagt guld, istället för silver som gäller. Men det går åt helvete.... Jag har tappat stinget. Mest troligt.... Men jag klagar inte!
 21. Mellan 2 jobb Jag tror på Havsöring... Fish hard, play hard...
×
×
 • Create New...