Jump to content

Mr_lax

Members
 • Content Count

  98
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About Mr_lax

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Male

Recent Profile Visitors

1,273 profile views
 1. se sedan på länken till Arctic tv som finns på den sidan
 2. blev fel http://barentsobserver.com/en/nature/2015/08/major-outbreak-infection-murmansk-wild-salmon-10-08
 3. Nu finns skiten även i atlantlaxen http://barentsobserver.com/en/nature/2015/08/major-outbreak-infections-murmansk-wild-salmon-10-08
 4. helt rätt! bara i rapporten från 87 som jag nämnde finns beskrivet att tärendö och svenska torneälven från lainioälvensbiflöde saknar helt lax. nu helt plötslig finns lax där sedan många år??
 5. Finnarna planterade mycket lax under 80-90 talet i biflöderna, ryktades o att fiskeriverket gjorde det 90- 94 i kalixälven också. inga säkra källor. finska källorna finns beskriva på finska motsvarigheter att det gjordes. det gjordes älven med havsöringen i enorma skalor.
 6. fanns bra med lax i lainioälven 92 fick många då
 7. vi fick bra med lax i lainioälven exempelvis -92. så var den kom ifrån vet jag ej?
 8. smolt har planterats ut i massor på 80-talet i de flesta älvar här. sen vad som hände med dem vet jag inte. var de tog ifrån ingen anning. tror dock de var dalälvslax som kom till luleåälven som sedan togs därifrån. men jag vet som sagt ej med säkerhet.
 9. rätt att man måste lyssna. forskningen av lax i kalix och torneälv har annor sedan mer än 100år tillbaka har gamla kartor och skrifter från 1600 talet som förklarar fisket och hur mycket man fick skatta för fiske vad man fångad osv.
 10. jag säger inte att du har fel Ismo men om man ej tror på forskningen så får man svårt att göra åtgärder eller att någon går någonting åt det.
 11. konspiratoriska teorier stödjar ingen än de som själv ej ids ta reda på fakta.
 12. http://www.sportfishingmag.com/news/flesh-eating-bacteria-can-pose-risk-anglers
 13. Ibland får jag det tro att det är köttättande bakterier på fisken som gjort detta?http://www.iceshanty.com/ice_fishing/index.php?topic=216197.0
 14. Kontakta hav och vatten de har dem i sina arkiv jag börjar inte sprätta upp kompedierna för att scanna in hit. Ni kan säkert kontakta Östen Krlström som är pensionär sedan länge om detta han kommer nog ihåg ett och annats om sjobbat med detta i 30år-
 15. Faktum kvarstår, fisken är sjuk varför?
×
×
 • Create New...