Jump to content

Ulf W

Edge Moderator
 • Posts

  1,364
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Ulf W

 1. Liqusole funkar utmärkt, tyvärr finns det inte att köpa längre.
 2. Färger som funkar för mig. 30 min senare 😁
 3. Samma här, så jäkla fina. Men ägde Salmon och Seatrout ett kort tag och det va inget jag direkt vågade fiska med och där dog den drömmen. Idag är det denna.
 4. Gillar inte nya 3D+, tycker det var betydligt bättre drag i 3D med 1/3/5 och I/S2/S4 och F/I/S2 som favouriter. Har dock bara fiskat med F/H/S2 i nya 3D+ men det var verkligen inget för mig, fick inte alls samma tryck i kasten som med 3D.
 5. Uppar denna med lite länkar. Mycket härlig läsning. https://www.edgeflyfishing.com/ipb/index.php?/topic/152171-tappade-fiskar-ni-minns/ https://www.edgeflyfishing.com/ipb/index.php?/topic/123474-har-n%C3%A5gon-gjort-en-riktig-laxtabbe/#comment-1358108 https://www.edgeflyfishing.com/ipb/index.php?/topic/52122-kroka-laxen-n%C3%A4r-den-hugger/#comment-571845 https://www.edgeflyfishing.com/ipb/index.php?/topic/115516-prestige-i-laxfiske/#comment-1281968 @jakobj Kan inte hitta det du skrivit, länka gärna om du kan.
 6. Ulf W

  Tvåhandsspö

  Äger inget själv men har hört mycket bra om dom. Bara testat 13 fotaren lite snabbt så kan inte säga så mycket om det. Är dom i närheten av hans mid river spey så är det jäkla bra grejer.
 7. Ulf W

  Tvåhandsspö

  Kolla på https://tellis-flugfiske.se/product/tsd-mavros-double-hand-series/ mycket spö för pengarna.
 8. Ja simms sitter snyggare, upplevde dock att simms kändes mycket klenare/tunnare än patagonia. Patagonia kändes nästa lika robusta som mina gamla simms G4
 9. Wittlock har swiftcurrent expedition för 6289kr just nu. Har haft mina i runt 1 år nu, mycket nöjd än så länge.
 10. Efter att ha kört med Simms G4Pro i många år bytte jag faktiskt till ett par Patagonia Swiftcurrent Expedition förra året. G4 har varit fantastiska vadare och hållt för mycket mer än vad jag väntade mig, men förra årets modeller kändes bra mycket bräckligare än patagonias swiftcurrent. Lite tidigt för ett utlåtande efter knappt ett år men jag tycker Swiftcurrent känns riktigt bra.
 11. Vad baserar du detta på?
 12. Ser mig själv som mycket rädd om mina prylar ändå har det blivit ett par spöbrott. Reaction small på första turen så inget snack om att det va fabrikationsfel, hände ett par av dom som fiskade samma modell.
 13. Första vadarna va faktiskt ett billigt sett från guideline för många år sedan och dom höll, bytte sedan till en bättre modell och dom höll inte om man säger så. Tog ett par månader att få dom utbytta på garanti, därefter blir det alldrig vadare från guideline. Kört simms g4 pro i 8 år men dom krympte på slutet?
 14. Kallar du det att smutskasta? Har inte sagt att guideline gör dåliga grejer men just spöna jag nämnde gick av förvånansvärt ofta. Tur att vi inte pratar vadare, rullar från guideline?
 15. Guideline har tidigare varit kännt för att göra spön som small av för ingenting, LeCie, Reaction, Lpxe. Har själv kastat av både ett Reaction 13,7 #8 och ett Lpxe 13 #8.
 16. Kör med Berkley Big game och gör likt, mjukt som Ismo's tarm blir det?
 17. Aquasure och rubberfix är nog inte så lämpligt att binda med om härdtiden är lik Liquisole.
 18. Liquisole va bäst när det fanns. Nu finns aquasure och rubberfix som ska vara något liknande, har dock inte testat själv.
 19. Det SKA fan se ut som om man använder grejerna.
 20. Ser bra ut. Vill passa på att tipsa dig om gruppen Lax och öringflugor på Facebook där bla. @Ludvig72 har gjort livebindningar som är jäkligt bra att titta på om du vill se hur proffsen binder.
 21. Har hört att Hardy ska sluta med linor, vet att dom fina 12fots spetsarna slutat tillverkas.
×
×
 • Create New...