Jump to content

JSC

Edgemember+
 • Posts

  927
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

JSC last won the day on June 11

JSC had the most liked content!

About JSC

 • Birthday 05/20/1975

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Eskilstuna

Recent Profile Visitors

3,670 profile views

JSC's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

69

Reputation

 1. Varivas skjutlina är grym samt ett + för att den är flytande.
 2. JSC

  Lögde

  När man läser om laxfisket förra säsongen och årets säsong. Vore nog bäst att stänga fisket, både för fisken och naturen! Eller kvotera fiskekorten.
 3. JSC

  Lögde

  Ryckfiskande. Hoppas det finns fiskevakter?
 4. JSC

  Foam I flugasken.

  Är det speciell foam för flugaskar? Tänkte göra en egen Fishpond sushi roll flugask. Fungerar foam som används i flugbindning? Har större ark med foam från hobbyaffären som är precis likadant som i fiskebutik för flugbindning. Men flisas den sönder fort?
 5. Hahaha. Är det spinnfiske för att han hade Berkley nylonlina, kort klump och kastade dit han ville 🤣
 6. Otroligt fina rullar och service. Men förstår inte varför dom inte gör rullar i andra färger? Frågade om jag kunde köpa en rulle oeloxerad nope, en spole nope, en bromsratt nope. Hört att dom inte tillverkar i andra färger pga då måste man ha reservdelar i dom färgerna? Borde va klockrent att kunna köpa en bromsratt, "centrum stjärnan" till traditional i andra färger. Extra spole i annan färg. Dom som redan har köpt rullar som håller livet ut köper nya delar till deras rullar. Kan inte vara en större kostnad att eloxera i andra färgen? En ny model kräver investeringar i maskiner eller nått kan jag tänka mig. Traditional I blå eller orange. Skulle köpa extra spolar och blanda färger. Byta bromsrattar, skruvar m.m Nu låter jag bli att köpa Danielsson för att dom är så tråkiga. Kolla på multirullar ex Japan. Du kan pimpa rullen från minsta skruven till rullkåporna. Kanske kunde bringa in lite mera försäljning för Danielssons rullar.
 7. Den har jag inte koll på och brukar inte köpa "vanliga" skjutlinor då dom kostar på tok för mycket för vad man får. Varivas kostar 300kr 100m. Det är också lite saftigt jämfört med Berkley men andra kostar typ 3-400kr för 30m. Gillar inte coatade längre. Dels för dålig hållbarhet och skarven blir klumpig och fastnar lättare i ringarna. Knyter på klumpen på mono runningline och det blir lite smidigare än öglor. Det är min erfarenhet och tycke/smak.
 8. Jag kör med Varivas som inte är coated med är ändå flytande. Klockren om man inte vill ha coated men ändå en som flyter.
 9. Ok. Kollade med onefoot och det blir lite för dyrt. 32dollar drag plate 20dollar frakt + ev moms tull osv. Funkar att veva höger också använder både men vänster är bekvämast. 1000 tack för hjälpen!
 10. 1498 made in akron Usa
 11. Skulle vända vevriktning till vänster på en medalist. Vända på runda ringen med 8 klick på ena sidan och 4 klick på den andra. Problemet är att det är en liten försänkning på "högersidan" men inte på vänster. Runda metalldelen med skruvarna som håller ringen på plats står upp lite om den vänds till högervevad. Verkar finnas olika modeller som inte har den vändbara möjligheten? Vart kan jag få tag på en vändbar? Finns det vänstervevad med 8klicks bromsljud? OBS inte mina bilder.
 12. JSC

  Vadare

  Gjorde samma sak. Kollade runt och det var Simms som hade minst reklamationer. Patagonia har haft en hel del reklamationer. En butik avrådde från att köpa Patagonia och t.o.m tyckte Vision var bättre att köpa.
 13. JSC

  Fylla upp spolen.

  Fyllde spolen på en medalist med nylonlina för att bygga upp lite. Men rullen blev också rättså mycket tyngre. Vad finns det för alternativ att bygga upp spolen samtidigt kunna hålla ner vikten?
 14. Skulle absolut välja 13f än 11f till Älvkarleby. Dels för att kunna styra linan bättre med längre spöt och längden hjälper till att lyfta upp tunga sjunklinorna. Med switches blir det korta och tunga klumpar som inte är så roliga att handskas med. Men en 8/9 blir i klenaste laget för Älvkarleby om du vill komma ner ordentligt med flugan.
 15. Verkar vara riktigt dåligt både i Emsforsen och Fliseryds fiskesträckor. Den information jag hittat är endast en varsin öring på sträckorna? Hade tänkt testa fiska där för första gången men det känns som att det inte är nån idé att åka dit och fiska
×
×
 • Create New...