Jump to content

JSC

Edgemember+
 • Content Count

  831
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

JSC last won the day on December 8 2018

JSC had the most liked content!

Community Reputation

56 Excellent

About JSC

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 05/20/1975

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Eskilstuna

Recent Profile Visitors

3,036 profile views
 1. JSC

  Tipsa om Switch-spö

  Håller inte med, switchspö är grymt enkelt och skönt att överhandskasta med bara ett bakkast o skjuta iväg klumpen istället för massa dubbeldrag osv. Körde själv gäddfiske ett tag o då med switchspö o själv föredrar jag alla dagar ett switchspö. Kolla detta klipp ett exempel på hur man lätt går tillväga med överhandskast tvåhandsfattning.
 2. Vad jag hört att den stången sitter fast som berget och måste kapas och är bökigt att göra.
 3. En som inte har koll på hur avancerat det är med färgen på rullarna men borde det inte sälja några fler rullar om det fanns lite färger att välja bland.
 4. Japp samt Vision rulla 3, Vision xla antireverse, Loop xact.
 5. Hur tunna skjutlinor har du använt? Både tunnaste Varivas och tunnaste Lazar line har d hänt med.
 6. Billigare rulle där inte tunn runningline kryper in mellan spole och rullhus i klass 4-7 ungefär. Gillar Loop clw clear har 3stycken jag ofta fiskar med men tunna skjutlinor kryper in mellan spole o rullhus ibland hänt ibland på lite dyrare rullar också.Vad finns det för rullar runt 1000kr där inte tunna skjutlinor kan komma emellan spole o rullhus? Behöver inte ha värsta bromsen bromsar oftast med handen om det behövs samt inte ute efter grymmaste coolaste rullen heller utan lägger hellre pengar på linor, spön och fisket.
 7. Kör man med klumpsystem så fastnar knuten/skarven mellan klumpen o skjutlinan lättare i enbenta öglor enligt min erfarenhet.
 8. Switch/tvåhands är absolut skonsammare än enhands och har man problem med axlar, armbåge osv så varför inte underlätta för sig själv??? Fiskar själv 99,9% med tvåhandsfattning för att jag tycker det ä så sjukt kul och jag är effektivare/smidigare med med tvåhands, en heldag med enhands känns mera i kroppen än md tvåhand. Har låtit modifera enhandsspön till tvåhands då det för flera år sen ännu inte fanns hos oss. Guideline ULS hybrid spöna är riktigt fina har kört med hybrid 10f #5 sen den kom ut o gillar den skarpt! Perekt längd o linvikt djupare aktion o fiskar som enhands fast jag kastar med tvåhandsfattning. Självklart är det inget botemedel för tennisarmbåge det förstår vell alla men hjälpmedel med att få bukt på den, likt om d har skor som ger fel belastning så köper man skor som ger mindre irritation och således inom sikt hjälper mot problemet.
 9. Är inte det viktigaste att var och en som flugfiskar kan njuta så mycket som möjligt av sitt flugfiske sen om den tycker det är roligast att kasta långt, kort, kurvkast, 100 luftkast eller ett luftkast, gräsmattakastning osv Jag har länge kört på mitt sätt och njuter av det mest i dagsläget kanske ändras med tiden men viktigast av allt JAG NJUTER O FÅR MEST UT UTAV FISKET. Kastar långt men även kort bakom stenar, menar i lufter m.m men visst får jag en extra njutning av ett långt kontrollerat kast och ibland ger det en extra krydda till fisket att fiska med långa kast fast det kanske inte är nödvändigt i alla lägen men jag har otroligt kul
 10. Har du kollat denna https://www.ofc.nu/flugfiske-1/vadarbyxor-vadarskor/utforsaljning-vadare
 11. Någon som har erfarenhet av Kinetic O2 vadare? Skittfiske säljer ett paket med dessa vadare samt jacka o skor till ett oslagbart pris. Simms vadare kommer inte på fråga för tillfället pga priset, billiga vadare eller mellanklass pris vadare måste jag välja bland. Ett plus för Kinetic O2 vadare dom har flera storlekar fast dom är billiga och jag behöver mediumking. Haft Loop, Scierra, Vision, Guideline men inga har vart "värda" pengarna förutom gamla Vision extreme vadarna som höll i många år och på den tiden fiskade jag också som mest. Vadare för omkring 3000kr eller vadare för 1000kr verkar inte ha så stor skillnad i hållbarhet verkar det som samt att det gäller ha tur att få bra exemplar.
 12. Beställde lite flugbindnings prylar från WIttlock igår morse och fick dom idag, grymt snabbt.
 13. Det är helt sjukt sorgligt vad vi konsumerar. Köper så mycket beggat som möjligt både med tanke på ekonomiska och miljön men det är inte alltid lätt. Gillar att testa och experimentera med prylar så d blir en del nya köp MEN försöker hålla 1 in 1 ut och köpa beggat. Jobbar som musiker och har samma princip där för det blir en del investeringar. Vadarna pajade och måste köpa nya för dom var det enda paret jag hade och måste ha vadare för att kunna fiska. Har en knepig size mediumking eller largeking som är svårare hitta begagnade så d lutar mot att bidra till ännu mer konsumtion
 14. Är det trångt/dåligt med plats bakom ryggen där du tänkt fiska? Isåfall tycker jag Rio short versitip är lite för lång o bökig OBS för min smak funkar absolut men finns smidigare alternativ. Rion är 10m lång o behöver lite mer plats för D-loopen än ex Wulff ambush, SA scandi lite, Opst osv som blir i mitt tycke mycket smidigare att jobba med ex i Nyköpingsån.
 15. Nja inte helt riktigt så. Som tabellen visar för switchspö #7 400/450grain(25,92/29,16gram) och enhandsspö #7 250grain (16,2gram). Det är vikt rekomendationer för enhandsspö och switchspö inte speykast eller överhandskast, ett switchspö är oftast nära tvåhandsklassade MEN det blir förvirrande när vissa klassar switchspöna enhands o andra tvåhands ex har GL nya switchspö 10f #5 med viktrek 175-200grain(11,34-12,96gram) och stämmer bra med ovanstående tabell för enhands men ett Echo sr 10,8f #5 switcspö 270-330grain (17,5-21,4gram) Spötillverkarna ger rekommendationer vad deras spö har för optimalt viktspann som funkar bäst. Jag överhandskastar och underhands/spey/skagit kastar med GL ULS hybrid 10f #5 och en 175-200grains Opst hur bra som helst men jag använder inte Opst klump för överhands då finns det andra som är bättre men i samma vikt men att sätta en speykastlina på över 20gram på GL spöt skulle nog knäcka det spöt rättså snabbt. Hur menar du att med speykast belastar du inte med hela linvikten? Inget illa menat med mina inlägg jag är bara sjukt intreserad och fascinerad av kast med flugspö har tränat och fortfarande tränar och lär mig mer för varje gång.
×
×
 • Create New...