Jump to content

JSC

Edgemember+
 • Content Count

  911
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

JSC last won the day on December 8 2018

JSC had the most liked content!

Community Reputation

66 Excellent

About JSC

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 05/20/1975

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Eskilstuna

Recent Profile Visitors

3,530 profile views
 1. Verkar vara riktigt dåligt både i Emsforsen och Fliseryds fiskesträckor. Den information jag hittat är endast en varsin öring på sträckorna? Hade tänkt testa fiska där för första gången men det känns som att det inte är nån idé att åka dit och fiska
 2. Har försökt hitta filmklipp där man kan se flugans gång i strömmande vatten under utfiskningen. Som om man stod på en höjd och kunde följa linan och flugan när någon fiskar. Finns en del liknande med spinnfiske. Någon i världen borde ju ha filmat med drönare från nära håll när flugan simmar i strömmen. Står ofta och försöker föreställa mig hur flugan och linan verkligen beter sig när jag fiskar. Mendningarna och rycken med spöt hur mycket händer det ute i änden av tafsen. Hur djupt fiskar jag o.s.v Hade jag en drönare då skulle jag göra en hel film med olika flugor och olika linor i en l
 3. Köper gärna en GL 4d multi tip body 26g eller 29g.
 4. JSC

  Scandinavian Flylines

  På priset sett ska dom inte vara nått att ha men verkar som att dom är alldeles för prisvärda. Ems-flyshop rullarna är snygga. Modellen du har är grymt snygg. Bara detaljen att bromsratten inte har en synlig skruv i mitten är lite av en premium detalj. Gillar när skruven inte synd ser så "billigt" ut.
 5. JSC

  Scandinavian Flylines

  Har du testat eller vet nånting om classic modellen som Ems-flyshop säljer? Undrar om det är samma rulle som flera andra också säljer.
 6. Arnold

  Hej! Jag har en RIO 10 ft In Touch Replacement Tip #8 dvs 85 gr (5,5 gram) inköpt 31/8 2020 endast provkastat en gång. Inköpspriset då var 319:- säljer det för 210:- inkl brevporto Är du intresserad sänd sms till 073 44 44 589, Arnold heter jag

 7. JSC

  Tippar

  Köper tippar 10-15ft.
 8. Det finns fler dyra/kvalitetsrullar som inte är fullframe??? Svårt att förstå varför man inte har fullframe på vissa dyra modeller.
 9. Vem har fisket innan herrgårdens sträckor? Är Lockpool den första poolen? Fliseryds sportfiskeklubb har fiske men hur långt ovanför är den? Några som fiskar i emån förutom herrgården? Det borde ju finnas vettigt öringsfiske ovanför också.
 10. Samma här men inte hela tiden men kommer lite då och då. Oftast med senaste inläggen när jag klickar för att kolla på nån där. Klickar tillbaka och testar en gång till och då funkar det.
 11. JSC

  Ovis vevriktning

  Går det att byta vevriktning på den här modellen?
 12. Hej! Såg att du letar en Compact Multi tip belly.

  Fishline ser ut att bara ha 24 grammarn kvar.

  Kanske finns det någon lina med rätt viktklass kvar hos den här firman. Värt att kolla upp.

  Annars verkar det slutsålt överallt.

  https://www.flugbindning.com/tvahandslinor/1701692-guideline-compact-body-ints3.html#/1119-klass-7_8

  Jag har just den utrustningen du beskriver. Både flyt o Intermediate.

   I/s3 bellyn som jag har väger 21 gram och den passar mig perfekt.

  Micke.

  1. JSC

   JSC

   Väger bara  bellyn 21 gram eller tillsammans med tip? 

  2. osdmike

   osdmike

   Bellyn, både intermediate och flyt väger 21 gram, stämmer överens med # 7/8 DH.

    Klumparna jag har är prototyp, men den ser ut att stämma överens med den färdiga produkten om man tittar i tabellen. Tipparna som följer med kittet väger 8 gram och är 15´, men jag använder tippar som väger 5,5-6 gram, så det finns lite att vinka på där.

   Tipparna jag har är Airflo, runt 12-13 ft., ca 5,5-6 gram.

   15 fot tycker jag känns lite för långt.

   Så totalt väger belly med tip ca 27 gram, ca. 9,2-9,5 meter.

   Sen har ju jag T-pac modellen, men det ska ju inte ha någon betydelse.

   Super nöjd med spöet och linan, som alltså är lite lättare än rekommenderat, jag som normalt vill ha tyngre än rekommenderat.

   Sen beror det också lite på kaststil å sånt.

   Måste också tillägga att jag fiskar nästan uteslutande med tvåhandsfattning med detta spö.

   Micke.

    

    

 13. Googlat och letat efter multi tip lina med intermediate belly eller ännu heller Int/S1-3 belly. Men det verkar inte finnas hos nån lintillverkare. Guideline hade förut multi tip med Int/3 belly man kunde köpa extra till multi tip kittet. Tyvärr var denna belly tyngre tror bara belys vägde 20g. Vore superb med både flyt och int belly multi tip till mitt Lxi switch 11,6 #8/9 20-22gr. Gillar inte hålla på och släpa 5-6 klumpar och byta klump hela tiden för olika situationerna.
 14. JSC

  VADARE

  Hittade Simms freestone gamla modellen(den gråa) för bra pris. Över tusenlappen billigare än nya modellen. Är den mycket sämre än den nya? Skiljer sig några hundralappar från Vision koski som ska vara bra. Eller ska man gå på freestone nya.
 15. Är det via mail eller telefon?
×
×
 • Create New...