Jump to content

JSC

Edgemember+
 • Content Count

  829
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

JSC last won the day on December 8 2018

JSC had the most liked content!

Community Reputation

56 Excellent

About JSC

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 05/20/1975

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Eskilstuna

Recent Profile Visitors

2,998 profile views
 1. JSC

  Loop cross s1

  G4 rullarna hade bra pris, blev lite sugen på en blå svart.
 2. JSC

  Loop Dry Fly

  Ingen som har att sälja eller vet nån som har till försäljning?
 3. Vad jag hört att den stången sitter fast som berget och måste kapas och är bökigt att göra.
 4. En som inte har koll på hur avancerat det är med färgen på rullarna men borde det inte sälja några fler rullar om det fanns lite färger att välja bland.
 5. JSC

  Loop Dry Fly

  Loops dry fly första modellen med en massa hål i fint skick ifall någon har att sälja.
 6. Japp samt Vision rulla 3, Vision xla antireverse, Loop xact.
 7. Hur tunna skjutlinor har du använt? Både tunnaste Varivas och tunnaste Lazar line har d hänt med.
 8. Billigare rulle där inte tunn runningline kryper in mellan spole och rullhus i klass 4-7 ungefär. Gillar Loop clw clear har 3stycken jag ofta fiskar med men tunna skjutlinor kryper in mellan spole o rullhus ibland hänt ibland på lite dyrare rullar också.Vad finns det för rullar runt 1000kr där inte tunna skjutlinor kan komma emellan spole o rullhus? Behöver inte ha värsta bromsen bromsar oftast med handen om det behövs samt inte ute efter grymmaste coolaste rullen heller utan lägger hellre pengar på linor, spön och fisket.
 9. Kör man med klumpsystem så fastnar knuten/skarven mellan klumpen o skjutlinan lättare i enbenta öglor enligt min erfarenhet.
 10. Switch/tvåhands är absolut skonsammare än enhands och har man problem med axlar, armbåge osv så varför inte underlätta för sig själv??? Fiskar själv 99,9% med tvåhandsfattning för att jag tycker det ä så sjukt kul och jag är effektivare/smidigare med med tvåhands, en heldag med enhands känns mera i kroppen än md tvåhand. Har låtit modifera enhandsspön till tvåhands då det för flera år sen ännu inte fanns hos oss. Guideline ULS hybrid spöna är riktigt fina har kört med hybrid 10f #5 sen den kom ut o gillar den skarpt! Perekt längd o linvikt djupare aktion o fiskar som enhands fast jag kastar med tvåhandsfattning. Självklart är det inget botemedel för tennisarmbåge det förstår vell alla men hjälpmedel med att få bukt på den, likt om d har skor som ger fel belastning så köper man skor som ger mindre irritation och således inom sikt hjälper mot problemet.
 11. Är inte det viktigaste att var och en som flugfiskar kan njuta så mycket som möjligt av sitt flugfiske sen om den tycker det är roligast att kasta långt, kort, kurvkast, 100 luftkast eller ett luftkast, gräsmattakastning osv Jag har länge kört på mitt sätt och njuter av det mest i dagsläget kanske ändras med tiden men viktigast av allt JAG NJUTER O FÅR MEST UT UTAV FISKET. Kastar långt men även kort bakom stenar, menar i lufter m.m men visst får jag en extra njutning av ett långt kontrollerat kast och ibland ger det en extra krydda till fisket att fiska med långa kast fast det kanske inte är nödvändigt i alla lägen men jag har otroligt kul
 12. Har du kollat denna https://www.ofc.nu/flugfiske-1/vadarbyxor-vadarskor/utforsaljning-vadare
 13. Någon som har erfarenhet av Kinetic O2 vadare? Skittfiske säljer ett paket med dessa vadare samt jacka o skor till ett oslagbart pris. Simms vadare kommer inte på fråga för tillfället pga priset, billiga vadare eller mellanklass pris vadare måste jag välja bland. Ett plus för Kinetic O2 vadare dom har flera storlekar fast dom är billiga och jag behöver mediumking. Haft Loop, Scierra, Vision, Guideline men inga har vart "värda" pengarna förutom gamla Vision extreme vadarna som höll i många år och på den tiden fiskade jag också som mest. Vadare för omkring 3000kr eller vadare för 1000kr verkar inte ha så stor skillnad i hållbarhet verkar det som samt att det gäller ha tur att få bra exemplar.
 14. Beställde lite flugbindnings prylar från WIttlock igår morse och fick dom idag, grymt snabbt.
 15. Det är helt sjukt sorgligt vad vi konsumerar. Köper så mycket beggat som möjligt både med tanke på ekonomiska och miljön men det är inte alltid lätt. Gillar att testa och experimentera med prylar så d blir en del nya köp MEN försöker hålla 1 in 1 ut och köpa beggat. Jobbar som musiker och har samma princip där för det blir en del investeringar. Vadarna pajade och måste köpa nya för dom var det enda paret jag hade och måste ha vadare för att kunna fiska. Har en knepig size mediumking eller largeking som är svårare hitta begagnade så d lutar mot att bidra till ännu mer konsumtion
×
×
 • Create New...