Jump to content

JSC

Edgemember+
 • Content Count

  862
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

JSC last won the day on December 8 2018

JSC had the most liked content!

Community Reputation

61 Excellent

About JSC

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 05/20/1975

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Eskilstuna

Recent Profile Visitors

3,226 profile views
 1. JSC

  Switchdjungeln

  Switchspö är ett flugspö som alla andra flugspön endast att det kallas switch för att man ska kunna kasta både enhands och tvåhands. Sen väljer man lina efter tycke och smak. Det kluriga med switchspön kan vara klassningen. Enhands/tvåhands eller mittemellan klassningar då är det bra med viktangivelse på spön. Sen är det bara att välja vilken typ av lina man vill ha. Jag föredrar kortaklumpar då jag 99% fiskar i trånga lägen där längre klumpar blir klumpiga att hantera samt att jag med korta klumpar kastar smidigt och med små rörelser.
 2. Tycker det är 1000 gånger bättre med viktangivelse på spön och linor/klumpar än aftm! Blir ett djungel ifall varken spö eller lina har vikten angiven, en klass 7lina kan funka helt olika för olika spön men vet man vikt o längd ’r det lättare att hitta lätt. Jobbat i sportfiskebutik och hur många som helst kom in sa att denna lina är skit, köpte ett klass 7 lina till mitt klass 7 spö (ex method) men linan är dålig. Nästa kund kom och lovordade samma lina som kanske hade ett Loop yellowline spö. Står det på spöt 16-18gram så är det lättare att hitta en lina som funkar som funkar ihop. Apropå gå åt tyngre hållet. Ett tag ville alla ha snabba spön men det blev kattskit när en klass 7lina inte kastade så bra på ett hypersnabbt klass 7 spö men gick man upp några klasser så blev det gudomligt men inte var det klass 7 längre utan kanske en ”normal”snabb klass 9 istället men det är coolare säga att jag kör lax med klass 7.
 3. JSC

  Orvis

  Finns vell ingen efterfrågan efter Orvis. Samtidigt som vi i Norden är så otroligt snäva när det gäller vad det står märke på grejorna och det verkar vända snabbt. Loomis var otroligt poppis ett tag och folk betalade vad som helst och nu är de knappt nån som nämner Loomis. Märkes snävheten syns även inom andra områden ex musikinstrument osv
 4. Man ska aldrig säga aldrig Kastat stora bamseflugor 20-25cm flashmonster med skagitklump och med mina trout spey prylar. Kort tafs/tip och nästan bara flugan som ankring och mjukt framkast nästan bara föra spöt framåt till ”kl 8-9# framstop flyger iväg helt ok längder men inte vackra kast. Har några riktiga monsterflugor till öringen som ibland hakas på under öringsfisket och har laborerat en hel del med att hitta nått vattenbaserat kast som får iväg monster flugor.
 5. JSC

  Spön, rullar lina

  Vision cult 12,6f #6 i jättefint skick och ett härligt spö men säljer då det är för långt för mitt fiske. 1400kr inkl frakt Guideline ULS hybrid 10f #5 jättefint skick. Superkul spö fiska med trout spey/micro skagit eller vad man nu vill kalla det. Butten ändrad till lite rundare än originalet då den var lite för kantig. 2300kr inkl frakt. TFO deer creek switch 11f #4 byggt av Per Palm. Nu snackar vi trout spey känsla. Helt enkelt underbart att fiska med detta spö, känsla från topp till tå både vad gäller kasta och drilla. Meiser rods feeling för en liten penning. 2200kr inkl frakt. 2 glasfiber micro skagit specialare där en av dom ska bort. Vision cult 7,6f #5-6 vackert, roligt smygspö. 999kr inkl frakt Cts 8f #5 härligt smygspö som levererar i dom trånga lägena. OBS detta spö är utan tub. SÅLD Loop/Lts clear 8/12 i nyskick. Vacker rulle med bra broms 900kr inkl spårbar frakt(skicka lätt) Vision XLA antireverse vänster vevad. Vacker rulle men jag blir inte vän med antireverse rullar. Litet märke finns(se bild) gummit under vev/bromsratten är sprucken som syns i bilden. Original rullfodral medföljer. SÅLD Airflo F.I.S.T 450grain fiskad endast några timmar 330kr inkl frakt Kan hämtas på plats och då dras frakten av. Hämtning går förts i kön. Finns i Eskilstuna.
 6. Christian har du testat deras linor?
 7. Danielsson är grymma rullar och mest rulle för pengarna men personligen tycker jag dom är bland dom tråkigaste. Personligen har jag försökt tycka om Danielsson men slutat med att dom blivit sålda, för laxfiske skulle jag ha Danielsson men till annat fiske som inte kräver lika mycket av rullen. Loop clw/xact är billiga och ifall man behöver broms har den bra broms tappar man den studsar den tillbaka som ingeting hade hänt men tappar du en alurulle är det kört. Loop xact är inte heller så roliga men du kan köpa 3st för samma peng som en Danielsson. Tänk om Danielsson kunde ta fram lite olika färger eller bara ha extra spolar med andra färgalternativ då skulle jag nog också ansluta till Danielsson gänget. Huvudsaken är man trivs och har kul med prylarna.
 8. Vad jag erfarit med switchspön, vissa tillverkas åt enhands hållet, andra åt tvåhands vissa mittemellan. Ett switchspö i #5 kan ha 10gr-23gr beroende om det är tvåhands eller enhands "tillverkad" Exempel GL lpxe switch 11f #6/7 17-19gram, Hardy demon switch 11f #6/7 25-27gram Har byggt switchspö (låtit spöbyggare bygga, modifera) enhandsspön till switch/tvåhands alltså ett nedre handtag o lite längre övre handtag för att jag velat fiska tvåhands fattning med #enhands klassning" då det ännu inte fanns switchspön som var enhands klassade. Så för mig är tvåhands användning av ett spö med möjlighet att fiske med två händer på ett tvåhands handtag spö oavsett gram/klassning på spö. Vill jag ha ett 11f tvåhands handtags spö väljer jag efter behov gram/grain på spöt. Har ett GL hybrid switch 10f #5 185-200grain sen har jag ett TFO eder Creek switch 11f #4 200-400grain helt galet om att #4 kan ta dubbelt så mycket i vikt än en #5 och endast 1fot som skiljer i längd så en djungel är det. Så egentligen skulle det stå 9f 15-18gr och 9f 10-12gram på två olika spön vore det inte förbryllande men när båda har #5 så blir det konstigt. Lite som haspel/spinn när jag jobbade i fiskebutik, kund kom o sa ett 9fots haspelspö för regnbågsfiske som kastar upp till 45gr o från 15gram så visste man direkt vad man skulle leta efter.
 9. Alla borde ha både klass o gram/grains på spöna.
 10. JSC

  Sportfiskemässan?

  Svårt för dom beslutsfattande, vad dom än beslutar och gör är det alltid nån part som tycker det är fel. Är verkligen inte avundsjuk på dom som ska fatta besluten.
 11. JSC

  Guidelien Lpxe rs v2 VIT

  Va??? Så en femma skulle vara en fyra?
 12. Gamla vita serien är dom underklassade? Har hört att dom ska vara underklassade, en femma är närmare 6/7. Någon som har koll?
 13. Vision cult 😍
 14. JSC

  Färggrann flugrulle

  Grymma rullar men kostar för mycket.
 15. JSC

  Färggrann flugrulle

  Är skeptiskt mot icke full frame rulle då jag haft problem med alla såna jag haft. Hel lina funkar men inte med tunn skjutlina vad jag erfarit.
×
×
 • Create New...