Jump to content

JSC

Edgemember+
 • Content Count

  853
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

JSC last won the day on December 8 2018

JSC had the most liked content!

Community Reputation

59 Excellent

About JSC

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 05/20/1975

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Eskilstuna

Recent Profile Visitors

3,160 profile views
 1. Vad jag erfarit med switchspön, vissa tillverkas åt enhands hållet, andra åt tvåhands vissa mittemellan. Ett switchspö i #5 kan ha 10gr-23gr beroende om det är tvåhands eller enhands "tillverkad" Exempel GL lpxe switch 11f #6/7 17-19gram, Hardy demon switch 11f #6/7 25-27gram Har byggt switchspö (låtit spöbyggare bygga, modifera) enhandsspön till switch/tvåhands alltså ett nedre handtag o lite längre övre handtag för att jag velat fiska tvåhands fattning med #enhands klassning" då det ännu inte fanns switchspön som var enhands klassade. Så för mig är tvåhands användning av ett spö med möjlighet att fiske med två händer på ett tvåhands handtag spö oavsett gram/klassning på spö. Vill jag ha ett 11f tvåhands handtags spö väljer jag efter behov gram/grain på spöt. Har ett GL hybrid switch 10f #5 185-200grain sen har jag ett TFO eder Creek switch 11f #4 200-400grain helt galet om att #4 kan ta dubbelt så mycket i vikt än en #5 och endast 1fot som skiljer i längd så en djungel är det. Så egentligen skulle det stå 9f 15-18gr och 9f 10-12gram på två olika spön vore det inte förbryllande men när båda har #5 så blir det konstigt. Lite som haspel/spinn när jag jobbade i fiskebutik, kund kom o sa ett 9fots haspelspö för regnbågsfiske som kastar upp till 45gr o från 15gram så visste man direkt vad man skulle leta efter.
 2. Alla borde ha både klass o gram/grains på spöna.
 3. JSC

  Sportfiskemässan?

  Svårt för dom beslutsfattande, vad dom än beslutar och gör är det alltid nån part som tycker det är fel. Är verkligen inte avundsjuk på dom som ska fatta besluten.
 4. JSC

  Guidelien Lpxe rs v2 VIT

  Va??? Så en femma skulle vara en fyra?
 5. Gamla vita serien är dom underklassade? Har hört att dom ska vara underklassade, en femma är närmare 6/7. Någon som har koll?
 6. Vision cult 😍
 7. JSC

  Färggrann flugrulle

  Grymma rullar men kostar för mycket.
 8. JSC

  Färggrann flugrulle

  Är skeptiskt mot icke full frame rulle då jag haft problem med alla såna jag haft. Hel lina funkar men inte med tunn skjutlina vad jag erfarit.
 9. JSC

  Färggrann flugrulle

  Dom är snygga samt design in Finland 👌🏻 men finns inte med full frame vad jag hittat
 10. JSC

  Färggrann flugrulle

  Har kollat in dom men verkar bara vara spolen som är färgad och jag vill ha hela rulle.
 11. JSC

  Färggrann flugrulle

  Hur är det med text/graveringen efter eloxering?
 12. JSC

  Färggrann flugrulle

  Tack ska kolla med dom. Köpa en Dry Fly om dom kan eloxera den ORANGE 😍😍😍
 13. JSC

  Färggrann flugrulle

  Blivit förtjust i färgglada flugrullar och letat efter en men hittar inget som verkar vettigt utan att kosta rejält, behöver absolut inte vara en premium rulle. Egentligen är det linförvaring till det öringfisket jag bedriver och utseendet är det ”viktigaste”. Piscifun, Maxcatch och andra Kinarullar finns i snygga färger och är sinneslöst billiga enda jag tvekar till är att dom inte finns med fullframe. Många dyrare rullar finns i grymma färger men även dom utan fullframe. Fiskar 99,9% trout spey, micro skagit och tunna skjutlinor som glider emellan spole o rullhus. Har ni tips på nån rulle? En Danielsson dry fly i orange, lila, blå vore 😍 Någon som eloxerat en rulle eller vet var man skulle kunna göra det och inte bara spolen. Undrar varför inte Danielsson erbjuder flera färger på sina rullar? Borde nog kunna öka försäljningen eller är det en större kostnad att tillverka rullarna i olika färger? Tänk att få välja färg på spole rullhus m.m En helt ny modell kostar en hel del att ta fram men andra färger på befintliga modeller kan ju inte vara en större kostnad? Eller?
 14. Kolla in dom här. https://mistpool.com/sv/produkt/904/wooly-bugger-fjadrar.html
×
×
 • Create New...