Jump to content

JSC

Edgemember+
 • Content Count

  806
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

JSC last won the day on December 8 2018

JSC had the most liked content!

Community Reputation

52 Excellent

About JSC

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 05/20/1975

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Eskilstuna

Recent Profile Visitors

2,885 profile views
 1. Har du kollat denna https://www.ofc.nu/flugfiske-1/vadarbyxor-vadarskor/utforsaljning-vadare
 2. Någon som har erfarenhet av Kinetic O2 vadare? Skittfiske säljer ett paket med dessa vadare samt jacka o skor till ett oslagbart pris. Simms vadare kommer inte på fråga för tillfället pga priset, billiga vadare eller mellanklass pris vadare måste jag välja bland. Ett plus för Kinetic O2 vadare dom har flera storlekar fast dom är billiga och jag behöver mediumking. Haft Loop, Scierra, Vision, Guideline men inga har vart "värda" pengarna förutom gamla Vision extreme vadarna som höll i många år och på den tiden fiskade jag också som mest. Vadare för omkring 3000kr eller vadare för 1000kr verkar inte ha så stor skillnad i hållbarhet verkar det som samt att det gäller ha tur att få bra exemplar.
 3. Beställde lite flugbindnings prylar från WIttlock igår morse och fick dom idag, grymt snabbt.
 4. Det är helt sjukt sorgligt vad vi konsumerar. Köper så mycket beggat som möjligt både med tanke på ekonomiska och miljön men det är inte alltid lätt. Gillar att testa och experimentera med prylar så d blir en del nya köp MEN försöker hålla 1 in 1 ut och köpa beggat. Jobbar som musiker och har samma princip där för det blir en del investeringar. Vadarna pajade och måste köpa nya för dom var det enda paret jag hade och måste ha vadare för att kunna fiska. Har en knepig size mediumking eller largeking som är svårare hitta begagnade så d lutar mot att bidra till ännu mer konsumtion
 5. Är det trångt/dåligt med plats bakom ryggen där du tänkt fiska? Isåfall tycker jag Rio short versitip är lite för lång o bökig OBS för min smak funkar absolut men finns smidigare alternativ. Rion är 10m lång o behöver lite mer plats för D-loopen än ex Wulff ambush, SA scandi lite, Opst osv som blir i mitt tycke mycket smidigare att jobba med ex i Nyköpingsån.
 6. Nja inte helt riktigt så. Som tabellen visar för switchspö #7 400/450grain(25,92/29,16gram) och enhandsspö #7 250grain (16,2gram). Det är vikt rekomendationer för enhandsspö och switchspö inte speykast eller överhandskast, ett switchspö är oftast nära tvåhandsklassade MEN det blir förvirrande när vissa klassar switchspöna enhands o andra tvåhands ex har GL nya switchspö 10f #5 med viktrek 175-200grain(11,34-12,96gram) och stämmer bra med ovanstående tabell för enhands men ett Echo sr 10,8f #5 switcspö 270-330grain (17,5-21,4gram) Spötillverkarna ger rekommendationer vad deras spö har för optimalt viktspann som funkar bäst. Jag överhandskastar och underhands/spey/skagit kastar med GL ULS hybrid 10f #5 och en 175-200grains Opst hur bra som helst men jag använder inte Opst klump för överhands då finns det andra som är bättre men i samma vikt men att sätta en speykastlina på över 20gram på GL spöt skulle nog knäcka det spöt rättså snabbt. Hur menar du att med speykast belastar du inte med hela linvikten? Inget illa menat med mina inlägg jag är bara sjukt intreserad och fascinerad av kast med flugspö har tränat och fortfarande tränar och lär mig mer för varje gång.
 7. Det går att använda vilken lina som helst till vilket spö som helst men om det är optimalt är en annan sak och i slutändan handlar det om att kunna hantera/kontrollera grejorna. Lite som att dra stor husvagn med en liten Golf funkar men inte optimalt samt vem som kör bilen. Denna tabell är en bra hänvisning o stämmer bra samt jämför en #7 switch o #7 enhands stor skillnad.
 8. Egentligen vore det enklast om flugspön va viktklassade istället för klass och dom flesta börjar ha både ock. Väldigt förvillande när ett klass5 spö ska ha 10-12gram när ett annat klass5 ska ha över 20gram. Själv går jag nästan alltid efter vikt.
 9. Men dom är väll tvåhands klassade och trådskaparens är enhands.
 10. JSC

  Knarr Loop evotec clw

  Var kan man få tag på knarren till clw? Har en clwc där knarren blivit borttagen men vill ha tillbaks knarren men saknar delarna till det
 11. Drömmer om att få fiska över huvudtaget 😭😭😭
 12. JSC

  TUBFLUGENÅL

  Har ett Snowbee Waldron med tubfluge"städet" men bara en nål och letar efter en till nål som är lite kraftigare som skulle passa till städet. Inte en nål som man klämmer fast i käftarna utan en som går in i hålet i tubstädet. Gillar inte "vanliga" nålar då det oftast sticker ut en lång bit av nålen som man skapar handen ofta i. Tips på var man kan hitta en nål?
 13. JSC

  Knarr rulle ala Hardy

  Vad finns det för rullar med knarr som låter gudomligt najs som Hardyrullar? Får inte vara för lätt 120-180gr och inte kosta som Hardy.
 14. JSC

  Lamson eller Danielsson?

  Hehehe nu tror jag du läste lite för snabbt inte viktigast med absolut viktigt, lägger jag ut tusentals kronor på en rulle vill jag att den även är tilltalande att titta på inte för din skull men för min . Absout ska det kännas bra när man står vid vattnet med den utrustning man spenderat sina slantar på varför annars köpa nya grejor om man kan kasta 35m med Ron Thompson med plastrullen om det är kastlängden som är viktigast. Kan jag välja att åka med Lexus eller Volvo 240 till Stockholm nog väljer jag Lexus fast 240 tar mig fram inte för att posera för andra utan jag tycker det är roligare att åka med Lexus
 15. Vilka linvikter vill spöt ha?
×
×
 • Create New...