Jump to content

JSC

Edgemember+
 • Posts

  946
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

JSC last won the day on February 1 2022

JSC had the most liked content!

About JSC

 • Birthday 05/20/1975

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Eskilstuna

Recent Profile Visitors

4,347 profile views

JSC's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

84

Reputation

 1. Har också dålig erfarenhet av FFM. En av dom sämsta gällande kundservice vad jag erfarit. Verkar som dom väljer vilka som får service och vilka inte. Eller så är det lotteri om vem som får svar.
 2. Vart är "ursprungstråden" där bilderna finns?
 3. Bara att göra extra spolar, bromsrattar, rullfot i olika färger borde ge en extra försäljning. En Danielsson/Loop rulle håller ju i evigheter och kunden behöver inte köpa ny var 5:e år. Men många av dom kunderna skulle nog köpa extraspole i snygg färg eller bromsratt osv. Undrar om det är pga att Loop har "kommit på iden" och har olika färger på extraspolar att Danielsson inte gör det också. Kanske har så bra försäljning att dom inte vill ha mer försäljning. Danielsson är supertråkiga att titta på men otroligt bra rullar.
 4. Tycker också det är märkligt att det inte finns mer av färggrannare flugrullar på marknaden. Vart i kontakt med Danielsson flugrullar om man kunde beställa rulle med annan färg eller rullfot, bromsratt eller nån annan del med roligare färg. Bestämt nej med svar att dom inte kan göra andra färger pga då måste dom ha reservdelar i alla färger också. Får inte ihop det heller. Bromsratt, rullfot i olika färger borde inte behöva hållas en reservdelslager på. Dom gör ju ibland dryfly i annan färg limit edition. Skulle genast köpa Danielsson rullar om man kunde köpa till delar i olika färger för att kunna pimpa upp rullen.
 5. Kör du med Uls 3D+ 14gram klumpen och sjunk spetsen s6/s7 3m 4gram på den?
 6. JSC

  Tellis Mavros

  Spanat in Tellis Mavros 12f men har inte fått möjlighet att testa den. (Älskar butten på den serien, är den bästa jag hittills sett på färdigbyggda spön) Hur är 12fotaren, hur skulle ni beskriva den, vilket spö kan den jämföras med?
 7. Är det inte samma sak som att köpa ett spö för 15 000kr, rulle 10 000kr, vadare 10 000kr osv fast billigare prylar gör samma sak.
 8. Med shooting/runnigline systemet där du själv gör öglorna kommer det alltid vara en skarv som stör mer eller mindre. Finns skjuts/runningline med fabriksöglor med ingen knut alls. Men själva skarven av öglorna ihopsatta bildar en kant som stör i öglorna. Själv tycker jag inte knuten är problemet utan skarven som uppstår av öglorna. Tittar man på din bild så är bulan av öglorna större än knutens och oftast den som känns i öglorna. Tjockleken på skjutlinan och klumpens ögla har en stor roll i hur stor skarven blir. Ibland när klumpens ögla är för tjock klipper jag bort den och gör en egen av 50Ibs backing som är mycket smidigare. Men för min del överväger fördelarna stort med klumpsystemet så att det är värt den irritationen ibland när skarven/knuten krånglar i öglorna.
 9. Det är absolut en förutsättning att inte lämna spår efter sig i naturen. Tyvärr så gör vi det ändå vare sig vi vill eller inte. När vi pratar om fc eller nylon. Förr eller senare så kommer du att lämna bitar av nylon eller fc i naturen. Bottennapp, tappar en linstump och om du inte gör det så gör grannen det. Då är det bättre att nylonet hamnar i naturen än fc. Sen att det diskuteras att det är så små mängder men ta små mängderna x alla som lämnar den lilla biten. Då blir det några onödiga meter som vi skulle kunnat förmildrat med nylon istället för fc. Alla har sin egen åsikt och tycke och det respekterar jag men det ska kunna diskuteras och varje individ ska kunna säga det hen tycker.
 10. Men frågan löd "Är flourcarbon så överlägset som alla säger?" Då är "för/emot mot naturen" en av aspekterna i frågan fc överlägset... TS har heller inte ifrågasatt diskussionen ang miljövänligheten hos fc. För min del är det absolut relevant i denna tråden. Speciellt när någon frågar om skillnad mellan nylon och fc. Kan vara väldigt avgörande för personen i fråga om hen ska använda nylon eller fc. Håller inte med dig att man ska skapa en egen tråd om för/emot naturen när denna fråga handlade om fc överlägsenhet eller ej. Lite anmärkningsvärt att fc användarna tar illa vid sig när diskussionen dyker upp vid frågor om miljöaspekten med fc. Vi alla måste bli bättre i hur vi påverkar naturen med vårt fiskande. Vartenda detalj som var och en kan göra är i slutändan mot det bättre. Sen om det är "lagligt eller inte" att använda något är en annan diskussion. Fortsätter vi att hålla på som samhället gör idag så har vi inte en natur/fiskevatten att gå till.
 11. Har slutat med fc helt pga miljöaspekter. Använde fc förut för att den tål nötning bättre än nylon samt att den "sjunker" bättre än nylon. Men det är marginellt enligt mig och absolut inte försvarbart för mig själv för att använda det. Jag plockar väldigt ofta med mig nylon/fc stumpar även längre bitar som folk lämnat efter sig. Ser hellre att det är nylon än fc som jag plockar upp. Är väldigt noga med att inte lämna linbitar efter mig. Vid flugbyte ser jag till att linbiten som klipps av efter knuten inte hamnar i naturen. Hur lätt som helst att klippa av den ovanför ryggsäcken så den trillar ner i den. Ser många som klipper av linan och det hamnar på marken. Löjligt säger många men tänker man efter hur många flugbyten man gör per år och multiplicera det med 0,5-10cm. Då ser jag 1000 gånger hellre att folk använder nylon istället för fc som hamnar i naturen.
 12. JSC

  Linkontroll

  Linkontroll läser och hör man pratas om och jag får frågan själv lite då och då. Intressant hur flugfiskare tänker annorlunda om begreppet linkontroll. När någon fiskar och pratar om att man måste ha full kontroll över linan annars är chansen för hugg obefintlig och allt handlar om att ha kontroll över linan. Läste en beskrivning om havsöringsfiske i strömmande vatten. Mendade linan uppströms och hade full kontroll över flugan. Om jag skulle mendat nedströms så att linan bildat en kurva/bukt i strömmen då hade jag inte haft någon kontroll över flugan. Havsöring och lax fiskas långsamt vs snabbt. Har man ingen kontroll när man mendar ner för att linan ska få fart i strömmen? Tänker på två "grenar" ang linkontroll linkontroll vid kastandet och kontrollen vid utfiskningen. Syftar på havsöring och laxfisket i strömmande vatten. Hur tänker du om linkontroll? Vad är det för dig? Hur förklarar man det? Har försökt hitta läsning eller videon om ämnet men inte lycktas så bra.
 13. Lite roligt att folk köper nya spön för att få en bättre känsla, kastlängd, kontroll och en massa andra kriterier. Den här 13fotaren känns 100ggr annorlunda och bättre än den 13fotaren jag redan har. Skulle man byta lina till det spö man redan har sen blunda och kasta, Oj vad är det här för spö känns helt annorlunda än den jag har Billigare att köpa linor med olika egenskaper, läng osv så har man "flera" spön i den man redan har men det är roligt att köpa köp både för kunden och säljaren
 14. https://vosseler.com/en/german-fly-fishing-reels/36-1172-fly-reel-passion-aluminium.html#/45-line_weight-9_10/34-color-red
 15. Varivas skjutlina är grym samt ett + för att den är flytande.
×
×
 • Create New...