Jump to content

Troutbum

Members
 • Posts

  171
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Troutbum last won the day on January 27 2019

Troutbum had the most liked content!

About Troutbum

 • Birthday 09/26/1979

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Falun

Recent Profile Visitors

2,690 profile views

Troutbum's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

28

Reputation

 1. Har nu köpt spöt och kikat lite mer på det.. Gav 300.. Kan det väl vara värt iaf? Tumgreppet verkar vara påkladdat i efterhand med korkspån och trälim.. Ska slipa ner det. Toppöglan är lite rostig? Lär byta den.. Funderar på om man kan se om det är fabriksbyggt, hemmabyggt från byggsats eller så.. Krokhållaren verkar misstänkt hemmabyge? För liten för att vara en vanlig snake..? Spöt verkar rakt iaf och holken passar och ploppar. Tagit några fler foton på det.
 2. Tack för svaret! 😃 Va kul, då vet jag vart de kommer ifrån iaf. Ser ut som det stämmer med staggered ferrule nu när du säger det, toppdelen är något längre faktiskt ser jag på ett foto. Vet du om spöt är något att ha? Dugligt bygge? Vad kan det vara värt på ett ungefär? Bättre än kina-skit iaf? Den där lilla grejen på handtaget, är det original eller något tidigare ägare smetat på själv som tumstöd.. Tänkte slipa ner det.. Här syns staggered ferrule tydligt nu när jag vet om det..
 3. Tack för svar 🙂 Spelar inte så stor roll egentligen vad det är, 400kr kan det nog vara värt iaf för ett litet cane-myggspö.. Rullen som sitter på får jag med, en gammal Berkley. Tänkte om F.S förkortningen kanske var nån speciell tapering.. Inte köpt det än, ska kika på det i helgen..
 4. Hittade ett litet fint splitcane på 7' #3/4 på nätet. Tyvärr har det ingen logo eller namn på sig men det står Made in England på det, står även 86N3 på det och "Midge Trout".. Vad står "S. F." för? Någon som har koll på vad det kan vara för spö? Och kanske om det är värt några hundringar.. Kanske en kul leksak iaf 😅 Lägger upp några foton på det, något otydliga. Och ja, handtaget verkar ha nån egen udda design för tummen?
 5. Troutbum

  Sage SP

  Haft en hel hög med SP spön, fr #2-#8 men har tyvärr fått lov att sälja dem pga div tråkiga omständigheter :( . Nu är jag på benen igen och tänkte hitta en #5 eller #6 att komplettera med till det enda spöt/SP jag har kvar, SP 376-3.. SP är enl mig de bästa Sage spöna jag har fiskat med, grym känsla men ändå ordentlig ryggrad när det behövs. Grymt fina är de utseendemässigt också med sin mörkgrönblåa skimmrande klinga och den fina utsvängda biten närmast handtaget. Kanske något tunga jämfört med moderna spön men inget som stör mig.
 6. Inge fiske i tankarna.. nyskiljd under våren, sitter och njuter av att slippa skiten hemma samtidigt som jag nätdejtar, skall på middagsdejt med bowling imorn Så nån form av napp har jag fått iaf Glad midsommar på er!
 7. Googla på flugnamnen och kolla foton, de finns i lite olika färger och varianter men grundmönstren är lika på dem.
 8. Klass på spöt väljer du utefter flugstorlek och storlek/karaktär på vattnet. Klass 1-4 mindre vatten med fina presentationer oftast med små flugor. Klass 5-6 vanligt standard harr, öring och regnbågsfiske med klass 6 som val om man kör mycket streamers och stora torrflugor, orkar även med lite lite mer blåst vid regnbågssjön. Klass 7-9 större streamers efter tex gädda eller havsöring på kusten eller i större älvar. Klass 10-12 laxfiske med tvåhandsspön. Skall du fiska regnbåge i sjöar skulle jag välja 9 fot klass 6. Skall du även fiska harr/öring i strömmande vatten skulle jag välja ett 9 fot klass 5. Regnbågsfiske betyder väll oftare störra flugor och större fisk än vid harrfiske därav valet av klass 6. Regnbågs flugor jag inte vill vara utan: Montana nymf, Dog nobbler, streaking caddis, double legs, myror, myggpuppa, geting, klinkhammer, sjösandslända... Vevhåll på rullen, håll spöt med den starkaste armen och veva med den svagare. Högerhänt spöt i höger veva med vänster
 9. Första bidraget till tråden, kommer kanske fler Sage 3400D på Sage SP 890-3
 10. Roligare att lära sig kasta med ett bra/dyrt spö än ett budget/dåligt spö. Har man ett bra spö så kan man ju bara skylla på sig själv och inte på att spöt är ett jävla skit spö KÖP
 11. Också haft en Barrio Smallstream #3 till mitt TXL-F 3710, funkar riktigt bra. Passar som handen i handsken Bara fr skojs skull så fiskade jag även lite streamer i strl 6 krok med kitet och det funkade ju fint det med TXL-F spöt, ett spö med turbo
 12. Danielssonrullarna är av grym kvalitet men tycker ändå de är lite tråkiga, ungefär som Volvo. Jäkligt pålitliga, populära och hög kvalite men de e **** inga Ferrari som man vänder sig om efter när den susar förbi. Sålde min Danielsson/Loop LW4seven för jag tyckte det var så tråkigt med rulle som alla andra har.
 13. Undrar hur ni som skickat begagnade saker till Norge hur har ni gjort? skriver ni på nån tulldeklaration och kostar det extra eller hur går det till? Skall kanske skicka ett spö till norge och funderar på om det är krångligt. //Niklas
×
×
 • Create New...