Hoppa till innehåll

minimxer

Edgemember+
  • Antal inlägg

    385
  • Blev medlem

  • Senast besökta

  • Days Won

    1

Allt postat av minimxer

  1. minimxer

    Snygg rulle.

    Ny rulle som påminner lite om gamla backwinder rullen. https://swiftflyfishing.com/products/lunar-ac2-hubless-fly-reel?variant=4609306984485
  2. Tack för svaret, är lite ute efter slimma ner vikten på prylarna iår. Kanske får inhandla en sån rulle nu då. Fast man kanske i märker någon skillnad på 20 gram hit eller dit. Spöet väger 62 gram tror jag och rullen skulle då väga 58 gram. Det 100 gram för spö och rulle. Nån meter backing och fluglina på det blir en lätt kombo.
  3. Nån som prövat denna rulle? Verkar onekligen väldigt lätt och nätt. http://www.flyfishingmasters.se/sk/whychwood-river-stream-flugrulle
  4. Det är dumt, då ser jag ju inget.
  5. minimxer

    Loon uv paint

    Köpte mig ett Loon uv paint kit mest för att göra röda ilskna ögon på mina boobieflugor men undrar vilka mer användningområden man kan hitta. Googlat runt lite utan att fina så mycket.
  6. Grymt snyggt, hör av dig när isen släpper vid sjön vid stugan så kommer jag upp och snyltar till mig en kopp kaffe.
  7. minimxer

    Abstinens varning!

    Fiskar jag hemmavid får gärna fiskarna vara svårflörtade och trilskas, för där kan jag försöka dagen efter igen. Men betalar jag flera tusenlappar för ett fiske får det gärna vara över förväntan.
  8. minimxer

    Abstinens varning!

    Hade varit kul om nån hade en prisuppgift på fisket. Hade gärna provat en sväng även om det hade funnits risk för att tröttna.
  9. Kollat en del på dom spöna och dom verkar väldigt prisvärda. Vill så gärna provkasta med ett när dom kommer.
  10. Slutat att äte norskodlad lax och försköker få fru och barn att haka på det tåget men inte lyckats helt ut. Väljer torsk med äggsås alla dar i veckan om jag får välja.
  11. Skall läsa och se vad jag kan göra, skulle vara kul att ha öring ända upp till husknuten.
  12. minimxer

    Bäckvård

    Hej, har en bäck runt husknuten som jag vet håller öring i dom nedre regionerna runt 300 meter nedströms. Men hos mig är botten mest bestående av sediment, tänkte att jag skulle få lite fart på vattnet uppe hos mig och minska sedimenteringen. Är det en bra idé att försöka? Eller borde man låta det vara som det är? Markägaren har gett mig tillåtelse att rensa lite och försöka mig på öka flödet men ville kolla här först.
  13. Nån som känner nån som hyr ut alt har tips på billigt boende på Fyn eller Bornholm? Ev andra ställen i Danmark går också bra, bara det finns nära till havsöring. Pm:a eller skriv här i tråden.
  14. Öring fångad i en "hemlig" liten sjö nära Göteborg. Fick vänta i 40 minuter på att den skulle vaka inom kastavstånd, när den äntligen vakade på rätt avstånd tog den fjädermyggan stenhårt. Snabbt foto utan att veta vikt eller längd så fick den simma tillbaka igen. Skickat från ett fån utan koll!
  15. Årets första nattpass avklarat, körde 20:00 till 02:00 på Hisingen och det blev tre öringar en näbbis och en sill. Det roligaste var att när jag drog in sillen så klipper en rejäl havsöring sillen alldeles vid land, lyckas drilla den i ca 30 sekunder och den känns rejäl men den släpper taget om sillen och sillen kommer upp rejält sargad. Inte mycket aktivitet trots optimalt väder. Tror värmen måste infinna sig ordentligt. Skickat från ett fån utan koll!
  16. guideline crosswater kängan är den lättaste känga jag provat.
  17. Vet inte hur det var idag men igår var det högt iaf och trögt för oss och dom man pratade med iaf. Skickat från ett fån utan koll!
  18. Ligger troligtvis ett islager över sjön då det igår var ca 7 cm is på en sjö i närheten. Skickat från ett fån utan koll!
  19. Om man bortser från lite vind ser vädret ok ut. Skickat från ett fån utan koll!
  20. Nån som vet hur det ser ut med vattnet? Skall dit imorgon. Samt nån som har tips till en förstagångsbesökare!! Skickat från ett fån utan koll!
  21. Någon som kör förbi innan helgen och kan avlägga en israpport?
  22. Ja va uppe en kort sväng på morgonen och fisken var på hugget, sex landade på ca 2 timmars fiske. Skickat från ett fån utan koll!
  23. Absolut, har nog en ring att låna ut om det skulle vara aktuellt. Ej hundra på tätheten bara. Skickat från ett fån utan koll!
×
×
  • Skapa ny...