Jump to content

helloween

Edgemember
 • Content Count

  143
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

helloween last won the day on May 6 2015

helloween had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About helloween

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 03/18/1978

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Flen

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  vildstige@spray.se
 • Telefon
  0704004576

Recent Profile Visitors

1,449 profile views
 1. Kan verkligen rekommendera detta lilla verktyg till dom som gör mycket knutar på olika fibrer. Prylgalen som man är så var man ju tvungen att testa det. Och det gör livet enklare eller snarare flugbindningen enklare om man har lite extra pengar till övers för att slippa sitta och knyta för hand. Kolla länken för mer info hur det funkar. Hmm funkar tusan inte att klistra in länkar som förr. Sök på The daddy tool (knot tyer) på Youtube så hittar ni på översta länken ett riktigt smidigt verktyg för att göra ben till tex daddy longlegs flugor osv.. Vill nån ha bilder på det så skriv så försöker jag fixa en del på mitt.
 2. Ahh tack så mycket.Så långt tänkte jag inte. Visste inte att dom sålde direkt till privatpersoner. Slänger iväg ett mail direkt till dom och frågar om delarna jag söker om det är nåt dom kan hjälpa mig med.
 3. Nån som kan tipsa om nån butik som säljer Adjusting shaft adaptor+adjusting bobbin hanger och 90 degree handle till ett Dyna-king städ? Hittar bara 90 degree handle men inte dom andra delarna så frågar här ifall nån sitter på nåt tips om en butik. Tackar
 4. Här kommer ett tips om en bra uv laser pointer som jag sett många hobbysäljare sälja sista tiden. Pris i svenska kr blir ungefär 34 kr och fri frakt. Detta tips är för dom som vill komma undan billigare. Finns till ännu bättre pris än den jag länkade om man orkar leta lite mer. Kör själv med dessa sen några år tillbaka och hittills har inte en enda gått sönder. http://www.ebay.com/itm/261455288732 mycket nöje till dom som får nytta av länken.
 5. Hejsan! Kan rekommendera pool 12 som ett bra nybörjarkit. Tex ett Pool 12 Powerfly kit i klass 6. Ett sånt kit brukar ligga på runt 900-1000 kr och funkar bra som nybörjare. har själv några pool 12 flugspön jag än idag fiskar med till och från.
 6. Som topic säger så söker jag tips på en bra lina till ett Zpey Switch Z1 klass 4. har just nu en Vision vibe 65 Lina till det spöt vilket funkar men inte riktigt så bra som jag vill. Så är tacksam för tips av alla dess slag.
 7. Kolla på skittfiske.se Sök på Zpey zero Kombo kit klass 7 för 999 kr har själv 2 såna set sen tidigare som jag kört vid kusten efter havsöring och det funkar finfint så till det priser för ett komplett set är det extremt prisvärt.
 8. Gjort furled leaders åt mig själv och fiskepolarna i över 10 år och det är enkelt och smidigt att tillverka dom och man kan göra dom precis som man vill ha dom. Rekommenderas verkligen som hemmapyssel för den som är sugen att testa nåt nytt.
 9. helloween

  PRO JC substitut

  Skicka ett mail till mistpool med bilderna så ska du se att du troligtvis får ett brev med nya med posten. För sådär ska dom inte vara stansade som på bilderna här ovanför. Mistpool brukar vara hur bra som helst vid problem med produkter för övrigt.
 10. Nån vänlig själ som kan tipsa om vart jag kan få tag i ett helt skinn från en gräsands hona. (Mallard hen skin). Hittar bara hanen i hela skinn. sökt runt ett tag men lyckas inte hitta nåt.
 11. I den prisklassen 1500-2500 kr så skulle jag helt klart rekommendera Stonfo Morsetto flytec leva 516. Har ett själv och det är det städet jag mest använder. Har även ett Nor-Vise och haft ett dyna-king ultimate indexer + åtskilliga budget städ genom åren. Men Stonfo 516 är helt klart i samma klass som dom städen + att man slipper köpa till olika käftar eftersom dom medföljer. Och tittar man runt lite så kan man få tag i ett under 1300 kr idag. Var så nöjd med det städet så jag köpte även Morsetto tube fly vise som kom i år från samma tillverkare.Har inte bundit så mycket på det ännu men det jag har gjort så har det funkat finfint. Så skulle jag köpt endast ett städ idag så hade valet varit ganska enkelt för mig efter att ha avverkat en del städ genom åren.
 12. Jag har kört med 3 städ genom åren + en himla massa lågpris varianter. Ett Nor-vise, Ett Dyna-King ultimate indexer och nu sist ett Flytec Leva 516. Och för under 2000 kr så är helt klart Flytec Leva 516 det bästa städet för dom pengarna.Länk till det är här under. http://www.askedalensfiske.se/index.php?main_page=product_info&cPath=448_874&products_id=5460&zenid=f00b31172ae0f38506041942f669899d Kan faktiskt inte klaga på nåt på det städet.Inte ens på priset. Håller kroken stenhårt,jämn och fin rotation och dom nödvändigaste inställningarna finns. Bra kvalitet på käftarna.Har nog bundit drygt 10 000 flugor på mitt fram tills idag och käftarna ser som nya ut fortfarande. Och skulle dom gå sönder mot förmodan i framtiden så är extra käftar extremt billiga. ca 150 kr för en ny. Tar krokar från 28 upp till stora Partridge Ad Swier i 8/0 utan problem och alla krokar sitter lika hårt. Så funkar bra till dom minsta torrflugorna upp till rejäla gäddflugor. Det är mitt tips på ett riktigt bra städ under 2000 kr och som man inte lär ångra att man köpt.
 13. helloween

  Epoxy vitnar

  Jag hade det problemet tidigare med. Men i mitt fall berodde det på att vatten kom innanför epoxyn och av nån anledning kunde det bli lite vitt varför vet jag inte. Avhjälptes med att vara extra uppmärksam vid lackning med epoxy. kan även bero på själva limmet.En del märken kan få vita fläckar och en del funkar finfint. kan även bero på om du har lagt superlim innanför epoxyn eftersom en del superlimmer blir vita vid kontakt med vatten och att just vattnet kommer åt det för dig. Det epoxylim jag tycker funkat bäst är Z-poxy och med det har jag aldrig haft några problem med missfärgning. Har dock skurit ner på användandet av det pga att mina händer får problem vid för mycket kontakt med det efter flera års användande. Så kör mest med uv-lim idag. Hoppas nåt av det kan hjälpa dig iaf att hitta just din orsak varför det blir vitt.
 14. Roligt att du gillade getingarna Richard. Nu hade jag lite tid igen att binda lite när tanten var till tandläkaren. Så blev lite enkla Softhackle med chickabou baitfish. Så nu blir farsan glad när han får sina flugor han tjatat om. Som vanligt lämnar mitt fotograferande extremt mycket att önska men jaja flugorna syns ju iallafall. Flugorna är tusan så mycket finare i verkligheten och det är ju där jag får beundra dom och det är huvudsaken. Nu vill lilltösa min att pappa ska komma och leka en stund på golvet så nu får man ägna sig åt sin andra favoritsyssla. Spendera tid åt sin dotter.
 15. Morgonens flugbindning resulterade i lite getingar. Benen på dom lite större blev inte så värst bra men fisken har aldrig brytt sig. Kropparna är limmade foam ark som jag slipade till i dremeln i två delar..
×
×
 • Create New...