Jump to content

HALster

Members
 • Content Count

  1,121
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

HALster last won the day on November 29 2017

HALster had the most liked content!

Community Reputation

97 Excellent

1 Follower

About HALster

 • Rank
  +10 years Edgemember

Information

 • Kön
  Hemligt
 • Bostadsort
  Värmdö

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

2,622 profile views
 1. Till havsöring på kusten finner jag detta optimalt (egentligen oavsett krokstorlek); 1 meter 0.28 spets till en 9 fots 0X tafs (gärna med extra tjock butt) för intermediate/hoover-fiske på vår och höst 1 meter 0.25 spets till en 12 fots 1X tafs för flytline-fiske på vintern Har kört så i snart 30 år (vad det nu betyder mer än att jag börjar bli gubbe)
 2. Parmachene Belle - vilken klassiker! Första flugan att gå ner i rödingasken då jag -88 gjorde min första tur till Nordkalotten. Flugan visade sig ha magisk förmåga att locka rödingarna till hugg. Har aldrig förstått varför även om det funnits olika teorier (tex att flugan påminner om de vita fenkanterna osv.)
 3. Det är både sorgligt och skamligt att samer, som så fort dom får chansen påpekar att dom inte är Svenskar, nu får diktera villkoren för oss Svenskar när det kommer till sportfiske och jakt i vårt eget land. Eller borde Lappland vara en egen nation? Som inte åtnjuter skattemedel från en stockholmsjävel som mig till exempel? Hur mycket får dom nu igen, av statliga medel, för varje slaktad Ren? Hur kunde det bli såhär?
 4. Det här med top 10. Jag är uppvuxen i Jämtland och länet hade en gång i tiden strömfiske i världsklass men det var fram till när min gamle far var ung. När jag växte upp fiskade jag i klassiska, för att inte säga legendariska, vatten vars namn levde på gamla meriter. De var utfiskade redan på 80-talet. Jag lyckades ganska bra med den spillra som fanns kvar. LÅ Olsson och andra aktörer har i modern tid lyckats återskapa fläckar av det forna fisket. Långan är ett typexempel på ett sådant vatten. Underbara strömmar med avseende på topologi men med glesa bestånd som, om ån stängdes och sedan efter tid återöppnade med stenhård reglering av fisket, förmodligen skulle återigen bli bra på riktigt. Kanske tom. top ten.
 5. Juli månad är aldrig bra i något vatten förutom uppe till fjälls. Ja Långan hyser grov fisk på sina ställen men dom kräver rätt mycket från flugfiskaren. Fantastiska strömmar att fiska rent tekniskt sett men väldigt krävande.
 6. Det är klart det är så. En "hel värld" måste ändra beteende (läs industrier och energiförsörjare). Då måste man trycka på lite extra oavsett om det är en konspiration iscensatt av globalister eller inte. @MArtinrutger: Tack för infon, då vet vi det. För övrigt anser jag att Jakobj alltid har en poäng med sina betraktelser. En person som tänker själv är både uppfriskande och lärorikt.
 7. Du bör inte fiska i havsöringsförande bäckar öht, oavsett förbudstider och oavsett om du är ute efter mört med ditt ”ultralätta” spinnspö. Folk sliter hårt för att dessa bäckar ska fungera för reproduktion. Det är nog också det Leif menar när han, enligt dig, ”dumförklarar” din fråga.
 8. Saxat från de som erbjuder öringfiske i Mysklan; " Grupper om 2-9 personer tas emot. Pris från 4000:- per person och dygn. Helikopter ca 6000:- tur och retur, ni får plats 3 stycken åt gången."
 9. HALster

  Livsfisken

  Mycket trevlig film!
 10. Använd flätad spinnfiskelina, typ FireWire i lämplig färg som matchar flugan, knyt i krokböjen och tryck upp knuten så nära flugans stjärt/vinge/tag som möjligt och fixera med en droppe snabblim så att den inte glider ner i böjen under fiske
 11. Det vore oerhört konstigt om det gick en skiljelinje mellan pontonbåt och flytring. Var går isåfall gränsen? Årorrna? Om så vore fallet så är det väl bara att lämna årorna på land i en sån sjö
 12. Fishcat Scout. liten pontonbåt utan ram, lika smidig som en flytring
 13. Försäljning av plastpåsar är extremt lönsamt för handlare. Great Thunberg är jätteung. Ismo är rolig. På medeltiden var det 2 grader varamare på jorden än idag. NASA redovisade en av konsekvenserna av att medeltemperaturen har ökat med 1,4 grad sedan slutet på 1800-talet; Det finns 4% mer skog på jorden idag, än då. Mikroplaster i det marina ekosystemet är fruktansvärt och bevisligen människans fel till 100%. Michael Bindefeldt fyllde 60 år häromdagen. Han hade stor fest med många gäster. I Israel. Skål och varmt välkommen!
×
×
 • Create New...