Jump to content

Pering

Members
 • Content Count

  366
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Good

About Pering

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Örebro

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

1,499 profile views
 1. Är det stor skillnad i storleken på neoprenesockorna mellan L och XL? Jag vill kunna pälsa på mig ordentligt på fötterna.
 2. V2 och 2.0, snackar vi samma vadare då? Står inget på Visions hemsida om att den senaste versionen av Ikon Zip har svetsade sömmar...
 3. Precis, det gäller att ta till storleken så att sömmarna inte påfrestas. Funderar på ett par Kura till sommaren.
 4. Det är Ikon Zip 2.0 jag menar Bara tejpen håller så ska det inte vara några problem med sydda sömmar. 6 lager i nedre delarna mot Kuras 3 talar för att Ikon är mer slitstarka.
 5. Det är dags igen att köpa nya vadare och den här gången har jag tänkt att köra med Vision. Har ett par G3 som började läcka efter 2 säsonger. Känns inte så lockande att uppdatera till G4 när jag kan få 3st Vision-vadare för samma pris. Har haft Extreme Zip förut och dom höll många säsonger innan läckage uppstod. Har aldrig provat vadare med svetsade sömmar som Kura har men teoretiskt låter det som en bra grej. Ser dock dragkedja som ett stort plus. För att kunna pälsa på mig ordentligt om fötterna måste jag upp i stl XL för att få plats i neoprenesockorna. Körde tidigare LL i Extreme Zip
 6. Har haft ett par Vision Extreme Zip i 7 år, tejpen på neoprenesockorna sitter än. På mina G3 lossnade tejpen efter en säsong, misstänker även membransläpp.
 7. Är det bara Simms som erbjuder alternativet större neoprenesockor i stl L? Vet att Imago hade custom design order när det begav sig. Vision i stl L blir för trångt i sockorna när jag pälsar på mig. Mailade Vision för ett antal år sedan angående detta men fick ingen bra respons. Har kört LL i Vision och Simms. Ska man behöva köpa XLL och vada runt i ett tält?
 8. Dyrare vadare behöver inte alltid vara bättre. Om man nu ska behöva ha extra neoprenesockor över ordinarie för att dom hålla så är kvaliteten diskutabel. Då krävs också inköp av större vadarskor för min del. Vet inte om jag vill köpa ett par G4 för 9k som iaf börjar läcka. Sjukt mkt pengar för en så pass opålitlig produkt. Kan nog bli ett par Vision istället.
 9. Om nu vadare är en slit-och-släng produkt så är priset bara löjligt.
 10. Extra neoprenesockor utanpå ordinarie=köp av större vadarsko. Tycker det skulle finnas någon extra förstärkning på vadarnas neoprenesockor, typ sockiplast.
 11. Jag upplever samma problem med vadare, alltid bara en tidsfråga innan dom börjar läcka. Att gå upp i prisklass spelar tydligen ingen roll. Patagonia Rio Gallegos eller Simms G3, svindyra grejer som båda fick läckande neoprenesockor bl.a. Vision Extreme Zip är dom som har hållt längst i min ägo. Tycker det är märkligt att man inte kan säkra upp kvaliteten på en produkt vars huvuduppgift är att hålla vatten borta. Dyraste plagget man köper men håller kortast tid. Totalt orimligt.
 12. Fanns ingen större storlek hemma. Att snöra åt hårdare än vanligt är inget som känns lockande iom sämre blodtillförsel.
 13. Jag har nu köpt ett par Vapor i stl 12 (46), tycker dock att dom känns trånga med neoprene + tjock ullsocka. Har normalt 10.5/44 i "vanliga" skor. Har kört 12:or på tidigare vadarkängor (Patagonia, Orvis) Vapor är av EEE bredd, alltså bredaste modellen så dom borde inte vara trånga. Är Simms mindre i storlekarna? Ska man gå in dessa eller gå upp en storlek?
×
×
 • Create New...