Hoppa till innehåll

Pering

Members
  • Antal inlägg

    366
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Allt postat av Pering

  1. Är det stor skillnad i storleken på neoprenesockorna mellan L och XL? Jag vill kunna pälsa på mig ordentligt på fötterna.
  2. V2 och 2.0, snackar vi samma vadare då? Står inget på Visions hemsida om att den senaste versionen av Ikon Zip har svetsade sömmar...
  3. Precis, det gäller att ta till storleken så att sömmarna inte påfrestas. Funderar på ett par Kura till sommaren.
  4. Det är Ikon Zip 2.0 jag menar Bara tejpen håller så ska det inte vara några problem med sydda sömmar. 6 lager i nedre delarna mot Kuras 3 talar för att Ikon är mer slitstarka.
  5. Det är dags igen att köpa nya vadare och den här gången har jag tänkt att köra med Vision. Har ett par G3 som började läcka efter 2 säsonger. Känns inte så lockande att uppdatera till G4 när jag kan få 3st Vision-vadare för samma pris. Har haft Extreme Zip förut och dom höll många säsonger innan läckage uppstod. Har aldrig provat vadare med svetsade sömmar som Kura har men teoretiskt låter det som en bra grej. Ser dock dragkedja som ett stort plus. För att kunna pälsa på mig ordentligt om fötterna måste jag upp i stl XL för att få plats i neoprenesockorna. Körde tidigare LL i Extreme Zip så nu kommer jag få köpa XLL, tältkänsla deluxe förmodligen. Kommer visserligen minimera att sömmarna påfrestas men friktionen som uppstår i tyget lär inte vara optimal... Ikon Zip: +Dragkedja +3/6 lager Kura: +Svetsade sömmar Ikon verkar mer robust med slitstarkare nederdel, Kura bättre andningsförmåga med 3 lager rakt igenom. Frågan är då om Ikon håller måttet med sina sydda sömmar?
  6. Har haft ett par Vision Extreme Zip i 7 år, tejpen på neoprenesockorna sitter än. På mina G3 lossnade tejpen efter en säsong, misstänker även membransläpp.
  7. Är det bara Simms som erbjuder alternativet större neoprenesockor i stl L? Vet att Imago hade custom design order när det begav sig. Vision i stl L blir för trångt i sockorna när jag pälsar på mig. Mailade Vision för ett antal år sedan angående detta men fick ingen bra respons. Har kört LL i Vision och Simms. Ska man behöva köpa XLL och vada runt i ett tält?
  8. Dyrare vadare behöver inte alltid vara bättre. Om man nu ska behöva ha extra neoprenesockor över ordinarie för att dom hålla så är kvaliteten diskutabel. Då krävs också inköp av större vadarskor för min del. Vet inte om jag vill köpa ett par G4 för 9k som iaf börjar läcka. Sjukt mkt pengar för en så pass opålitlig produkt. Kan nog bli ett par Vision istället.
  9. Om nu vadare är en slit-och-släng produkt så är priset bara löjligt.
  10. Extra neoprenesockor utanpå ordinarie=köp av större vadarsko. Tycker det skulle finnas någon extra förstärkning på vadarnas neoprenesockor, typ sockiplast.
  11. Jag upplever samma problem med vadare, alltid bara en tidsfråga innan dom börjar läcka. Att gå upp i prisklass spelar tydligen ingen roll. Patagonia Rio Gallegos eller Simms G3, svindyra grejer som båda fick läckande neoprenesockor bl.a. Vision Extreme Zip är dom som har hållt längst i min ägo. Tycker det är märkligt att man inte kan säkra upp kvaliteten på en produkt vars huvuduppgift är att hålla vatten borta. Dyraste plagget man köper men håller kortast tid. Totalt orimligt.
  12. Fanns ingen större storlek hemma. Att snöra åt hårdare än vanligt är inget som känns lockande iom sämre blodtillförsel.
  13. Jag har nu köpt ett par Vapor i stl 12 (46), tycker dock att dom känns trånga med neoprene + tjock ullsocka. Har normalt 10.5/44 i "vanliga" skor. Har kört 12:or på tidigare vadarkängor (Patagonia, Orvis) Vapor är av EEE bredd, alltså bredaste modellen så dom borde inte vara trånga. Är Simms mindre i storlekarna? Ska man gå in dessa eller gå upp en storlek?
  14. Tycker det ser så gubbslanigt ut med neoprene, stövlar å bös. Kan dock funka när man kör M.L haha!
  15. Tack för tipsen, det var många bud! Verkar iaf som att jag slipper köpa nya vadare Jag kör följande under vadarna: tunna merinolångkallingar, tjocka merinolångkallingar, Polartec fleeceoverall. Räcker ej i svinkallt vatten vid midjedjup vadning. Känns dock som att jag vill testa syntet. Primaloft eller Thermotic, det är frågan...
  16. Guideline har ju en primaloftbyxa, Core. Har dessvärre inte läst någon bra recension angående användning av primaloft under vadarbyxor. Vattentrycket gör att materialet pressas ihop, luften/isoleringsegenskapen försvinner...
  17. Slitstyrkan på G4 är självklart bättre iom 5 lager högre upp men hur är det med värmen vid djupvadning? Den bättre andningsfunktionen på G3:an ser jag dock som ett plus. Trots att jag är rejält påpälsad enligt lager på lager principen under mina G3 blir det kallt vid skrevet... Ingen läcka är funnen. Ska tilläggas att jag fiskar på kusten... Jag strävar inte efter att vada djupt men ganska ofta kräver situationen det. Hjälper 2 extra lager? Någon som har använt båda dessa vadare vid vadning i kallare vattentemperaturer?
  18. Tack för era tips. Med grov butt blir dock ingen knut direkt smidig...
  19. Jag har lyckats dragit av en lindad/limmad ögla. Den var dock inte plattad med tång innan... Tack för det tipset, måste testas. Tänkte att lägga på UV-lim på perfection loop men limmet och lampan jag har lirar inte ihop. Ytan blir kladdig. Kör med Loon knotsense/minilampa.
  20. Söker en smidigare knut än perfection loop till tafsens butt. 0.69 mm blir klumpigt. Knutskolan AoF körde 2010 inkluderade tydligen en sådan knut i nr 5. Har bara kvar nr 3... Har gjort öglor genom att vika buttdelen och lindat med stark bindtråd säkrat med superlim. Litar dock inte på hållfastheten till fullo. Är det någon som har en bildsekvens på en smäcker knut eller kanske rentav artikeln från AoF?
  21. En snurrande skruv i bottenläge låter som gängpaj i mina öron... Enligt Simms var rekommendationen att börja med ett paket fördelat på båda skorna, sedan utöka. Antar det gäller att gå all in med cleatsen för optimalt grepp
  22. Låter bra! Då blir det till att köpa ett par askar alu star cleats. Har använt Pataguccis rentav livsfarliga "Rock Grip" sula, kan inte mäta sig med Vibram. En annan något teknisk överkursfråga: finns det ett rekommenderat moment när man skruvar fast dubben i sulan?
  23. Jag tänkte slå till på ett par Simms Vapor vadarskor så jag undrar vad ni har för erfarenheter av denna modell? Gummiblandningen Mega Grip tillsammans med Vaportread sulan låter lovande greppmässigt men hur upplevs skon i skarpt läge? Behöver man komplettera med dubbar? Skorna ska användas vid kustfiske.
×
×
  • Skapa ny...