Jump to content

johansson_peter

Edgemember
 • Posts

  117
 • Joined

 • Last visited

About johansson_peter

 • Birthday 03/22/1986

Information

 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  dsadas@ss.com
 • Telefon
  ,07700

Recent Profile Visitors

1,279 profile views

johansson_peter's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

2

Reputation

 1. Kul historia! Grattis till go upplevelse och grym fisk
 2. Är uppvuxen med familjesemestrar i Norge.. framförallt längs Stjördal och Sjff vatten, Flora camping ligger på gångavstånd ifrån 1-2 sträckor och Sjff disponerar massvis med sträckor längs hela älven. Campingen är rätt trevlig.. fanns nån friidrottsanläggning i närhet av Midtkil camping när jag var liten iaf..(Bra lekstuga som barn..) Sedan finns det gott om ställen att grilla på vid olika vald och går alltid att hitta någonstans där det fungerar att "parkera" med familjen.. var iofs ett par år sedan jag var där senast men tvivlar på att det ändras sig! Surna har ju camping platser med tillgängliga vatten bredvid sig också.. privatvald blir ju ganska begärnsade om man är 1 spö som skall fiska?
 3. Intressant att se aspekten med kvoter ifrån perspektivet kvalité, fisket har ju det sista inte varit strålande i Tröndelagsälvarna. Jag tror många tröttnar mer på "dåligt" fiske än Kvoter. Hade det varit fantastiskt fiske de sista åren tror jag fiskare i allmänhet hade forsatt besöka älvarna iaf. hade bortfallet blivit mindre..
 4. Brukar flyga sas till Aberdeen men de har aldrig kollat längd på en aluminum/Spöväska. några gånger har jag tagit en spötub inne i karbinen som extra säkerhet om spöväskan skulle försvinna. Estatet har säkert utrsutning att låna ut, men lär vara blandad kvalité. skall man ändå åka hade jag aldrig tvekat på att ta med mig egna och isåfall betala några hundringar för det.
 5. Stämmer bra med siffran 300, viktigt att tänka på att det är sträckan som räkningarna utförs på och inte hela älven.
 6. Vattenägare/Fiskerättsägare hade möte i helgen för att lägga fram/diskutera förslag för nästa års fiske. så även om rykten kommit ut är inget spikat.
 7. En ny favorit blev helt klart Cascade/park shrimp flugor! riktiga allround flugor för de flesta vattenstånden.
 8. Hej någon som vet vilka färger denna linan har?
 9. Tror också den ekonomiska osäkerheten i övriga Eu främst i Tyskland och Storbritannien påverkar de dyrare sträckorna. De i kombinationen med att många inte väljer senare Juli eller Augusti då de uteblivna stegen av Grils och sommarlax gett klena resultat på senare år (Tröndelag) En annan aspekt är att förmodligen har det totala antalet spön fortsatt öka men har spridits ut över fler älvar tänker främst på Finnmark.
 10. Helt otroligt. Har du någon länk till den siffran hade varit mycket intressant att veta hur de kom fram till den? Vet att denna har används för att påvisa sportfiskets situation/ekonomiska betydelse för fylkesmannen i Tröndelag. http://www.nina.no/archive/nina/PppBasePdf/temahefte/048.pdf
 11. Detta är mycket intressant att så stor procentandel återfångas. Hade varit otroligt roligt att veta hur många laxar som fångas i Gaula utav den totala uppgången. Fick förra året höra skrämmande siffror för en älv i denna storleken.. Nina´s forskning kan vara otroligt intressant läsning och tycker att de flesta skall lägga ner tid på att läsa den.
 12. Hej, Stjördal jeger og fiskeforening har en facebookgrupp med ganska aktiva medlemmar kan ju vara värt att lägga in ett inlägg där också. /Peter
×
×
 • Create New...