Hoppa till innehåll

happy

Members
  • Antal inlägg

    44
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Om happy

  • Födelsedag 1963-03-23

Information

  • Kön
    Man
  • Bostadsort
    Gävle
  • Intressen
    Laxflugfiske, saltvattensflugfiske

Senaste Profil Besökare

1 274 profilvisningar

happy's Achievements

Member

Member (2/5)

7

Gemenskaps Rykte

  1. Även om det egentligen är lite tidigt för det än så länge så är väl fisket gratis på Aune vald i Gaula så här i början. Vattentempen är lite låg, men då Gaulfoss är nere i 150 m3 kan laxen faktiskt börja gå förbi där redan. Annars är ju Orkla ett bra alternativ då det finns fler kortvall där och de inte har någon Gaulfoss att ta sig förbi. Skulle dock sikta in mig på den nedre delen av älven.
  2. För höstfisket bör ditt spö räcka ganska bra, även om det finns en viss möjlighet att kroka i en riktigt stor öring, och till det fisket kan du gott använda vanliga större streamers. Öring på runt 5-6 kg ska inte vara några problem, bara du har tillräckligt med backing Det skulle dock vara en klar fördel för dig med ett lite längre spö, då det kan finnas behov av lite längre underhandskast och det ger dig även bättre möjlighet att styra flugan. På vissa sträckor får du inte kasta överhandskast, då det går folk alldeles bakom. Skulle personligen råda dig att skaffa ett lite lättare tvåhands- eller switchspö för öringen så blir du inte lika begränsad. Vad gäller vårfisket så är det större tuber och snabbsjunkande lina som ger bästa möjligheten till kontakt, varför tvåhandsspö är överlägset.
  3. Det är öppet från 20'e augusti och sedan september ut, så det är väl ca fem veckor. Resten av året (och hela säsongen fram till förra året) är det fiskeförbud. Det skulle väl vara alldeles för roligt om det var öppet under blanklaxsäsongen De hade en "provsäsong" förra året, och då var det väl samma veckor men bara sex timmar om jag inte minns fel. I år är det ju både för- och eftermiddag med lunch inkluderat. Kommer nog att bli väldigt trevligt i år.
  4. Krångel är det ju bara om man är flera som inte känner varandra som ska fiska de fyra sträckorna, för att alla ska få samma möjlighet att fiska alla sträckor. Är man ett kompisgäng lägger man upp det som man vill. Riktigt trevligt fiske, men tyvärr som sagt lite väl kort säsong. Vadningen är väl inte så hemskt besvärlig, även om det är en hel del stora stenar (lyckades faktiskt dratta i förra året ), och det behövs inte allt för snabbsjunkande linor då det sällan är så värst hög fart på vattnet. En flyt eller intermediate med olika sjunkspetsar funkar bra för det mesta skulle jag vilja påstå, och då det inte är så bred älv där klarar man sig bra med ett lättare tvåhandsspö. En vadarstav kan dock rekommenderas, då åtminstone det som var översta poolen förra året (har tillkommit en högre upp) var lite väl bökig att ta sig ut på om man inte har stav.
  5. Kan bara säga att det var Björkaån i kombination med HÖ på kusten som gjorde att jag överlevde min tid som Lundastudent Björkaån har (eller hade åtminstone på den tiden) ett fantastiskt trevligt fiske efter fin öring, men det gällde att hänga med när korten släpptes så att man kunde boka in några dagar under säsong. Vet inte hur det är med kort nu för tiden, men då såldes de åtminstone i Sjöbo.
  6. happy

    Korkbroms?

    Har aldrig haft några problem med Abel eller Tibor vad gäller laxfiske, men å andra sidan brukar jag undvika att bada med grejorna. Korkbromsen verkar hålla en livstid, men om det inte är en tät broms finns alltid risken att vatten på korken leder till vattenplaning (har en kompis som drabbades av brutal vattenplaning på en traditionellt korkbromsad rulle). Korken ger en väldigt effektiv broms, men mår ju även bäst av lite tlc emellanåt (lite rengöring och oljning) vilket borde kunna bli lite mer problematiskt i ett tätt system med korkskivor. Vet inte riktigt hur GL har löst saken, men det kan ju även vara så att de klarar sig längre utan service när systemet är tätt. Har ingen Abel som är äldre än sedan 1990, men den bromsen är då som ny ännu.
  7. Brukar använda nålknutsverktyget på min gamla Abel Perfect Tool, och det fungerar ypperligt. Ingen risk att man sticker sig på den eller tappar bort den som det tenderade att bli för mig när jag hade nålar. Då verktyget sitter på ett annat verktyg som man har lättillgängligt sittande på vadarjackan har man alltid koll, och jag tycker personligen att det faktiskt är ännu lättare att få till en bra nålknut med dessa verktyg.
  8. För mig personligen är Abel värd varenda krona, men då är det främst "villhöver" som styr; då jag har alla andra användbara Abel-produkter skapar nya ett begär som det kan vara värt en del att få tillfredsställa Ser man det som en rent funktionell produkt finns det som sagt betydligt billigare alternativ som också har av linan på ett tillfredsställande sätt. Har förbrukat ett antal genom åren, men har en känsla av att jag aldrig kommer att behöva byta ut Abel.
  9. Abels klippare fungerar alldeles ypperligt, har en härlig kvalitetskänsla och kan fås i princip i vilken färg du vill. Simms brukar generellt hålla bra kvalitet också, men jag har inte provat klipparen då jag redan har en Abel. Om den är värd pengarna eller inte kan väl alltid diskuteras, men med tanke på vilken liten andel av den totala kostnaden för vår hobby en klippare är så kan det väl även argumenteras att besparingen på några hundralappar kanske inte kan motivera irritation på undermåliga produkter. Ibland bara "villhöver" man ju något också, och den aspekten kan vara värd en hel del pengar
  10. Capricorn kommer ju inte att vara samma sak utan Lasse. Ett besök hos Capricorn var ju lika mycket en social tillställning som en möjlighet att hitta något man inte visste om att man behövde. Otroligt sorgligt att han skulle behöva lämna oss så tidigt.
  11. December är väl inte direkt högsäsong för Tarpon på någon av de destinationer jag provat, all större Tarpon kommer senare, men för en sådan resa som du pratar om skulle jag nog föreslå Kuba. Var där i mars och lyckades efter lite trixande komma i kontakt med ett hotell i Playa Larga, som för att förenkla hette "Hotel Playa Larga", där de kunde ordna guide för fiske i Las Salinas. Jag har tyvärr inte kontaktuppgifterna kvar, men det är det här. Jag fick hjälp av en turistbyrå i Havanna, men det var bara för att jag inte hade hittat på det innan jag lämnade Sverige. Utrustningen måste du dock ha med dig själv. Fiskade två dagar; första dagen var det Bonefish, andra dagen Tarpon & Permit. Fångsten får anses som riktigt duglig: 15 st Bonefish med en topp på c:a 2.5 kg och fem Tarpon kring tio kg. Sju drillade och tappade Tarpon med en topp kring tjugo kilo. Skulle föreslå att ni lägger några dagar i början i Varadero, som är väldigt turistvänligt, för att sedan lägga några dagar i Playa Larga (också relativt turistvänligt, men inte så mycket annat att göra än fiske, sol och bad. Annars är Belize väldigt trevligt
  12. Både GT och Amberjack skulle ju vara riktigt roligt att få på fluga. Jag får ta och besöka någon av de affärer du nämnde och se om det går att hitta någon guide med båt, annars får det bli att kontakta någon av bloggarna och se om det går att ordna något den vägen. Skulle ha tänkt på det här innan jag var i Kina för en vecka sedan, men det kanske inte är för sent i september heller. Nu ska närtiden ägnas åt troligtvis fruktlöst sökande efter lax i Gaula. Ha en fantastisk sommar, och skitfiske på er
  13. Jacks kan ju vara riktigt underhållande! Ska försöka med han bloggaren, så får vi se vad som händer. Ska väl tillbaks i september. Hittar jag något fiske värt namnet kommer det en uppföljning Alltid trevligt om man kan lyckas kombinera jobb med lite livskvalitet också. Nu i juni var det lite i varmaste laget för att vara utomhus, men med möjlighet till lite högexplosivt saltvattensflugfiske har jag inga problem att uthärda styva tretti grader och närmare 100% luftfuktighet
  14. Det var ju faktiskt en del som verkade riktigt lovande. Nu har jag någonstans att börja gräva (fattar inte att jag inte hittade dessa , men jag fokuserade kanske för mycket på Kina) Stor tack för alla svar
  15. Google translate brukar göra ett dugligt jobb även med kinesiska, även om meningsbyggnaden blir alldeles borti tok :-)
×
×
  • Skapa ny...